Kunne du godt tænke dig at finde de dér helt særlige – de dér helt unikke oplevelser i Danmark? De dér steder, som man husker længe efter? Danmark byder på mange af sådanne unikke steder, som du sent vil glemme. Vi har fundet de 10, som du bør lægge vejen forbi denne sommer.

Skovtårnet – Camp Adventure

Husker du scenen fra julekalenderen ”Tinka og kongespillet”, hvor kongsemnerne skal dyste i et imponerende skovtårn? Tårnet findes faktisk i virkeligheden – på Sydsjælland!

Camp Adventures unikke og arkitekttegnede Skovtårn er én af de unikke oplevelser i Danmark, der har den bedste udsigt over Sydsjælland. Skovtårnet er 45 meter højt og platformen i toppen ligger 135 meter over havets overflade. Dette gør det til det højest tilgængelige punkt på hele Sjælland. Når man står på toppen, kan man se 25 km ud over det sydsjællandske landskab. Er vejret godt, kan man faktisk se helt til Øresundsbroen, Turning Torso i Malmø og dele af den københavnske skyline.

Det er en helt særlig fornemmelse at gå op igennem det spiralformede tårn. Du oplever træerne helt tæt på, for til sidst at slutte af med trækronerne i øjenhøjde og den storslåede udsigt.

 

Bridgewalking

Du kan tage til Sydney…. Men du kan også bare tage til Lillebælt. Begge steder kan du gå oven på en bro og opleve højden og suget i maven. Bridgewalking Lillebælt er en ny og ret unik attraktion i Europa.

Du kommer til at opleve en fantastik udsigt til havet. Du mærker vinden i håret og broens rysten, når toget gungrer over broen. Og mon ikke også du får lidt gelé i knæene, når du kigger ned fra dette enorme udsigtspunkt?

 

Bridgewalking

 

CopenHill

CopenHill er forbrændingsanlæg og skibakke i ét! Her kan man simpelthen stå på ski ned af taget på et enormt forbrændingsanlæg. Stedet er Københavns epicenter for urban mountain sport. Der er både mulighed for ski, snowboard, løb, hike, træning og klatring. Og der er selvfølgelig café og Afterski Bar. Uanset om du går, løber, klatrer eller tager skiliften, så er udsigten over København svær at slå fra CopenHills 85 meter. 

Copenhill giver mulighed for fede bjergsportsaktiviteter midt i storbyen. Det nye og store skud på Københavns arkitektoniske stjernehimmel har siden åbningen i efteråret 2019 været synligt fra det meste af byen.

unikke oplevelser i Danmark

 

De Seks Glemte Kæmper

I flere smukke forstadsskove vest for København gemmer sig kunstneren Thomas Dambos 6 imponerende trækæmper. De har fundet sig til rette på bakketoppe, ved vandet og i idylliske lysninger langt fra Københavns mest besøgte attraktioner.

Det er særligt en sjov aktivitet for familier med lidt større børn at tage på skattejagt efter kæmperne i det grønne. Og de skæve træskabninger fungerer ikke kun som mål for en tur i det grønne. De er også beregnet til at klatre på eller ind i.

Skal man opleve alle de 6 skulpturer, er det nødvendigt med en bil. Overvej også at kombinere oplevelsen med et besøg på Arken Museum for Moderne Kunst. Det ligger tæt på Oscar Under Broen, der – som navnet antyder – har fundet sin plads under en bro.

 

Bridgewalking

 

unikke oplevelser i Danmark

 

Your Rainbow Panorama

Hvis du er på udkig efter unikke oplevelser i Danmark, så kan du ike undgå at støde på Your Rainbow Panorama. Det er den ikoniske og berømte regnbue på taget af Aros Kunstmuseum i centrum af Aarhus. Det spektakulære mesterværk er en cirkelformet 150 m. lang og 3 m. bred rundgang udført i glas i alle regnbuens farver. Når du træder ud i regnbuen, får du en fantastisk udsigt ud over hele Aarhus i et imponerende farvespil.

Det er den dansk/islandske kunstner Olafur Eliasson, der står bag det kolossale og farverige kunstværk. Værket er på få år blevet et kendetegn og ikon for Aarhus.

 

unikke oplevelser i Danmark

 

Verdenskortet ved Klejtrup Sø

Verdenskortet ved Klejtrup Sø ved Hobro er en miniudgave af verden med floder, søer, bjerge og flag. Udbredt som et atlas ligger Verdenskortet ved bredden af Klejtrup Sø. 

Her er du også omgivet af klappedyr, fugle og gode legearealer for børn. Man kan sejle en tur på Stillehavet, og der arrangeres ride- og køreture på æsler med vogn i højsæsonen. Kortet måler 45 x 90 m., og Ækvator er markeret med røde pæle.

 

unikke oplevelser i Danmark

 

Sagnlandet Lejre

Sagnlandet Lejre er et forsknings- og formidlingscenter med fortid og arkæologi som hovedtema på Midtsjælland. Der er huse og miljøer fra stenalder, jernalder, vikingetid samt arbejdende værksteder og gamle husdyrracer. Lad børnene blive udfordret ved at sejle i stammebåde, slå ild med flintesten, male mel, tage på fortidsmission og meget andet. Og så ligger Danmarks største Kongehal fra Vikingetiden i Sagnlandet Lejre.

I skolernes sommerferie er jernalderlandsbyen og Landbohusene tilmed beboet af familier, der viser, hvordan man levede i fortiden. I de historiske væve- og keramikværksteder samt smedjen viser de dygtige håndværkere de gamle håndværk frem.   

Læs her om Danmarks smukkeste steder

 

unikke oplevelser i Danmark

 

Sort Sol

Fænomenet Sort Sol er en fantastisk oplevelse når 100.000 – 400.000 fugle danser ballet og skaber flotte formationer på aftenhimlen over Ribe Marsken.

Stærenes unikke dans bestemmes af antallet af fugle og vejret. De helt optimale forhold er en relativ stille og tør aften. På en stormende og regnfuld aften uden rovfugle, dykker stærene ret hurtigt ned igen og går til ro for natten i rørskoven.

Forår og efterår ses stæreflokkene gå til ro i rørskoven i området ved Ribe Vesterå og fra fugletårnet ved Ribe Østerå. I Ribe Østerå kan man året igennem opleve et meget rigt fugleliv. 10 min. gang fra banegården står et fugletårn med en fantastisk udsigt over vådområdet.

 

unikke oplevelser i Danmark

 

DODEKALITTEN

DODEKALITTEN er et kunstværk og monument på Lolland. Det består af 12 stenfigurer, der er 7-9 m. høje og udhugget af granit. De vejer hver 25-45 tons. Figurernes øverste 2 m. er udhuggede som hoveder, der alle vender mod centrum i en cirkel på 40 meter i diameter. Værket er under opførelse. Den 11. sten rejses inden juli 2020.

DODEKALITTEN er højt placeret med udsigt over Smålandshavet, til jættestuen Glentehøj og 3 andre bronzealderhøje. Mellem figurerne, ud fra sidde-stenene, vil der i døgnets lyse timer lyde elektro-akustisk musik, komponeret til stedet.

 

DODEKALITTEN

 

De Syngende Træer

De Syngende Træer er en frit tilgængelig oplevelsesinstallation i Kildeparken i Aalborg. Det er et musikalsk fænomen opfundet af Aalborg Kongres & Kultur Center, der har den smukke folkepark som nabo.

I 1987 plantede Cliff Richard det første træ i det, der dengang hed Kunstnerlunden. Siden er flere træer kommet til og består i dag af mere end 80 træer plantet af internationale stjerner.

I 2012 blev der sat musik til træerne, hvormed De Syngende Træer blev en realitet. Det er en berømt seværdighed i Aalborg, som du ikke må gå glip af, hvis du er på disse kanter.

 

unikke oplevelser i Danmark