Er du til uhygge og skræmsler i denne kolde tid, og er du måske én af dem, som ærgrer sig over, at Halloween er aflyst i år? Så skal du blot læse med her og få inspiration til, hvordan du kan få ægte uhygge, overtro, forfølgelse og halloweenoplevelser ind under huden. Mon du tør at læse med i nedenstående, hvor vi bl.a. giver gode tips til heksemuseer, uhyggelige forlystelsesparker og slotte med spøgelser?

 

Halloweenoplevelser på Heksemuseum i Ribe

Måske du kender heksen Maren Spliids? Hun kommer fra Ribe og blev brændt på bål i 1641. Du kan få flere informationer om Maren på det nyåbnede heksemuseum i Ribe. Her emmer af forfølgelse og overtro, og du vil undervejs lære, at folk i sin tid troede, at djævelen spillede en betydning.

 

Cisternerne på Frederiksberg

Selvom Frederiksberg cisterner har mere end 150 års historie, blev stedet først åbnet for den offentlige befolkning for et par år siden. Cisternerne rummede en gang 16 mio. liter drikkevand. I dag fungerer stedet som event for kunstudstillinger. Her kan du være sikker på at få en underjordisk oplevelse, der minder dig om en kold og fugtig verden.

  • Her finder du gode råd når du booker igennem Airbnb

 

Halloweenoplevelser i Tivoli

Tivoli byder på lidt at hvert året rundt. Som traditionen tro, bliver der pyntet op til Halloween i oktober og november med efterårsdekorationer og massevis af græskar. Tager du en tur i Tivoli med familien i løbet af disse måneder, kan du blive mødt af monstre, spøgelser og zombier, der vandrer gennem forlystelsesparken.

 

Halloween oplevelser

 

Samsø Labyrinten – Verdens største labyrint

Ikke nok med at det er Danmarks største labyrint, så er det også verdens største labyrint, du kan finde på Samsø. Labyrinten er godkendt af Guinness World Records og rummer, hvad der svarer til 12 fodboldbaner. Som det nu er med labyrinter, kan du her finde et væld at blindgyder, hvis du giver dig i kast med at finde vejen ud af labyrinten. Derudover byder den også på uhygge blandt de mange træer.

 

Uhyggelige Halloweenoplevesler: Dragsholm Slot

Slottet har en historie, der daterer 800 år tilbage. Tidligere fungerede slottet som et fængsel for adelige fanger og er derfor hjemsøgt den dag i dag. Slottet huser massevis af spøgelser. Og hvis du vil på spøgelsesjagt, kan du få en rundvisning på slottet, når mørket melder sin ankomst.

Læs her om de 10 bedste slotsophold i Danmark

 

Medicinsk Museion i København

I København finder du udstillinger på Medicinsk Museion, der omhandler kroppen. På museet kan du finde genstande tilbage fra 1600-tallet, som var en tid, hvor bedøvelse ikke fandtes. Derudover kan du gå på opdagelse i organer fra mennesker, fostre og instrumenter, som man tidligere brugte til medicinske indgreb. Det er ikke for sarte sjæle – så er du advaret!

 

Naturlejren Auderød – én af de Halloweenoplevelser du ikke vil glemme

Har du set den danske serie The Rain, så har du helt sikkert før set Naturlejren Auderød, hvor serien bl.a. er optaget. Det er en tidligere træningslejr for forsvaret. I dag fungerer stedet som en seværdighed, hvor du kan besøge kasernen og opleve et skrækscenarie med gys og uhygge.

 

Den forladte Fun Park Fyn – en uhyggelig oplevelse

Fun Park Fyn var tidligere en velfungerende forlystelsespark for de barnlige sjæle med karruseller, vandrutsjebaner, el-biler m.m. Parken blev opkøbt i 2008 med visionen om at forvandle stedet til en park om H.C. Andersen. I dag er forlystelsesparken et forladt og øde sted, der ligner en scene, der er taget direkte ud fra en gyserfilm.