Strandparadiset, Lissabon: Besøg nogle af Europas smukkeste strande

Denne artikel er skrevet i samarbejde med EscapeAway

 

Lissabon er dukket op som en af ​​Europas mest spændende storbyferier med sin ubesværede skønhed, rige kultur, gastronomi og naturskønne miradouros (udsigtspunkter). Mens den portugisiske hovedstad er berømt for mange af disse ting, er færre mennesker opmærksomme på dens strande.

Alligevel er kystlinjen, der udfolder sig fra byen, hjemsted for nogle af de bedste sandstrækninger i Portugal. Faktisk er Lissabons strande nogle af de fineste i Europa. Ønsker du at kombinere storbyferie med afslappende strandliv? Så læs med her og få vores tips til de bedste strande nær Lissabon.

 

Praia dos Galapinhos: En af Europas smukkeste strande

Strande i Lissabon
Foto: EscapeAway

 

Syd for Lissabon er Parque Natural da Arrábida et fantastisk smukt sted, med skovklædte skråninger, der giver plads til strande med hvide sandbugter. 

Praia dos Galapinhos bliver ofte kaldt en af ​​de bedste strande i Lissabon, og endda Europa, med turister, der strømmer til dens kyster. Denne afsondrede bugt er omgivet af roligt, krystalklart, juvelfarvet vand og tilbyder en fantastisk udsigt. Her kan du stå med fødderne i det bløde sand for foden af de skovklædte klippeskråninger og føle dig langt væk fra det travle byliv i Lissabon.

Praia dos Galapinhos er blot én af adskillige skønne strande på Costa Azul (Den Blå Kyst) lige syd for Lissabon. Inden for gåafstand ligger for eksempel også Praia do Portinho da Arrábida, som portugiserne ved en afstemning i 2010 selv udnævnte til et af Portugals syv naturvidundere.

 

 

Troia-halvøen: Heldagsture til stranden

For de af jer, der tager sig tid til at udforske Lissabon, kan du overveje at tage på en dagstur til nogle af de bedste strande uden for Lissabon. Troia er udgangspunktet for Portugals længste uafbrudte sandstrækning og føles simpelthen massiv.

Denne strand i Lissabon er vidåben og er så stor, at den aldrig føles overfyldt. Med en times togtur fra byen og en 15-minutters færge over det klare blå vand kommer du til en af ​​de bedste strande i Lissabon. Troia er en dag eller to værd at udforske fuldt ud.

Hvis du vil vandre på de gigantiske strande i Troia i mere end én dag, så er du heldig. Halvøen udgøres for en stor del af et naturreservat, Reserva Natural do Estuário do Sado, men huser også et resort-område på nordspidsen. 

Udover hoteller, restauranter, barer og casino er her et væld af aktivitetsmuligheder. Du kan bl.a. tage på guidede bådture i naturreservatet med gode muligheder for at se delfiner og flamingoer. Eller bruge ferien på halvøens anerkendte 18-huls golfbane ”Troiagolf Championship Course”.

 

Costa da Caparica: Strande for enhver smag

Costa Da Caparica

 

Costa da Caparica fylder 15 kilometer af den blå kyst og er opdelt i tre generelle sektioner. Da denne strand virkelig har noget for enhver smag, vil du højst sandsynligt finde noget interessant, når du vandrer mellem de forskellige sektioner.

Hvis du leder efter den bedste strand i Lissabon til familieferier, så hold dig til den nordlige ende af stranden. Denne sektion har tilmed de bedste bølger til surfere.

Den midterste del af Costa da Caparica er den mest trendy. Her findes den bedste udsigt og er meget populær blandt yngre turister. Denne strand i Lissabon har noget af det bedste natteliv for dem af jer, der elsker udendørs klubber og barer.

Den sydlige ende er en af ​​de mest populære homoseksuelle strande i Portugal. Den er også en favorit blandt naturister (nudister). Der er et turisttog, der kører langs stranden, så hvis du vil, kan du nemt opleve alle tre sektioner!

 

Lissabonkystens strande

Strande i Lissabon

 

Det er ikke kun syd for Lissabon, at du kan nyde en afslappende dag på stranden. Tager du vestpå, ud langs Lissabonkysten, gemmer der sig en perlerække af formidable badestarnde. 

Her finder du bl.a. Atlanterhavsstranden, Praia de Carcavelos. Denne strand i Lissabon er den mest populære blandt lokalbefolkningen og turister. Simpelthen på grund af dens størrelse og nærhed til byen. Kun en halv time uden for byens centrum, betragtes dette som den bedste strand i Lissabon af mange.

Praia de Carcavelos har mellemstore bølger, som er perfekte til både svømmere og begyndersurfere. Den har også massage stativer i den officielle badesæson. Du kan tilmed finde sportsfaciliteter for at få alt det udstyr, du har brug for til surfing, volleyball, paddleboarding og strandfodbold.

Fortsætter du længere ud på vestkysten, når du byen Estoril. Her vidner prangende bygninger langs kysten om, at dette område i mange år har været en favorit blandt den portugisiske overklasse. Her møder du dog også flotte strande. For eksempel Praia do Guincho, som CNN tidligere har udnævnt til en af de bedste bystrande i verden.

Rejsetilbud

Hotel Pinenhus
Himmerland
Billede fra Rejse til Sydafrika

I samme kategori

Design uden navn-15
Hvalsafari
Sensommer i Europa
Korsika, Frankrig.

Mest læste

troldejagt i Danmark
Nimb Rooftop København
f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Verdens største lande

Forsiden netop nu

f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Nimb Rooftop København
Design uden navn-15
Essensen af Indien
nationalparker i Europa
I ro og mag med Vitus Rejser
Sensommer i Europa
Hvalsafari

Mest læste

Rejsenyheder & PR

Foto: Lego
billund
udlandet
vesterbro
scandic go
strandhotel

Danmark

Instagram Aarhus
billund
strandhotel
camping

Skiferie

gurgl østrig
Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie

Camping

camping
Aktiv ferie
TimeOut fra hverdagen
Campingmesse

Rejsetilbud

Korsika, Frankrig.
Gran Canaria fungerer glimrende som en romantisk getaway, når du trænger til en pause fra vintermørket.
Cancún - Kyst
Instagram Aarhus
Kanal i Venedig
Anholt
Innsbrucks gader summer af liv og er fuld af historie.

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)