Idéen om gåture gennem sneklædte skove, kælkebakker til børnene, og skøjteløb på den lokale isfrosne sø, er jo egentlig ikke så ringe endda. Men, når realiteten består af stormvind, grå skyer og ”smatsne”, kan man næsten ikke andet, end at drømme sig sydpå.

Selvom gråvejret dominerer i store dele af Europa fra oktober til og med marts, skal man ikke alt for langt væk, før vejrudsigten er en anden.

Vi har fundet seks destinationer, hvor du kan søge tilflugt fra den bidende kulde i Danmark.


Malta


I sommerperioden når termometeret risikerer at ramme de 40 grader, kan det være ulideligt at udforske Maltas smukke natur, men i hvad vi kender som vinterhalvåret, er det helt perfekt. De flotte kyster med deres fantastiske klipper, er meget mere fordøjelige i 18-22 graders varme.

Tag ud og gå Victoria Lines-ruten, eller tag på cykeltur i Marfa Ridge-området. Malta har masser af byde på året rundt.

Ferie på Malta


Cypern


Med over 340 solskinsdage om året, er Cypern nok ét af de bedste bud på et solrigt efterår. Selvom Cyperns flotte strande og lækre hoteller kan være tillokkende, selv i efteråret, har den store ø i Middelhavet masser af seværdigheder der rækker ud over badehåndklædet.

Tag på tur i Ayia Napa, lej en cykel og cykl en off-road tur, eller udforsk den cypriotiske gastronomi.

Efterårsferie på Cypern


Algarvekysten, Portugal


Portugal har længe været undervurderet ift. Spanien, Frankrig og Italien, men på det seneste har flere danskere fået øjnene op for Spaniens lillebror på Den Iberiske Halvø. Portugal, og Algarvekysten i særdeleshed, er blevet en mere og mere populær vinterrejsedestination de seneste år. Med over 300 solskinsdage, og en liste på 87 blå flag-strande, er det altså ikke kun fuglene der migrerer derned.

Ferie på Algarvekysten


Kreta, Grækenland


Selvom Kreta måske er en af de mest populære sommerrejsemål, behøver man ikke begrænse sig til en sommerferie på den græske ø. Kreta er ikke nær så velbesøgt i de koldere måneder, hvilket kan give dig hele strandbrede for dig selv. Har man ikke fået sparet så meget op, er Kreta også en god mulighed, da priserne generelt er ret lave. Temperaturen og også en smule lavere end nogle af de andre på denne liste, men får du det koldt, så varm dig på en god raki.

Ferie på Kreta


Sicilien, Italien


Middelhavets største ø, Solens ø eller La Trinacria, kald den hvad du vil. Denne ø har enormt mange ting at byde på, og hvis ikke du ender på en efterårstur hertil, så gør det til foråret, eller til sommer, eller næste efterår. Det er en fantastisk ø, som byder på alt fra betagende bjergtoppe, mystiske kalkstensklipper, vulkanlandskaber og meget mere!

Palermo var engang én af Europas mest betydningsfulde kulturbyer, hvor arabere, normanner og spaniere alle var forbi og sætte deres præg på arkitekturen og landskabet.

Ferie på Sicilien


De Kanariske Øer, Spanien


Kalenderen siger måske efterår, men det mærker du ikke, hvad enten du tager til Tenerife, Gran Canaria eller Lanzarote. På alle De Kanariske Øer kan du fortsætte, hvor du slap i sommer, med strandture, havdukkerter, paella og udflugter på havet for at se hvaler og delfiner.

Mens det i sommermånederne kan bugne med mennesker på disse populære feriedestinationer, er antallet af turister betydeligt mindre, selvom de stadig vil være godt besøgt.

Ferie på De Kanariske Øer