Der er mange forskellige hoteller beliggende i det danske bybillede, men hvis du vil have en oplevelse af den helt særlige slags, skal du prøve at besøge ét af de Danske slotshoteller, som byder dig velkommen i mere romantiske og royale rammer.

Det er nemlig slotte, som engang husede den meget velhavende del af den danske befolkning som f.eks. konger og adelige. De slotshoteller, du finder rundt omkring i landet i dag, er typisk blevet restaurerede med henblik på at bevare slottenes originalitet. Og de har gennemgået mere moderne forvandlinger indendørs, så de har mulighed for at tage imod overnattende gæster og større arrangementer.

Så hvis du ønsker at komme på getaway med kæresten eller måske er på udkig efter dét sted, der skal danne ramme for dit bryllup, kan du læse med her og få inspiration.

Danske slotshoteller

Fynske slotshoteller


Hvedholm Slot


Ét af de danske slotshoteller er beliggende i Faaborg på Sydfyn. Her finder du Hvedholm Slot, som blev bygget tilbage i 1587 og senere ombygget i 1880. Slottet har egen restaurant, der har åbent hver dag og tilbyder retter lavet af sæsonens råvarer. Slottet rummer 62 værelser og suiter, hvoraf nogle af disse er beliggende i den tilhørende park. I alt er der mulighed for at have 160 overnattende gæster.

Lykkesholm Slot


Ved Ørbæk på Fyn finder du slottet Lykkesholm. Slottet har igennem tiden dannet ramme for mange bryllupper, andre store fester og arrangementer. Her er det ikke muligt at booke en enkelt overnatning eller to, medmindre du lejer hele slottet. Slottet har 32 værelser med plads til ca. 64 gæster.

Holckenhavn Slot


Det overdådige renæssanceslot Holckenhavn, som ligger nær Nyborg, er især også kendt som stedet, hvor mange bryllupper, konferencer, fester og diverse arrangementer bliver afholdt. De har festsale og lokaler, der kan rumme lige fra 2-200 gæster. Hvis du gerne vil besøge slottet, er det muligt at booke et weekendophold. Her kan du nyde velsmagende serveringer fra slottets køkken samt en dejlig gåtur i den tilhørende park, som desuden har gratis adgang for alle.

Danske slotshoteller

Slotshoteller i Jylland


Vrå Slotshotel


Nordpå i det danske land nær Aalborg finder du Vrå Slotshotel, der blev bygget i 1400-tallet. Selve slottet er smukt omkranset af en voldgrav, og tilbyder desuden en park i flotte omgivelser. Slottet har 36 værelser, alle med eget bad og tv. Derudover har slottet egen restaurant samt vinkælder.

Kokkedal Slot


Måske du før har hørt om Kokkedal Slot, som ligger i Danmarks smukke natur nær Vesterhavet oppe nord på. Det er stedet for rigtig mange møder og konferencer og selvfølgelig også utallige fester. På slottet kan du som gæst tage en overnatning, komme til vinsmagning, eller nyde en overdådig menu i restauranten.

Gram Slot


Beliggende mellem Ribe og Haderslev finder du Gram Slot. Det er ét af de ældste danske slotshoteller tilbage fra 1232, som havde til formål at danne ramme som kongeslot. Du kan både overnatte på slottet eller blot besøge restauranten i den gamle hestestald. Hvis du drømmer om det helt store kagebord i gamle royale omgivelser, må du ikke gå glip af Gram Slot.

Sophiendal Slot


Sophiendal Slot ligger placeret i Veng nær Skanderborg omringet af skøn natur med skov, søer og marker. På slottet finder du en gammel riddersal, en restaurant, butik og vinkælder. Hvis du vil gå på opdagelse i vinkælderen, kan en vinsmagning arrangeres på forhånd, hvis du ringer og laver en aftale med slottet.

Læs her om Danmarks flotteste slotte:

Bernstorff Slot

Slotshoteller på Sjælland og Lolland


Dragsholm slot


Dragsholm Slot ligger i Odsherred og fremstår i dag meget moderne. Restauranten huser hele to restauranter, hvoraf den ene med navnet ”Slotskøkkenenet” har én Michelin stjerne. Den anden, ”Spisehuset” er en bistro og tilbyder mere prisvenlig mad. Så hvis du værdsætter gastronomiske oplevelser højt, er det Dragsholm Slot, du skal besøge.

Lungholm Slot


På Lolland er Lungholm Slot beliggende. Det er endnu et slot, der danner de perfekte rammer for bryllupper, konferencer og store fester. Noget særligt ved slottet, som gør at det skiller sig ud fra de øvrige, er slottets wellnessafdeling. Så ønsker du en afslappende weekend i romantiske rammer, er Lungholm slot et besøg værd.

Bernstorff Slot


I Gentofte finder du slottet Bernstorff, der stammer tilbage fra 1765. Slottet har været åbent som hotel med egen restaurant og for konferencer siden 2009. Det tilbyder i dag også rundvisninger, eftersom slottet i sin tid blev bygget som sommerbolig til Johan Hartvig Ernst Bernstorff, Frederik V’s udenrigsminister.