Artiklen er skrevet i samarbejde med Small Danish Hotels.

Spa- og wellnessophold i Danmark er et tiltrængt afbræk fra hverdagen. Og selv om det er en luksus at gå i spa, så prioriterer du det vigtigste, du har – nemlig dig selv.

Der findes få ting, som får dig mere ned i gear end at blive nusset om. Men tager du nogensinde en dag ud af kalenderen, hvor du får en ansigtsbehandling eller tager i spa?

Kvinder er notorisk dårlige til at give sig selv mig-tid, siger skønhedsekspert Charlotte Torpegaard. Hun har fulgt og skrevet om skønhedsbranchen i over 25 år og ejer skønhedsuniverset ILOVEBEAUTY samt en lille pavillon i det indre København under samme navn. Her vejleder hun kvinder i at pleje sig selv – indefra og ud.

– Jeg oplever kvinder, der får tårer i øjnene, når jeg siger til dem, at det er ok, at de tager sig af dem selv. Mange kvinder er gode til at forkæle familie og venner men har svært ved at bruge penge på sig selv. Men det er sundt for os og kommer også vores omgivelser til gode. På et spaophold kan du finde dén pause, de fleste af os har brug for, siger Charlotte Torpegaard:

– Vi har traditionelt haft en tendens til at rynke på næsen af folk, som er forfængelige. Men forfængelighed er sundt. I London inkluderer depressionslæger manicure eller massage i deres behandlinger, fordi det lærer os, at vi er værd at tage os af. Så spa- og wellnessophold er alt andet end overfladisk. Det er heller ikke uden grund, at massage er en af de mest efterspurgte behandlinger i spaerne. Vi har så travlt, og studier viser, at vi bliver rørt alt for lidt, og det giver os hudsult. Vi sulter simpelthen efter den ro, vi får af at blive masseret og passe på os selv.

 

Kvinder fandt ægtemænd i spaen

I gamle dage blev spabyerne så populære, at jernbaneskinner blev lagt, så folk kunne komme nemmere til dem. Og byerne fik masser af shoppingmuligheder, ligesom ferien var en oplagt mulighed for at deltage i fine middage og finde sig en ægtemand.

– I dag er det moderne menneskes største udfordring at være i egen krop. Så nu handler spaoplevelsen om at være alene og komme ud af hovedet. Samtidig får det os til at føle, at vi tager ansvar for vores sundhed, siger Forbrugs- og Livsstilsekspert Julia Lahme:

– Vi kommer ikke til at tage i spa i to måneder, men jeg tror, at vi vil se spaophold og kurophold som destination vokse. Det giver os et afbræk, hvor vi kan trække vejret og få ro, for spaen repræsenterer en kontrast til et hektisk liv.

 

Tip til den gode Spa- og wellnessophold

  • Afgør hvad du har behov for. Vil du passe dig selv eller guides igennem spaen? Skal det være en halv, en hel dag eller en weekend?
  • Sig fra hvis der er noget, du ikke bryder dig om, såsom at smide trusserne eller blive masseret på maven.
  • Læg telefonen væk og nyd stilheden.
  • Husk at du betaler godt for at være der, og derfor kan du også stille krav til oplevelsen.
  • Respekter at folk kommer for at slappe af, så udlad selfies og at opfordre til hyggesnak med fremmede.
  • Hold en høj hygiejne og følg reglerne. Du behøver dog ikke at tage trusser af, hvis du ikke har lyst. Du kan også bære en badedragt eller bikini.

 

Vi har fundet 3 spa- og wellnessophold

 

Spa- og wellnessophold

 

Marienlyst Strandhotel, Helsingør

3000 Helsingør

Marienlyst Strandhotel er et flot hotel helt ud til vandet og med lækre spafaciliteter. Derudover er der restauranten Brasserie 1861, bar, lounge og strandspa. Casino og store terrasser direkte ud til Øresund med privat strand er også noget, hotellet er kendt for. Det ligger tæt på Kronborg Slot og Louisiana.

 

Spa- og wellnessophold

 

Hotel Vejlefjord, Stouby

7140 Stouby

Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelige kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

 

Faaborg Fjord

 

Hotel Faaborg Fjord, Faaborg

5600 Faaborg

På Hotel Faaborg Fjord er der tid til afslapning, luksus, kvalitetstid, kærlighed, hygge, gastronomiske eventyr og muligheder. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med magiske minder og fornyet energi.