Elsker du kultur og historie? Her er 5 håndplukkede rejsemål til dig

Kultur og historie kan vi næsten ikke komme udenom, når vi besøger andre lande. Men du kan gøre noget ekstra for at opleve anderledes kultur og få helt særlige oplevelser med historie.

Vi har derfor udvalgt 5 rejsemål til dig, som tager dig med rundt i verden. De giver dig både et stort “skud” med kultur, imens de samtidig har en stor historisk fortid.

Jingmai-bjerget, Kina: Oplev tekultur

De gamle teplantager på Jingmai-bjerget i Pu’er, er ét af de ældste kulturlandskaber i Kina. De kan komme på UNESCO’s Verdensarvliste i 2022. Teplantagerne udgør et kæmpe område med cirka 1,13 milioner tetræer, hvor det ældste er hele 1.400 år gammelt.

Kulturlandskabet ligger afsides i det sydvestlige hjørne af Kinas Yunnan-provins, og regionen er udgangspunkt for den legendariske Ancient Tea Horse Road. Netværket af ruter stammer fra det 11. århundrede og er opkaldt efter sit primære formål: Handel med kinesisk te for tibetanske heste. Det var nemlig sådan, at 130 pund te svarede til værdien af en hest.

I dag har nye veje erstattet ruten, men regionens teplantager bliver. Det samme gør de fire lokale etniske minoritetsgrupper – Blang-, Dai-, Hani- og Wa-folket. De har bevaret deres egne sprog, skikke og festivaler.

 

kultur
Se de smukke teplantager i Kina.

 

Hokkaido, Japan: Oplev gammel kultur 

Før i tiden havde de fleste besøgende i Hokkaido ikke mulighed for at lære om Ainu, der er det oprindelige folk fra den nordlige region af øgruppen. Det har Upopoy Natioanl Ainu Museum og Park nu gjort muligt. Museet har sammen med Kayano Shigeru Nivutani Ainu Museum sat sig for at undervise japanske og internationale besøgende om Ainu-kulturen.

Ainu har været marginaliseret siden slutningen af 1800-tallet, og de blev i 2019 tildelt juridisk beskyttelse i Japan. Landet har fornyeligt fået Ainu Promotion Act, der anerkender og forbyder diskrimination mod Ainu.

Upopoy har en mission om at fremme, udvide og give kulturen nyt liv, før den uddør. Særligt Ainu-sproget, som ikke er relateret til japansk eller noget andet sprog, anses for at være kritisk truet af UNESCO. Ved at lytte til samtaler af Ainu og spille spil for at lære sprogets udtale, vil de holde liv i sproget. Det er en del af museets permanente udstilling.
Du kan som besøgende også få de bæredygtige lektioner fra Ainu med på vejen. Deres åndelige overbevisning er rodfæstet i respekt og taknemmelighed for naturen.

 

Atlanta, Georgia (USA)

Atlanta i USA er hjemsted for to vælgerorganisationer: The New Georgia Project og Fair Fight Action. De er begge grundlagt af den Atlanta-baserede politiske leder og aktivist Stacey Abrams. Det er også hjemsted for Coca-Cola, og hvis du spørger de lokale, vil de nok sige, at deres hiphopkultur former den globale kultur.

Georgias største by er også et fantastisk sted for iværksætterkultur. Du finder blandt andet virksomheder som den plantebaserede burgerkæde Slutty Vegan og miljøbevidste Sustainable Home Goods.

Old Fourth Ward-kvarteret, der er let tilgængeligt til fods eller på cykel blander natteliv og spisesteder, som Biggerstaff Brewing Company og Ponce City Market. Du finder også historiske højdepunkter som Martin Luther King, Jr. National Historical Park og  præsidenten Jimmy Carters bibliotek og museum.

 

Procida Island, Italien: Italiens kulturhovedstad 2022

Procida, der ligger 40 minutter sydvest for Napoli, er Italiens kulturhovedstad i 2022. De planlægger at bruge deres år på at illustrere betydningen af kultur, især i tider med usikkerhed. Deres tema drejer sig om ”kultur isolerer ikke”, og det virker særlig relevant i denne tid med coronapandemien.

Procida planlægger at sprede kulturen med moderne kunstudstillinger, festivaler og forestillinger. De vil gøre det over 300 dage for at undgå et stort antal besøgende turister i løbet af sommeren.
Som en del af symbolet ved ”kultur isolerer ikke” er øens Palazzo d’Avalos. Det er et renæssancepalads, der for mange år siden blev omdannet til fængsel. Det blev bygget i 1500 og lukket i 1988. Det tidligere fængsel med sine grønne område – hvor indsatte opdrættede afgrøder, køer og grise – vil blive genfødt som et kulturelt mødested og bypark.

 

kultur
Oplev Italiens kulturhovedstad 2022.

 

Tin Pan Alley, London: Gammel musikkultur vækkes 

Vil du gerne gå på de samme gader som tidligere punkrockbevægelser og legender, skal du tage til Tin Pan Alley i London. Denmark Street var tidligere omdrejningspunkt for den britiske musikindustri, hvor den var fyldt med musikudgivere, pladestudier, øvelokaler og svagt oplyste klubber. Den lille gade med kaldenavnet Tin Pan Alley hjalp med at lancere britiske punkrockbevægelser og legender som David Bowie, Elton John og Rolling Stones.

Musikken har næsten været død i de senere år bortset fra Denmark Streets overlevende guitarbutikker. Som en del af Outernet London, West Ends nye underholdningsdistrikt, bliver dette ikoniske stykke af historien genoplivet. Den ombyggede gade kommer til at bevare stykker af sin fortid ved restaurerede bygningsfacader fra det 17. århundrede, graffitikunst af Johnny Rotten – forsanger for Sex Pistols – og gammeldags musikbutikker.
Der kommer til at være et studie i professionelt kvalitet, hvor kommende kunstnere kan bruge det gratis. Det nye Chateau Denmark hotel bliver fordelt på 16 bygninger, der alle kommer til at emme af musikhistorie.

 

Rejsetilbud

Rejsetilbud Mallorca
Rejsetilbud Mallorca inkl. udflugter
Se rejsetilbud
Luksusrejse til Dubai
Luksus-rejse til Dubai
Se rejsetilbud
Himmerland
Oplev Himmerland & Limfjordens perler
Se rejsetilbud

I samme kategori

Israel
palma-3226352_640
infinity-pools
TikTok hoteller

Mest læste

Verdens største lande
Verdens største vulkaner
Marokko
troldejagt i Danmark

Forsiden netop nu

Israel
Det østrigske køkken
winter-market-at-the-prater-3004765_640
Basel
Jul i Europa
Europas bedste pizza 2022
palma-3226352_640
Verdens bedste shopping-byer

Mest læste

Danmark

Juleophold
julemarked i tivoli
Holmely glamping
Halloweenoplevelser

Skiferie

Tourismus-GmbH_Josef
schladming-travelmore
Østrig
Smukke skiområder i Europar

Camping

Holmely glamping
Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus

Rejsetilbud

Verdens bedste barer 2022
Essensen af Vietnam
Niedersachsen
Hjemsøgte hoteller
Marokko
Polarnatten i Grønland
imgonline-com-ua-CompressToSize-um3aqIfRd3

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)