vitus300x600rund

Tag på opdagelsesrejse i naturskønne Portugal

Denne artikel er skrevet i samarbejde med EscapeAway

 

Portugal er den perfekte kombination af hvide sandstrande, arkitektonisk smukke byer, forrevne kystlinjer og en blomstrende restaurantscene. Og ej at forglemme, en masse vin!

Lissabon er blevet et knudepunkt for nomader og ex-pats fra hele verden, men der er så meget mere at se end Portugals hovedstad. Læs med her for nogle gode ideer til en opdagelsesrejse i Portugal. 

 

Det oversete nord i Portugal

Minho floden i Portugal

Det grønne og behagelige nordlige Portugal er et sted for traditionel fest. Her stråler årlige festivaler med farverige kostumer, livlige processioner og hektisk folkedans efterfulgt af en fest med fyrværkeri.

Det nordlige Portugal er landets mest frugtbare region både inden for kultur og landbrug, beliggende mellem den spanske provins Galicien mod nord og Douro-dalen mod syd.

Den frodige grønne Minho-region, som indtager landets nordvestlige hjørne, har sit navn fra floden, der altid har markeret Portugals nordlige grænse, med dens skødesløse, lunefulde forløb bevogtet af befæstede byer og citadeller på vej til Atlanterhavet.

 

 

Braga, Guimarães, Barcelos og Porto

Braga, den barokke hovedstad, er en gammel keltisk by med mere end 100 kirker. Uden for byen er den barokke pragt Bom Jesus do Monte en vigtig pilgrimshelligdom.

Længere mod syd ligger Guimarães, landets ubestridte fødested. Da Afonso Henriques udråbte sig selv til den første konge af Portugal i 1139, valgte han Guimarães som sin hovedstad.

Mellem Braga og Atlanterhavskysten ligger Barcelos, Portugals keramikcenter. Byens store ugentlige marked hver torsdag er en stor attraktion for både lokale og turister.

Porto er en by med en befolkning fuld af selvtillid og initiativ og desuden stadig uden masseturisme. Så du kan stadig føle dig som lidt af en opdagelsesrejsende.

 

Den smukke Douro dal i Portugal

Douro dalen

Douro-dalen blev netop lavet for at pryde postkort! Dets naturskønne landskaber er sågar optaget på UNESCO’s verdensarvsliste. 

Nogle gange beskrevet som en fortryllet dal, vil du se terrassevinmarker vokse op ad bjergsider, Douro-floden, der bugter sig gennem frodige grønne områder og maleriske landsbyer.

Douro-dalen er kendt for sine bordvine og portvin. Så sørg for at besøge en vingård, hvor du kan slappe af og smage lidt i verdens første udpegede vinregion.

Besøgende, der udforsker den sydlige del af nordregionen, kan nå Douro-dalen med båd, bil eller tog. Rejsen gennem portvinslandet er en af ​​de mest behagelige rejseoplevelser i Sydeuropa, der passerer mange af de berømte vinmarker undervejs.

 

Coimbra og andre seværdigheder i Midtportugal

Coimbra, der rejser sig naturskønt fra Rio Mondego, er en animeret by fyldt med historie. Det var Portugals middelalderlige hovedstad i mere end et århundrede, og det er hjemsted for landets ældste og mest prestigefyldte universitet. 

Dets stejlt stablede historiske centrum stammer fra maurisk tid og er vidunderligt atmosfærisk med sine mørke brostensbelagte gader og monumentale katedral. 

På sommeraftener genlyder byens gamle stenmure med de spøgende metalliske toner fra guitarra (portugisisk guitar) og fado-sangernes fyldige, dybe stemmer.

Af klassiske højdepunkter på en rejse til Portugal er de mange nationalmonumenter, der er optaget på UNESCOS verdensarvliste. Disse vidner om den store betydning og indflydelse som de religiøse ordener har haft i Portugal. Besøg i den forbindelse Tomar, Batalha, Alcobaça og Hieronymus klosteret – med pragtfulde arkitektoniske mesterværker, der hver fortæller en spændende historie.

Du kan fordybe dig i middelalderbyer som Óbidos, Castelo de Vide, Marvão og Estremoz med deres pittoreske arkitektur, lokale skikke og traditioner, de gamle jødiske kvarterer. Sidst men ikke mindst Alentejo-regionens perle, Évora. En charmerende by med en lang historie, der går helt tilbage til romernes tid, og som huser det meget velbevarede romerske Diana tempel.

 

Portugals hovedsted: Lissabon

Lissabon

En tur til Portugal er naturligvis ikke fuldendt uden et besøg i den hyggelige hovedstad. Beliggende langs den sydlige del af landets vestkyst, kan Lissabon prale af en utrolig blanding af museer, historiske bygninger, eklektisk musik, et vildt natteliv, charmerende pladser og afslappede caféer, hvor du kan se verden gå forbi. 

I de senere år er Lissabon blevet meget mere populær takket være dens billige leveomkostninger og dejlige vejr året rundt. Selvom det ikke er den skjulte perle, det plejede at være (der er et voksende udstationeret og digitalt nomadefællesskab her nu), har det ikke mistet sin magi.

Besøg her det gamle bycenter, der stammer helt tilbage fra fønikerne samt det monumentale kvarter Belém, der bl.a. huser Portugals præsidents officielle residens, verdens største karetmuseum samt monumenter som Hieronymus klosteret, Belém tårnet og Henrik Søfarerens monument, der minder om de mange opdagelsesrejser og Portugals rigeste, historiske periode.

Har du fået lyst til at tage på din egen opdagelsesrejse i Portugal? Så find en rejse til Portugal med EscapeAway her. Du bor på håndplukkede hoteller, der danner de perfekte udgangspunkter for oplevelsesrige udflugter.

 

Rejsetilbud

hafjelltunet
Skiferie i hytte i Norge
Se rejsetilbud
Drømmerejse til Grønland
Drømmerejse til Grønland
Se rejsetilbud
Julekrydstogt på Rhinen
Julekrydstogt på Rhinen
Se rejsetilbud

I samme kategori

Italien
Disneyland Paris
Salzburgerland
porto-scaled-e1662661879568

Mest læste

troldejagt i Danmark
krydstogt rhinen
Italien
De største lufthavne i verden

Forsiden netop nu

Halloweenoplevelser
Italien
Thailand øer
Harzen
Disneyland Paris
Salzburgerland
Oktoberfest
imgonline-com-ua-CompressToSize-aBa1V0H1SFTwtsw

Mest læste

Danmark

Halloweenoplevelser
Weekendophold
Hindsgavl slot
rejser efter baeredygtighed

Skiferie

schladming-travelmore
Østrig
Smukke skiområder i Europar
skisportssteder i Østrig

Camping

Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus
ø-ferie i Danmark

Rejsetilbud

porto-343487_640
Julemarkedsrejse
imgonline-com-ua-CompressToSize-DknBXQbqlP
imgonline-com-ua-convertv6H1m65qGtwx
Bucketlist
porto-scaled-e1662661879568
mountains-5732202_640

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s og Vagabond’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)