Her er de 10 bedste vandreruter i Danmark

Man behøver ikke at købe en masse særligt vandreudstyr, vandrestøvler eller vandrestave for at tage på skønne vandreture i Danmark. I modsætning til fx Norge hvor vandring er meget mere udfordrende, så er der ikke de store højdeforskelle og rå landskaber i Danmark. Men det betyder ikke, at man ikke kan opleve storslået natur rundt omkring i landet.

Vi har fundet de bedste vandreture i Danmark, hvor du med garanti vil få én på opleveren. Læs med herunder og find inspiration til oplevelsesrige vandreruter.

Hærvejen – Danmarks mest berømte vandrerute

Hærvejen i Jylland strækker sig fra Hirtshals i Nordjylland til Padborg, og er delt op i forskellige ruter, hvor den korteste er 140 km.

Her kan du få et indblik i, hvordan det har været at rejse i Danmark i gamle dage, da ruten har været anvendt i op mod 4000 år. Nogle af Danmarks reneste søer og sjældne planter finder du langs ruten, hvor du kommer forbi den jyske hede. Det er muligt at overnatte i barakker langs ruten.

 

Gendarmstien – Vandretur langs grænsen

Gendarmstien er en rute, du kan vandre, langs den dansk-tyske grænse fra Padborg til Skovby. Ruten er 84 kilometer lang, og den er inddelt i 4 etaper kaldet Bjerg-etapen, Tegl-etapen, Krage-etapen og Strand-etape. Indtil 1950’erne blev stierne anvendt af de danske grænsevagter.

Langs Gendarmstien finder man 49 ud af 280 nummererede grænsesten, der viser grænsen mellem Tyskland og Danmark. Der er et meget varieret landskab med sjældne planter. Overnatningsmuligheder: Åben himmel eller hotel.

 

Øhavsstien – Det Sydfynske Øhav

I det Sydfynske Øhav kan du vandre langs Øhavsstien, der er 220 kilometer lang og går fra Langeland til Padborg. Ruten er markeret med pæle hele vejen, så det er nemt at finde vej gennem de grønne skove. Vandreturen er attraktiv pga. det flotte landskab og omgivelserne i form af det Sydfynske Øhav. Du kan både få en guidet tur eller tage afsted på egen hånd.

 

vandreture i Danmark

Den Danske Klosterrute – Vandretur igennem Danmark

Den Danske Klosterrute er 1700 km. lang og er en pilgrimsvandrerute gennem hele Danmark. Den går fra Helsingør i Nordsjælland til Frederikshavn i Nordjylland ad mindre veje og stier.

Ruten forbinder 50 steder, hvor der blev opført klostre i middelalderen rundt omkring i landet. Den afmærkede ruten går gennem noget af Danmarks flotteste natur, og du kan gå fra kirke til kirke til fods.

Bornholms Kyststi

En vandretur langs Bornholms Kyststi er en fantastisk måde at opleve Bornholm på. Det er én af de bedste vandreture i Danmark. Ruten er 120 kilometer lang og kan gennemføres på 3-7 dage. Turen går igennem grønne skovområder og store klipper. Døndalefaldet, der er Danmarks største vandfald (25 meter), ligger langs ruten. På vejen kommer du også forbi mange af Bornholm hyggelige byer, hvor du kan overnatte.

Fjordstien – Vandrerute omkring Roskilde Fjord

Fjordstien ligger i ét af Sjællands mest naturskønne områder. Ruten er 275 km. lang og tager dig forbi Isefjorden og Roskilde Fjord. Man skal med fire færger for at komme hele vejen rundt. På vejen vandrer man langs kysten, hvor man kan nyde den smukke udsigt over vandet. Undervejs kommer du også forbi hyggelige landsbyer, hvor der er mulighed for at overnatning på vandrehjem.

Trækstien – Vandrerute ved Gudenåen

Vandreruten Trækstien går langs Gudenåen mellem Silkeborg og Randers. Den er 70 km. lang og snor sig gennem et – nogle gange – udfordrende og varieret terræn.

Stierne kan sommetider være oversvømmet, så på denne rute kan det faktisk være nødvendigt med lidt grej: God påklædning, skiftetøj og et par gode vandrestøvler. For de fiskeinteresserede er der fiskeplatforme placeret ved Gudenåen, hvor det er tilladt at fiske.

Trækstien


Molsruten

Molsruten må være én af de mest idylliske vandreruter i Danmark. Den 80 km. lange rute strækker sig fra Grenaa til Aarhus og går gennem de smukkeste landskaber på Mols. Størstedelen af ruten er langs stranden, før stien bevæger sig op ad stejle bakker og ind i skovområder med frodige buske og grønne træer.

Du kommer bl.a. forbi den fantastiske Kalø Slotsruin på Djursland, der er en af Danmarks bedst bevarede middelalderborge. Ruten tager undervejs også en afstikker til Ebeltoft, som du dermed også har mulighed for at se nærmere på.

Læs her om de danske attraktioner på UNESCOs verdensarvsliste

Nordkyststien

Nordkyststien på Sjælland går langs havet fra Hundested til Helsingør i skønne omgivelser. Den 61 km. lange rute tager ca. 12 timer at gennemføre. Langs stranden er der spækket med charmerende sommerhuse på stribe i et virkeligt idyllisk område.

Der er flere oplevelser langs ruten, bl.a. Troldeskoven, et besøg på Rudolph Tegners Museum & Statuepark i Dronning Mølle eller Melby Overdrev som er Sjællands største hede. Du kan også besøge Polarforskeren Knud Rasmussens hus, der er omdannet til et museum eller lægge vejen forbi det enestående Kronborg Slot i Helsingør.

Himmerlandsstien – Danmarks længste Stirute

Den 69 km. lange Himmerlandsstien i Nordjylland, der blev etableret i 2006, er Danmarks længste stirute. Den befinder sig på en tidligere jernbanestrækning mellem Viborg og Løgstør.

Ruten snor sig gennem 8 baneskove, der ligger langs stien, og for hver 200 m. finder man en kilometersten med angivelse af afstanden til Ålestrup Station. Fra den tidligere jernbanebro er der smuk udsigt ud over Hjarbæk Fjord til den ene side og Skals Å til den anden. Man kan desuden overnatte i shelters langs ruten.

vandreture i Danmark

 

Rejsetilbud

Ø-hop Hawaii
Facaden af Stammershalle Badehotel
Balkan

I samme kategori

Instagram Aarhus
billund
strandhotel
camping

Mest læste

Nimb Rooftop København
troldejagt i Danmark
f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Verdens største lande

Forsiden netop nu

f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Nimb Rooftop København
Design uden navn-15
Essensen af Indien
nationalparker i Europa
I ro og mag med Vitus Rejser
Sensommer i Europa
Hvalsafari

Mest læste

Rejsenyheder & PR

Foto: Lego
billund
udlandet
vesterbro
scandic go
strandhotel

Danmark

Instagram Aarhus
billund
strandhotel
camping

Skiferie

gurgl østrig
Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie

Camping

camping
Aktiv ferie
TimeOut fra hverdagen
Campingmesse

Rejsetilbud

Korsika, Frankrig.
Gran Canaria fungerer glimrende som en romantisk getaway, når du trænger til en pause fra vintermørket.
Cancún - Kyst
Instagram Aarhus
Kanal i Venedig
Anholt
Innsbrucks gader summer af liv og er fuld af historie.

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)