Kan du bare ikke vente længere med at komme ud at rejse? Så tag på storbyferie i Europa i en forlænget weekend! En ny opgørelse viser nemlig, at priserne for storbyferie er styrtdykket med over 25% sammenlignet med sidste år.

Det årlige storbyferiebarometer fra britiske Post Office viser, at prisen for at tage på ferie i europæiske storbyer denne sensommer er markant lavere end sidste år.                               

2/3 af de undersøgte storbyer er billigere i år sammenlignet med sidste år. I opgørelsen har man kigget på prisniveauet indenfor en lang række parametre som bl.a. hotelophold, restaurantbesøg, transport og lokale turistattraktioner. Så hvis du gerne vil på storbyferie i Europa, så er det altså nu, du skal tage afsted!

De faldende priser skyldes primært coronavirus og politiske nedlukninger, der har sat store dele af det europæiske samfundsliv på pause. Dette har fået hotelpriserne til at dykke. Et andet parameter er valutakurser, hvor det britiske pund – som undersøgelsen er baseret på – har haft et stærkt år.

Kun i 2 af undersøgelsens storbyer er prisen for to nætter på et trestjernet hotel dyrere nu end før den store coronanedlukning.

Norden har de største prisfald


Mere end halvdelen af byerne (52%) har oplevet et prisfald. Oslo og Reykjavik indtager førstepladsen med de største prisfald på hele 25,6 procent. Derefter følger Belfast (23,7 procent), Dublin (19,3 procent) og London (14,4 procent).

Det er især hotelpriserne, der er faldet, og som dermed er med til at trække det samlede regnestykke nedad.

Reykjavik

Østeuropa: De billigste storbyer


Hvis du vil finde den billigst mulige storbyferie i Europa, så er det Østeuropa, du skal orientere dig mod. Ikke overraskende skal man nemlig til Østeuropa for at finde de absolut billigste storbyer.

Allerbilligst er en weekendtur til Litauen og byen Vilnius. Ifølge prisbarometret kan et weekendophold med bl.a. restaurantbesøg og entrébillet til byens mest populære museer og gallerier klares for sølle 1385 kroner.

Derefter følger Warszawa (1393 kroner), Katowice (1415 kroner), Lissabon (1600 kroner) og Porto (1659) kroner.

København er Europas dyreste storby


København indtager en kedelig plads på listen som Europas dyreste storby. Her viser beregningerne, at man må slippe 3284 kroner for to nætter med det hele.

Som tidligere nævnt er undersøgelsen lavet med udgangspunkt i det britiske pund, der har haft et fornuftigt år og står stærkere end på samme tidspunkt sidste år. Men opgørelsens resultater skyldes dog mest af alt fald i hotelpriserne, som er en konsekvens af tomme værelser efter coronanedlukningen.

Storbyferie i Europa