USA

Rumhotel – verdens første skal åbne i 2027!

Dagdrømmer om vilde og nytænkende rejseoplevelser, som får sandstrande på Bali til at blegne? Hvorfor så ikke lade din kommende rejsedestination gå til verdens første rumhotel?

Tilbage i 2019 løftede den amerikansk baserede virksomhed Gateway Foundation, sløret for deres planer om at lancere et cruise-agtige rumhotel. Tanken er, at hotellet skal flyde rundt i atmosfæren. Det bliver allerede nu omtalt som ‘Voyager Station’, og består af 24 moduler, som hænger sammen med en elevator. Som nævnt forventes hotellet af blive klar til de første gæster allerede i 2027. 

Hotellet skal i samarbejde med Gateway Foundation bygges af konstruktionsfirmaet Orbital Assembly Corporations. Et et helt nyt firma med den tidligere pilot John Blincow i ryggen. 

 

 

En nytænkning af hotelbranchen

Udenpå er rumhotellet en nytænkning af hele hotelverdenen. Men indeni forestiller skaberne sig, at hotellet skal ligne de luksushoteller, som ses på jorden. 

Rumhotellet skal designes af arkitekten Tim Alatorre. Hans tankegange er, at hotellet skal ligne alt andet, end Stanley Kubricks film “2001: A Space Odyssey”. I stedet for at spille på det højteknologiske, som Kubrick gør i filmen, er Alatorre og holdets tankegang at de skal “bringe noget af jorden til rummet”. Blandt andet ved at udstyre deres rumhotel med barer, restauranter og almindelige både senge og badeværelser. 

Dog kan det faktum, at hotellet er placeret i rummet, ikke helt ignoreres. For eksempel planlægger de, at der skal serveres traditionel “rummad”, som blandt andet kan være frossen med tørret is. Samtidig med, at der vil være mulighed for at lave rumaktiviteter, som man ikke bare sådan lige kan på jorden. For eksempel vil det være muligt at hoppe højere på grund af luften i rummet, og bevæge sig på sjove måder, som ikke er muligt på jorden. 

 

 

Hvordan kan et rumhotel det lade sig gøre?

Du sidder sikkert med spørgsmål: hvordan kan et rumhotel blive en realitet? 

Teknisk skal det roterende hjul, som skal danne rammerne for rumhotellet kreere en simuleret jordforbindelse, som gør, at hotellet kan flyve. 

Hotellet skulle oprindelig have heddet Von Braun Station, opkaldt efter en 60 år gammelt design af Wernher von Braun. En rumingeniør som var med til at danne rammerne om den første raketteknologi – først i Tyskland og senere i USA. 

Mens Braun boede i Tyskland, var han involveret i nazisternes raket udviklingsprogram, hvorfor man fandt det ret upassende at navngive rumhotellet efter ham. Det var også en af grundene til, at hotellet endte med at få et andet navn. 

Helt overordnet er rumturisme på manges læber i disse år. Og derfor er der også flere firmaer der arbejdet med ideen om et rumhotel – blandt andet Virgin Galactic og ikke mindst Elon Musk’s SpaceX. 

Hotellet har endnu ikke løftet sløret for priserne, men der er ingen tvivl om, at de kommer til at blive en smule krydrede. For eksempel har Virgin Galactic arbejdet med en pris på omkring 250.000 dollars for at sende en privatperson til rummet. 

Holdet bag Voyager Station har dog sagt, at de på sigt håber på at kunne tilbyde et ophold på hotellet til en overskuelig pris – som måske endda skal kunne sidestilles med en typisk bådcruise eller en tur til Disneyland. 

 

Rumhotel

En del af rumkulturen

Orbital har ikke kun Voyager Station i støbeskeen. Teamet bag den fremadgående virksomhed håber på at kunne bygge forskningsstationer i rummet, og samtidig håber de på, at de kommer til at sætte skub i hele rumturisme kulturen i løbet af de næste år. 

De hævder desuden, at de allerede er i fuld gang med at designe både maskiner og værktøjerne hertil. 

Det næste stadie i, at kunne sende Voyager Station i luften, er at få flere investorer med ombord, og samtidig fortsætte med at teste faciliteterne her på jorden.

USA

Rejsetilbud

Rejse til Jordan
Rejse til Jordan
Se rejsetilbud
Rejsetilbud Mallorca
Rejsetilbud Mallorca inkl. udflugter
Se rejsetilbud
Rundrejse i Grønland
8 dages rundrejse i Grønland
Se rejsetilbud

I samme kategori

alicante
Italien
Disneyland Paris
Salzburgerland

Mest læste

troldejagt i Danmark
alicante
Verdens mindste lande
Verdens største lande

Forsiden netop nu

alicante
Halloweenoplevelser
Efterår i Danmark
Diskobugten
Italien
Thailand øer
Harzen
Disneyland Paris

Mest læste

Danmark

Halloweenoplevelser
Efterår i Danmark
Weekendophold
Hindsgavl slot

Skiferie

schladming-travelmore
Østrig
Smukke skiområder i Europar
skisportssteder i Østrig

Camping

Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus
ø-ferie i Danmark

Rejsetilbud

Bucketlist
porto-scaled-e1662661879568
mountains-5732202_640
porto-343487_640
Salzburgerland
Oktoberfest
imgonline-com-ua-CompressToSize-aBa1V0H1SFTwtsw

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s og Vagabond’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)