Oplev den lille charmerende oase med masser af shoppingmuligheder, kulturoplevelser samt lækre og hyggelige restauranter og caféer. Byen, der er Sveriges tredjestørste, er kun en spytklat væk. Faktisk ligger den kun 30 minutter fra København, lige ned til vandet. Så hvorfor ikke benytte lejligheden til at tage et smut til det svenske i din næste forlængede weekend? Travelmore giver her sit bud på, hvilke seværdigheder i Malmø du bør se.


Parker i Malmø


Lige meget hvorfor du tager til Malmø, er der i hvert fald stor chance for, at du falder for byen.

Oplev Malmø – Parkernes by med mange hyggelige kvarterer. Malmø kaldes af mange for ”Parkernes by” pga. de mange grønne arealer og parker. Kungsparken og Slottsparken er fyldt med smukke blomsterhaver, kanaler, damme og en japansk have (Slottsparken).


Adresse:

  • Kungsparken – Slottsgatan 33, Malmø
  • Slottsparken – Kung Oscars väg, Malmø
Parker i Malmø


Turning Torso


Som førstegangsbesøgende i Malmø er Turning Torso et must-see! Denne imponerende bygning snoer sig hele 190 meter op i vejret. En selfie eller et romantisk portræt af dig og din feriemakker giver et smukt minde til fotoalbummet.

Brug også et par hyggelige timer på at spadsere rundt på Västra Hamnen, lige rundt om hjørnet. Det er en ung bydel, der både byder på én af Europas største skateboardparker, en lækker is der kan nydes i solen og mulighed for at tage en dukkert i dybhavsbadet.


Adresse:

  • Lilla Varvsgatan 14, Malmø
Turning Torso i Malmø


Smukke områder og oplevelser i Malmø


Du bør også tage en tur til det hyggelige område ved Lilla Torg, der er omgivet af bindingsværkshuse fra 1600- og 1700-tallet. Her ligger også Form/Design Center, der byder på kunsthåndværk og design, bl.a. boligudstyr og tekstil.

Også kvarteret Gamla Väster med lave byhuse og små butikker, som ligger vest for Lilla Torg, er en hyggelig gåtur værd. Det helt centrale shoppingområde finder du dog i Stortorget i Gamla Staden, så skal du have stillet shoppelysten, må du ikke misse dette område.


Hylliebadet


Et godt forslag er at lægge vejen forbi Malmø i midten af august, hvor Malmö festivalen løber af stablen med både dans, teater, musik og meget mere – ganske gratis. Du kan også ”bare” vælge at tage en dagstur til Malmø og fx tage toget fra København H til Hyllie station (4 km. syd for Malmø centrum), hvor Hylliebadet ligger lige i nærheden.

Hylliebadet er Malmøs nye og topmoderne svømmehal på 11.500 kvm med et 50-meter bassin, boblebade og plads til både leg og afslapning med familien.


Adresse:

  • Hyllievångsvägen 20, Malmø

Åbningstider:

  • Man. – fre.: 07.00 – 21.00
  • Lør. – søn.: 09.00 – 18.00


Kanalrundfart i Malmø


Du skal prøve en tur med kanalrundfart, Malmö. Oplev Malmø fra et andet perspektiv, hvor du sejler igennem Kanaler og under broer. En Kanalrundtfart tager ca. 50 minutter og koster 160 SEK. Læs mere om en sejltur i Malmø her.

Kanalrundfart i Malmø


Malmø Reptilcenter


Sidst, men ikke mindst anbefaler vi et besøg i Malmø Reptilcenter. En 500 kvm jungle med krybdyr og andre eksotiske dyr, masser af gratis legepladser med forskellige temaer og den 2 km lange badestrand Ribersborg Strand et par km. vest for Malmøs centrum.


Adresse:

  • Norra Parkgatan 17, Malmö

Åbningstider:

  • Man. – fre.: 10.00 – 17.00
  • Lør. – søn.: 12.00 – 17.00

 


Der er masser af seværdigheder i Malmø, og lidt for enhver smag. Så hvis du ikke har været i Sverige før, er Malmø ikke et skidt sted at starte dit Sverige-eventyr.