Sydens Paris eller ”Tangopolis”: Kælenavnene er mange og afslører, hvorfor Buenos Aires ikke skuffer. En forførende sammensmeltning af europæisk forhistorie og moderne latinamerikansk kultur. Buenos Aires i Argentina var engang hovedstaden i én af ​​verdens rigeste nationer. Dens franske og italienske bygninger, yndefulde pladser og kulturliv er misundelsesværdigt for de fleste andre gamle byer i verden. Der bor 13 millioner mennesker i Buenos Aires med forstæderne, der spreder sig ud i de omkringliggende geografiske områder.

Men seværdigheder, natteliv, gastronomi og kunst er koncentreret i et par centrale kvarterer. Palermo har smukke parker (der dufter så skønt af jacaranda), trendy barer og små butikker. Recoleta huser storslåede hoteller, rige indbyggere og en storslået og kæmpemæssig kirkegård, der er kendt verden over. Puerto Madero er primært et urbant område men har et naturreservat. San Telmo er det gamle Buenos Aires, ideelt til en romantisk middag og et tango-show. Bydelen San Telmo er også midtpunkt for kunsten i byen.

En gåtur på den berømte gade ”Avenida Corrientes” er et must under sit besøg i byen, og det er gaden, der aldrig sover. Men faktisk er hele Buenos Aires en by, der aldrig sover. Læs med her og se, hvad du skal se, hvis du er i Buenos Aires.

 

Buenos Aires

 

Prøv disse spisesteder i Buenos Aires

  • Argentinsk oksekød er vidunderligt – medmindre du er vegetar selvfølgelig! Og hvis det netop er en vegetarrestaurant, du leder efter, så er restauranten La Reverde et klogt og opfindsomt twist på et Steakhouse. Stedet har den hjemlige indretning, søde tjenere og udsøgte vine. Den afgørende forskel er, at chorizopølser, sorte buddinger og bøffer er lavet af seitan (en vegansk spise, der er lavet af gluten fra hvede).
  • Nyd frokost på El Club de la Milanesa. En lille, lokal kæde dedikeret til Argentinas yndlingsret: Paneret Angus-oksekød eller kylling med pommes frites eller salat.
  • Tag på madmarkedet Mercado de San Telmo og oplev en verden af alt, hvad hjertet kan begære af små og store retter, der vil sætte dine sanser på overarbejde.

 

Argentina

 

Seværdigheder i Buenos Aires

  • Tag på en slentretur i byen. Mærk stemning og oplev de forskellige bydele og deres kendetegn. Et absolut must er den kuntneriske bydel La Boca, hvor du kan gå på den berømte farvestrålende vej El Caminito. Omgivet af farverige huse og tangodansere fornemmer du hurtigt, hvor dette sted er brugt til postkortbilleder fra Buenos Aires.
  • Byens vigtigste moderne kunstrum, Museo de Arte Moderno, præsenterer mere end 7000 stykker moderne kunst fra 1950’erne til i dag. Samlingen omfatter både malerier, skulpturer, industrielle og grafiske designs.
  • Besøg Museo Evita for at forstå det moderne Argentina. Museet fortæller historien om Evita, der var den mest berømte af præsident Juans tre koner. Museet har 13 værelser med fotos, malerier og skulpturer, avisartikler og kjoler, som hun havde på som First Lady.
  • Besøg Reserva Ecologica Costanera Sur der er byens ekstraordinære naturreservat på 865 hektar og oplev bl.a. hundredevis af fugle.
  • Fang en taxa og tag til Recoletas kirkegård (Junín 1760). Den berømte kirkegård er det sidste hvilested for præsidenter, militærgeneraler, kunstnere osv. Et kort over det labyrint-agtige område kan ses ved indgangen. Men ellers så bare gå ind og ”get lost” i de dødes miniatureby og beundre englene, keruberne og de græsk-romerske figurer, der er udskåret af marmor og granit.
  • Det var i Buenos Aires, at den temperamentsfulde dans Tango blev født, og du kan opleve dansen over alt i byen. Så find et sted, hvor du kan opleve et Tangoshow – det er helt sikkert et must på din rejse til byen.
  • Er du bare lidt fodboldinteresseret så er et besøg på fodboldstadionet La Bombonera uundgåeligt. Det er en stor oplevelse at se en fodboldkamp her og pludselig føle, at man er en del af et fællesskab med de lokale, der brænder for deres by og deres hold.