Mallorca: Nyd livet på kærlighedens ø

Artiklen er skrevet i samarbejde med Billund Lufthavn

 

Mallorca er blandt danskernes mest foretrukkende rejsedestinationer – og det forstår man godt! De mange flotte strande, høje klipper og bjerge, kombineret med øens høje temperaturer, gør Mallorca til den oplagte ferieø i Sydeuropa. Læs med her, og bliv klogere på middelhavsøen, der også bliver kaldt kærlighedens ø.

Hvem ved? Måske kan du slet ikke vente. Heldigvis har Billund Lufthavn direkte afgange til Mallorca, så det er bare at komme afsted.

 

 

Mallorca byder på paradisværdige strande

Strand på Mallorca
Foto: Billund Lufthavn

 

Er det her paradis? Vi forestiller os at mange stiller sig selv det spørgsmål, når de træder ud af flyveren og efterfølgende besøger Mallorcas strande for første gang.

Vandet er behageligt og turkisblåt, strandende er hvide og hvis man besøger stranden Cala Torrent de Pareis, er man desuden omkranset af 200 meter høje klipper. Når man hopper ud i vandet, opdager man at der gemmer sig en verden af farverige fisk under havoverfladen. Kulissen er på plads og i maven spirer en begyndende forelskelse i ferieøen.

Mallorcas strande er uden tvivl en af årsagerne til at den kaldes kærlighedens ø. Men Mallorca byder på meget mere end strande – og meget mere at forelske sig i. Hvad siger du til magiske solnedgange, hyggelige middelalderbyer og gastronomiske oplevelser?

 

Mallorcas middelalderbyer

Når man taler om byer på Mallorca, er det ofte øens hovedstad Palma, som man tænker på. Palma er da også flere gange blevet kåret som en af de bedste byer i verden at bo i. Men hvis man rejser lidt rundt på øen, opdager man små, hyggelige middelalderbyer.

Vi taler om smukke, hyggelige gårdhaver, hvor man kan nyde en kop kaffe eller et glas vin, mellem historiske bygninger og middelalderbyernes smalle gader. Den mest charmerende af Mallorcas middelalderbyer er Pollensa. Man skal dog ikke forveksle den med havnebyen Puerto de Pollensa, som kun ligger få kilometer væk.

Pollensa er flere hundrede år gammel og her har man rig mulighed for at nyde landsbyens stemning, ved en af de hyggelige caféer. Hvis man besøger byen, kan vi virkelig anbefale, at man også tager turen op af alle 365 trin til sognekirken Puig de Calvario. Sognekirken ligger på en bjergtop og giver den smukkeste udsigt udover Pollensa og området omkring byen.

 

Mallorca byder på gastronomiske oplevelser og magiske solnedgange

Solnedgang på Mallorca
Foto: Billund Lufthavn

 

Faktisk byder øen på meget mere end bare det. Men det er trods alt to ting, som slår benene væk under de fleste, når de besøger øen. Da Mallorca er en ø, er der rigtig mange gode fiskerestauranter.

Men især i Palma er der er et bredt udvalg af forskellige restauranter og køkkener, så der er næsten garanti for at finde lige det måltid man ønsker. Faktisk er der flere Michelinrestauranter på Mallorca – og det vidner om noget om Mallorcas gastronomiske kvalitet.

Hvad er bedre end at nyde et godt måltid, med udsigt til solnedgangen? Om man sidder på en restaurant ned til vandet, går en aftentur langs stranden eller har fundet sig godt til rette med et glas vin ved et af øens mange udsigtsposter, er det en magisk oplevelse at se solnedgangen på Mallorca.

Måske er det i dette øjeblik man for alvor bliver forelsket i paradisøen Mallorca. Skuldrene sænker sig og imens solen går ned ude i horisonten, glæder man sig til næste dags oplevelser og udforskning af øen.

Vil du vide mere om Mallorca? Så kan du læse et godt udvalg af artikler her.

 

Fakta om Mallorca

Sprog: Spansk

Valuta: Euro

Flyvetid fra BLL: 2 t. 55 min.

Prisniveau: Middel

Rejsetilbud

Blomster i Japan
Japan i blomst
Se rejsetilbud
Billede fra Rejse til Sydafrika
Oplev det bedste af Sydafrika
Se rejsetilbud
Blomsterkrydstogt til Holland
Forårskrydstogt til Holland
Se rejsetilbud

I samme kategori

Togo, Pelle Hvenegaard
All-inclusive resorts
Lokale unge i landsbyen Kfar Kama, Israel
hotel dubai

Mest læste

rejseoplevelser
Togo, Pelle Hvenegaard
Evia
Verdens mindste lande

Forsiden netop nu

Togo, Pelle Hvenegaard
All-inclusive resorts
photographer-g4ab2a9fc9_640
Weekendophold i Randers
populære rejsemål i 2023
Lokale unge i landsbyen Kfar Kama, Israel
hotel dubai
Togrejser for 2023

Mest læste

Danmark

Weekendophold i Randers
Kroophold
Juleophold
julemarked i tivoli

Skiferie

Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie
skiferie i Zillertal

Camping

Holmely glamping
Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus

Rejsetilbud

Zillertal
Solnedgang på Mallorca
Stranden i Tel Aviv
zakynthos-1281685_640
Vorarlberg
Australiens bedste rejseoplevelser
Ferie for Alle

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)