Iguazu/Iguaçu-vandfaldene befinder sig på Iguaçu-floden på grænsen mellem Brasilien og Argentina. De ligger i den brasilianske Iguaçu Nationalpark og den argentinske Iguazú Nationalpark, som begge er at finde på UNESCOs Verdensarvsliste. Vandfaldene er meget forskellige afhængig af, hvor du beskuer dem fra, og størstedelen af dem findes på argentinsk område. På denne side er de vilde og voldsomme, mens det fra den brasilianske side er smukt.

 

Iguazu Falls på UNESCO’s Verdensarvsliste

I forbindelse med at Iguazú-vandfaldet kom på UNESCO’s Verdensarvsliste i 1984, blev det anset som ét af verdens mest spektakulære vandfald. Iguazu Falls findes på grænsen til den brasilianske stat, Parana, og den argentinske provins Misiones. Det spænder over 2,7 kilometer i bredden og har 275 individuelle vandfald med en højde på mellem 60 og 82 meter. Navnet Iguazu oversættes løst fra det oprindelige Guarani-sprog som ”stort vandfald”, hvilket passer meget godt. Iguazu Falls er utvivlsomt én af ​​de mest spektakulære skatte i vores naturlige verden.

 

Iguazu Falls

 

Vandfaldene er en del af både Iguacu National Park (Argentina) og Iguazu National Park (Brasilien). Cirka 80 % falder i Argentina, mens de sidste 20 % falder i Brasilien. Det er ikke svært at tage ruten fra den ene side af vandfaldene til den anden. Gangstierne på den brasilianske side har tendens til at fokusere mere på at nå gode udsigtspunkter for at se panoramaet, mens den argentinske side giver besøgende mulighed for at se vandfaldet tæt på. Det siges, at den brasilianske side er til for at se faldene, og den argentinske side er til for at opleve dem.

 

Den argentinske side

Den argentinske side af Iguazu Falls tilbyder turister et antal udsigtspunkter, hvor man får en utrolig panoramaudsigt samt muligheden for at se dem ovenfra.

Der er to forskellige stier til rådighed på den argentinske side af vandfaldet: Én ved det øverste fald og én ved det nederste fald. Stien til de øvre vandfald giver mulighed for at gå over flere af vandfaldene og se vandet, der strømmer over kanterne. Det nederste faldspor tilbyder på den anden side nogle af de bedste udsigter til nærbilleder af vandfaldene. Begge stier på den argentinske side er bedst om morgenen når solen stiger bagfra og giver fremragende lysforhold.

 

Den brasilianske side

Den brasilianske side tilbyder den mest komplette panoramaudsigt over Iguazu-vandfaldene. Ideelt set bør du besøge det om morgenen, mens solen er bag dig. Som sådan er det muligt at besøge både den argentinske og den brasilianske side af Iguazu Falls, der dækker alle udsigtspunkter på bare halvanden dag. Imidlertid er et besøg i Iguazu Falls bestemt ikke en oplevelse, der skal hastes igennem, og det anbefales derfor at bruge mere tid.

 

 

Devils Throat

Devils Throat, også kaldt Garganta del Diablo, er en U-formet klippe, der markerer grænsen mellem de to lande. Det anses ofte for at være det mest imponerende ved Iguazu Falls. Her spildes omkring halvdelen af ​​Iguazu Rivers vandstrøm i Djævelens hals. Med vand der strømmer fra tre sider, giver det besøgende en 260 graders udsigt over vandfaldet.

Det tilrådes at se Devils Throat om eftermiddagen, da solen her står højere over faldet. Hvis du besøger Devils Throat om morgenen, vil udsigten blive forstyrret af solen.

 

Jetbåde og junglesafari ved Iguazu Falls

Der er meget at lave ved Iguazu Falls, og derfor anbefales en 1-dages tur ikke, især når man tager hensyn til dens fjerntliggende placering.

Én af de mest spændende måder at opleve vand faldet på, er ved at tage en jetbådtur. Jetbådture tager dig tæt på vandfaldet, hvorfor man skal være forberedt på at blive meget våd. Du kan også få en helikoptertur over Iguazu Falls for at få et spektakulært fugleperspektiv. Junglesafariture giver turister mulighed for at blive undervist i de subtropiske regnskove i nationalparken i et sjovt miljø. For adrenalin-junkier er rappelling tilgængelig på Iguazu Falls. Dette involverer en kontrolleret nedstigning ved hjælp af reb ned ad den lodrette klippeoverflade på den brasilianske side af vandfaldene.

 

Den bedste årstid at besøge Iguazu Falls på

Vejret ved Iguazu-vandfaldene er nogenlunde det samme hele året rundt, hvilket betyder, at der ikke rigtig er et dårligt tidspunkt at besøge vandfaldene på. Der er dog et par faktorer, der kan påvirke oplevelsen.

Januar og februar er de største besøgsperioder, da både brasilianerne og argentinerne har ferie her. I løbet af den lokale sommer er vandmængden høj. Dog er varmen, fugtigheden og hotelbesættelsen på sit højeste. Påskeugen har også en stor stigning i lokal turisme.

Nogle mennesker foretrækker at besøge vandfaldene i regntiden (maj og juli) på grund af det høje vandniveau og den stærke strømning. Imidlertid kan månederne september og oktober give den bedste mulighed for at opleve Iguazu Falls, da temperaturen er mere moderat, hotelpriserne er mere økonomiske, og der er færre mennesker.

 

Iguazu Falls

 

Transport til Iguazu Falls

Den bedste, hurtigste og nemmeste måde at komme til Iguazu falls på er med fly. I Argentina skal du tage en flyrejse fra Buenos Aires til Puerto Iguazu lufthavn. Fra lufthavnen skal du køre eller tage en taxa/shuttle til dit overnatningssted. I Brasilien skal du flyve til Foz do Iguassu lufthavn fra Sao Paulo, Rio de Janeiro eller en anden større brasiliansk by. Hvis du rejser til Iguazu Falls fra Paraguay, kan du køre til vandfaldene via Friendship Bridge.

 

Hvor har du set vandfaldene før?

Måske du tænker, at du har set vandfaldene før. Det er også helt korrekt. De har nemlig nogle kendte Hollywood-film på CV’et. Mr. Magoo (1997), Miami Vice (1996) og Indiana Jones og Kingdom of the Crystal Skull (2008) er alle film, hvor det er muligt at se vandfaldene i.