Hashima Island: Tør du besøge Japans spøgelses ø?

Hashima Island, Gunkanjima, Battleship Island – kært barn har mange navne. Du har måske set den i filmen Skyfall eller hørt om den i medierne. Nu har UNESCOs verdensarvssted, ruinerne af Nagasaki Prefectures  forladte Hashima-ø, bedre kendt som Gunkanjima (eller ”Battleship Island”), tiltrukket sig opmærksomhed for sit post-apokalyptiske udseende.

 

Hvad skete der på Hashima Island?

Som en undersøisk minedrift i verdensklasse var øen engang et symbol på Japans hurtige industrialisering. Købt af Mitsubishi i 1890, blev den tidligere ubeboede ø forvandlet med moderne bygninger og bekvemmeligheder. I 1950’erne var befolkningen vokset til så mange som 5.000 mennesker. Da kulkraft gav plads til benzin, faldt kulpriserne, og mange miner, inklusive Hashima, blev permanent lukket. I 1975 var øen fuldstændig evakueret.

 

En forladt japansk ø med en skummel fortid

Hashima Island’s stigning i popularitet og status som verdensarvssted har dog ikke været uden kontroverser. Hvad mange ikke ved er, at øen havde en historie med tvangsarbejde før og under 2. Verdenskrig. De forfærdelige forhold og det usikre miljø førte til utallige lidelser og flere tusinde uregistrerede dødsfald.

 

Fra lokal smerte til verdenskendt attraktion

Takket være et totalt forbud mod besøgende blev Hashima overladt til at blive generobret af den lille natur, der var tilbage – og forblev praktisk talt uberørt i årtier. Den uhyggelige atmosfære i en industriby, hvor folk tilsyneladende forsvandt midt i frokosten, fangede til sidst offentlighedens opmærksomhed, og modige personer begyndte langsomt, men sikkert at udforske og tage billeder.

Med smuldrende ruiner og forladte miner, var uregulerede besøg en ulykke, der ventede på at ske. Måske for at bekæmpe denne fare, blev der til sidst indført officielle guidede ture.

Siden den japanske regering ophævede forbuddet i 2009, er øen blevet en populær destination for besøgende til Nagasaki og Fukuoka. For at imødekomme efterspørgslen er flere virksomheder begyndt at tilbyde guidede ture, startende fra Nagasaki Port. Priserne varierer mellem 3,900 ¥ til 5,100 ¥ (210-280 kr.) 

 

 

Værd at vide før du besøger Hashima Island

Spøgelsesøen, Hashima Island

 

Ønsker du at besøge Hashima Island, har vi her samlet nogle ting som er gode at vide på forhånd.

 

1. Du kan ikke besøge Hashima Island alene

Safety first er nøgleprincippet her! Det kan være en af ​​Nagasakis bedste ting at gøre, men bygningerne på øen risikerer at smuldre, og ingen ved hvornår, så regeringen har givet mandat til, at turister kun må besøge som en del af en sanktioneret gruppe. 

 

2. Nagasaki-vejret kan være rimelig hårdt

Hashima Island er omgivet af forræderiske farvande. Havet er hårdt, og selv en let regnfuld, overskyet eller blæsende dag er nok til at sætte gang i bølgerne og hæmme sigtbarheden. Som følge heraf forbeholder krydstogtselskaber sig retten til at aflyse ture på grund af dårligt vejr, selv på selve turens dag eller mens du er ombord på færgen.

 

3. Øen er ikke for de sarte sjæle

De største hindringer for at besøge Hashima Island er dårligt vejr- og sundhed. Hvis du er tilbøjelig til at få søsyge og køresyge, er dette sandsynligvis ikke turen for dig. På en særlig hård dag kan selv dem, der ikke let lider af disse tilstande, også føle sig utilpas. Med dette i mente uddeler personalet håndklæder, slik, brækposer og endda et armbånd, der skal hjælpe med at bekæmpe søsyge.

 

 

4. Du kan blive afvist baseret på din fysiske tilstand

Dette er ikke på grund af diskrimination, men igen, er det af sikkerhedsmæssige årsager. Barske vejrforhold og andre uforudsete omstændigheder kan føre til, at gravide kvinder pludselig bliver udelukket fra at deltage i en tour.

Derudover er Hashima Island ikke et kørestolsvenligt sted. Dem med alvorlige kroniske sygdomme frarådes også at deltage. Det er bedst at informere rejseselskaberne på forhånd om eventuelle fysiske forhold, du har, bare så du har en idé om, hvorvidt du kan fortsætte med den reservation.

 

5. Rejseselskaber vil få dig til at underskrive en sikkerhedskontrakt

Du skal acceptere at følge deres regler, som i bund og grund alligevel er sund fornuft: tag ikke med på turen beruset; gå ikke afsted på egen hånd ved landstigning (ja, det er virkelig vigtigt at følge guiden – de skal have en licens til at gennemføre disse ture, så de ved bedst).

 

6. Du skal betale yderligere 310 ¥ (17 kr.) for entré oven i turgebyret

Det er en entré, der pålægges af den lokale regering, og den går til bevarelsen af ​Hashima Island. Du betaler dette til rejseselskabet. Bemærk: priserne i denne artikel inkluderer entré.

 

7. Touren af Hashima Island varer “kun” en time

Igen er dette en ting påbudt af regeringen og er for alles sikkerhed. Du vil følge en guide ned ad en foreskrevet rute og stoppe for foto-ops her og der. Du vil kommer ikke tæt på at kunne udforske ruinerne på egen hånd, men du vil få et glimt af byernes forfald.

Selve turen frem og tilbage fra øen tager faktisk længere tid og selvom dette kan være en skuffelse for nogle, skal du huske på, at der ikke er nogen anden måde, du kan se øen på. Det er alligevel ikke sådan, at der er et turiststed i Tokyo, Kyoto eller Osaka, der er let at komme til. 

 

 

Vejen til Nagasaki

Nagasaki

 

Du undrer dig måske – hvor er Nagasaki egentlig? Det er i Kyushu i det sydlige Japan. Der er få internationale fly til Nagasaki, men de er ikke billige muligheder, så lad os fokusere på de overkommelige måder at komme dertil. Hvis du kommer fra et andet land, er det bedst at lande et andet sted i Japan og derefter tage et indenrigsfly, bus eller tog.

Både Japan Airlines og All Nippon Airways har rabat på billetpriser for udlændinge, der kan fremvise bevis for bopæl uden for Japan og en billet hjem: 300-600 kr. pr. vej for indenrigsflyvninger. Hvis du vil gå endnu billigere end det, så gå efter lavprisflyselskaberne. Her kan du finde billette helt ned til 200 kr. pr. vej.

Når du er nået frem til Nagasaki er der et væld af rejseselskaber som tilbyder ture til Hashima Island. Alle disse er licenserede – så bare rolig, du er i gode hænder. Afhængigt af selskabet kan du muligvis også se ture listet som “Battleship Island”, “Abandoned Japanese Island, “Skyfall Island” eller “Ghost Island”. Eksempler på rejseselskaber er Yakamasa Shipping, The Gunkanjima Concierge Company og Gunkanjima Cruise.

Rejsetilbud

Langhoff & Juul
Gastronomisk ophold på Langhoff & Juul Boutique Hotel
Se rejsetilbud
Balkan
Rundrejse til smukke Balkan
Se rejsetilbud
Rundrejse til Skotland
Rundrejse til storslående Skotland
Se rejsetilbud

I samme kategori

Togo, Pelle Hvenegaard
All-inclusive resorts
populære rejsemål i 2023
Lokale unge i landsbyen Kfar Kama, Israel

Mest læste

Togo, Pelle Hvenegaard
troldejagt i Danmark
Ferie med børn
Togrejse

Forsiden netop nu

Togo, Pelle Hvenegaard
All-inclusive resorts
photographer-g4ab2a9fc9_640
Weekendophold i Randers
populære rejsemål i 2023
Lokale unge i landsbyen Kfar Kama, Israel
hotel dubai
Togrejser for 2023

Mest læste

Danmark

Weekendophold i Randers
Kroophold
Juleophold
julemarked i tivoli

Skiferie

Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie
skiferie i Zillertal

Camping

Holmely glamping
Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus

Rejsetilbud

Zillertal
Solnedgang på Mallorca
Stranden i Tel Aviv
zakynthos-1281685_640
Vorarlberg
Australiens bedste rejseoplevelser
Ferie for Alle

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)