Gode råd når du booker igennem Airbnb

Mange undersøger straks muligheden for hoteller på deres næste rejsedestination. Hvis du ønsker en mere autentisk oplevelse, kan du læse med her og få gode råd til, hvordan man benytter sig af Airbnb. Hvis du f.eks. også selv går med tanken om at udleje din bolig, mens du skal på forlænget weekend med kæresten eller familien, kan du også læse med omkring, hvilke regler der er gældende, når du udlejer din bolig.

 

Lej en bolig gennem Airbnb – 6 gode råd

 

Nogle er måske mere betænksomme, hvis de søger efter Airbnb i stedet for hoteller. De er usikre på, om udlejer overholder aftalen, eller om udlejer måske har sat en alt for høj pris på boligen i forhold til hoteller i nærheden. Fordi der sandsynligvis vil dukke flere bekymringer op, kan du nedenfor læse de gode råd, hvis du vil leje en bolig gennem Airbnb:

 

1. Vær opmærksom på, om udlejer er verificeret

Forinden du booker en bolig gennem Airbnb, kan du tjekke, om udlejer er verificeret. Det betyder, at du har mulighed for at se ekstra oplysninger på udlejer, som bekræfter, at de er dem, som de udgiver sig for at være. Det kan være ekstra oplysninger i form af udlejers e-mail, tlf. nr., Facebookprofil m.m.

 

2. Anmeldelser af udlejer

Du kan læse om den udlejer, du overvejer at booke boligen igennem, ved at læse anmeldelser fra tidligere gæster. Anmeldelserne vil sandsynligvis også indeholde brugbar information om boligens tilstand. Hvis der ligger mange gode anmeldelser på boligen, er det som regel en indikation på, at det er en god udlejer.

 

3. Er bolig udelukkende til Airbnb?

Hvis du har fået kig på en særlig Airbnb bolig, kan du også holde øje med, om boligen udelukkende bliver brugt til udlejning, eller om den ligeledes bliver brugt som privat bolig. Det er ikke fordi, at der er noget i vejen med en bolig til ren udlejning, men hvis du forventer en bolig præget af personlig indretning, kan du blive skuffet ved fremmøde.

Derudover vil du måske ikke føle, at du får en helt autentisk oplevelse, hvis boligen bliver brugt til ren udlejning. Derfor kan det være en god idé at tage et ekstra godt kig på billederne, når du kigger boligerne igennem. En mere klinisk bolig med få møbler afspejler ofte en ren udlejningsbolig.

 

4. Boligens placering

Fordelen ved at booke igennem Airbnb er, at du kan se en oversigt over ledige Airbnb boliger på et kort. Så hvis du f.eks. ved, at du gerne vil bo tæt på Colosseum i Rom, kan du tjekke ledige boliger i området.

Læs her om verdens fedeste bydele  (Nørrebro i København er med på listen)

 

5. Booker du et værelse, en lejlighed, eller et hus?

Igennem Airbnb kan du booke både et værelse, en lejlighed og et helt hus. Mulighederne er mange. Det er udelukkende op til dig, hvad du ønsker, boligen skal indeholde. Du kan benytte dig af de forskellige filtre, som gør, at du kan indsnævre dine søgekriterier. På dén måde kan du finde lige præcis den bolig, som du søger efter.

 

6. Book i god tid

Airbnb er blevet en populær tjeneste at booke igennem, når man skal på ferie. Hvis du skal afsted i højsæsonen, kan det derfor være en fordel at booke i god tid.

 

Airbnb 

 

Udlej en bolig gennem Airbnb

 

Der er særlige regler, der gør sig gældende, hvis du ønsker at udleje din bolig. Hvis du overvejer at udleje din bolig gennem Airbnb, kan det være en god ide at læse med her:

 

Ejer du selv boligen?

Den bolig, du ønsker at udleje, skal du som hovedregel også selv eje. Hvis du f.eks. ønsker at udleje en bolig, som du selv bor til leje i, skal du bede om skriftligt samtykke fra din udlejer.

 

Udlevering af nøgler og rengøring

Du vælger som udgangspunkt selv, hvem der skal udlevere nøglerne til dine gæster. Det kan være din nærmeste familie, din nabo, eller en tredjepart som f.eks. et firma. Nogle firmaer står f.eks. både for at udlevere nøgler og gøre rent inden gæsterne ankommer. Alternativt kan du også selv vælge at stå for rengøringen.

 

Erstatning på personting

Hvis du udlejer din bolig, er du som regel ikke dækket af din egen forsikring, hvis gæsterne ødelægger eller stjæler noget. Airbnb har en såkaldt værtsforsikring, der går ind og dækker i tilfælde af skader eller tyveri. Vær dog opmærksom på, at Airbnb kræver, at du forsøger at søge erstatning hos gæsterne, inden værtsgarantien kan tages i brug.

 

Boligens Airbnb lejepris

Hvis du udlejer din bolig igennem Airbnb, kan du selv bestemme, hvor meget du vil tage i husleje. Eftersom du selv bestemmer huslejeprisen, kan gæsterne ikke senere hen anlægge klage ved huslejenævnet.

Rejsetilbud

Ischia
Rejse til Ischia
Se rejsetilbud
Julekrydstogt på Rhinen
Julekrydstogt på Rhinen
Se rejsetilbud
Julemarked i Berlin
Julemarked i Berlin
Se rejsetilbud

I samme kategori

Italien
Harzen
Oktoberfest
Julemarkedsrejse

Mest læste

troldejagt i Danmark
krydstogt rhinen
Italien
De største lufthavne i verden

Forsiden netop nu

Halloweenoplevelser
Italien
Thailand øer
Harzen
Disneyland Paris
Salzburgerland
Oktoberfest
imgonline-com-ua-CompressToSize-aBa1V0H1SFTwtsw

Mest læste

Danmark

Halloweenoplevelser
Weekendophold
Hindsgavl slot
rejser efter baeredygtighed

Skiferie

schladming-travelmore
Østrig
Smukke skiområder i Europar
skisportssteder i Østrig

Camping

Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus
ø-ferie i Danmark
Small Danish Hotels

Rejsetilbud

porto-343487_640
Julemarkedsrejse
imgonline-com-ua-CompressToSize-DknBXQbqlP
imgonline-com-ua-convertv6H1m65qGtwx
Bucketlist
porto-scaled-e1662661879568
mountains-5732202_640

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s og Vagabond’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)