Grækenlands skjulte perler: 10 destinationer med kun få turister

Går du ligesom os og dagdrømmer dig væk til din næste ferie, når corona er overstået? Så drøm dig hen til disse 10 skjulte perler, som The Guardian har fundet, og som er gemt væk i det græske paradis. Det er 10 oversete steder, hvor du får (næsten) det hele for dig selv – uden alt for mange turister. De er et glimrende alternativ til de faste favoritter. Læs med her og udvælg dine nye drømmedestinationer blandt Grækenlands skjulte perler.

 

Evia

Landets næststørste ø, Evia, er blandt Grækenlands skjulte perler. Den overses ofte til fordel for mere glamourøse destinationer. Men denne perle er værd at udforske for den mangfoldighed, den tilbyder: Nogle steder føles det som ”Schweiz til søs”, andre steder ligner det Caribien. På den nordlige del af øen nævnes de varme kilder ”Edipsos” af Plutarch og Aristoteles som det sted, Hercules gik, da han havde brug for at genoprette sine kræfter. I den anden ende af øen tilbyder vingården Montofoli i Karystos rundvisninger og smagsprøver af sine sorter, herunder berømte dessertvine. Karystos er vært for en vinfestival i slutningen af ​​august).

Vandrestier fra Lamari eller Stropones fører til stranden ved Chiliadou på østkysten.Ved Drakospita i syd er 23 kæmpe strukturer kendt som ”dragehuse”. Bjerglandsbyerne tilbyder køligt fristed i sommervarmen med masser af afmærkede vandrestier gennem skoven. Landsby Steni er vores favorit.

 

Grækenlands skjulte perler
Andros

 

Andros

Denne bjergrige ø er den nordligste af Kykladerne. Øen er én af Grækenlands skjulte perler og en favorit blandt ferierende grækere for sin mad, strande og smukke landsbyer. Mere frugtbar og grønnere end resten af ​​Kykladerne. Øen har et velholdt netværk af stier, hvilket gør det til et vandreparadis.Lej en bil, der kan køre off-road, da nogle af de bedste steder nås ad grusveje. Hovedbyen, Chora, er en klynge af palæer, der ligger lige ud til havet og imponerende museer dedikeret til samtidskunst og arkæologi.

I kystbyen Batsi bor de fleste turister, men det er stadig relativt stille med et udvalg af taverner og caféer.Andros har en overflod af fantastiske vilde strande, herunder Zorkos, Vitali, Achla og Pidima tis Grias. Dem med faciliteter og vandsport inkluderer Agios Petros, Xrisi Akti og Kypri.Seks kilometer fra Chora er landsbyen Menites, ved foden af ​​Petalo-bjerget, berømt for sit kildevand. Besøg også Paleopoli, Andros ‘gamle hovedstad.

 

Galaxidi

Når det gælder Grækenlands skjulte perler, skal denne smukke lille by ved Korinthbugten nævnes. Den er gennemsyret af maritim historie og er en overset perle. Det er et fristed med en lækker strandpromenade og den ægte græske ø-atmosfære. Det var én af ​​landets rigeste havne i dets storhedstid fra det 19. århundrede, og en atmosfære af storhed er forblevet her.

Den uspolerede bymidte er fuld af kaptajnernes palæer med farverige facader, brostensbelagte gader og traditionelle pladser og caféer. Kirken Agia Paraskevi og det Maritime Museum er værd at tjekke ud. Oraklet i Delphi ligger en halv times kørsel væk med dets tempelkompleks og en betagende udsigt over den oliventræsdækkede dal nedenunder.

 

Grækenlands skjulte perler
Folegandros

 

Folegandros

Med kun 765 indbyggere og følelsen af ​​et ”uopdaget” Santorini giver Folegandros dig chancen for at læne dig tilbage og nyde det tilbagelænede øliv. Den middelalderlige og største by Chora ligger højt på en klippe. Landskabet er dramatisk, og de brostensbelagte gader rolige. Tag en slentretur rundt i det hvidkalkede Chora.

Følg den blidt snoede sti til toppen af ​​bakken og se solnedgangen fra Panagia-kirken. Der er bådture til Chrysospilia-hulen nordøst for øen. Den er én af ​​de største i Grækenland med imponerende stalagmitter og stalaktitter (drypsten), og du kan dykke i klart hav. Gode strande inkluderer Vorina på østkysten (berømt for sit turkisblå vand) og den utæmmede Katergo på øens sydspids.

 

Leros

Dette er én af de dodekanesiske øer nær den tyrkiske kyst, og den er én af Grækenlands skjulte perler. Det siges at være gudinde Artemis yndlingsø. Det er frodigt og kuperet med mange smukke småstenbugter, og øen har en farverig historie.Den italiensk-påvirkede by Lakki ligger på vestkysten. Usædvanlige bygninger inkluderer en minimalistisk kirke og en art deco-biograf.

Den større by Agia Marina i øst er kendt for sine snoede gyder, traditionelle huse og imponerende palæer. I nærheden er Panagia-slottet fra det 11. århundrede, og under den ligger Panteli: En fiskerby med maleriske vindmøller. Dioliskaria-stranden nord for hovedstaden Platanos er én af ​​de bedste, og dykkere kan udforske skibs- og flyvrag.

 

Grækenlands skjulte perler
Kythira

 

Kythira

Som Afrodites fødested lever denne ø, ud for det sydlige Peloponnes, op til gudindens navn. Vandfald, kløfter, middelalderlige fæstningsbyer, strande – øen har det hele. Kythira føles som at rejse til jordens ende. Den mest karakteristiske bygning er det venetianske slot i Chora, der er øens største by.

Mylopotamos, i en skovklædt dal mod nord, er opkaldt efter de 23 vandmøller i området. Herfra fører en sti op til det smukke Neraida-vandfald i et område med enestående naturlig skønhed. På øen Chytra, der nås med båd fra Kapsali havn i syd, er der en sælkoloni og en hule med fantastisk krystalblåt vand.Kapsali eller den familievenlige kystby Avlemonas på østkysten udgør en rolig base, når man vil udforske strandene og bugterne ved Firri Ammos, Komponada, Kaladi, Sparagario og Melidoni.

 

Syros

Spis, tag på stranden, sov, gentag. Det lyder måske tiltalende set fra vores nuværende ”lockdown-perspektiv”. Men hvis du ønsker lidt mere af en græsk ø, så tag til Syros. Én befolkning året rundt, ikke-turistede butikker og et pulserende kulturliv giver et fascinerende indblik i den lokale livsstil.

Med alle de hyggelige landsbyer og charmerende besætninger, du forventer af en græsk ø.Oplev hovedbyen Ermoupoli. Sving forbi det imponerende rådhus og kig ind i Apollon-teatret, en miniature af Milanos La Scala. Ano Syros er en middelalderlig by i bakkerne og er helt labyrintisk. Vaporia er strandområdet i Ermoupoli, og her bør du slappe af, når batterierne skal lades op.

Tag en dagstur på en båd fra Kini-stranden på vestkysten til Syros fjerntliggende nordkyst til Grammata-stranden. Den virkelige grund til at tage til Syros er dog øens rige kulturelle tilbud, herunder koncerter, forestillinger, kunstudstillinger og begivenheder såsom Syros International filmfestival.

 

Grækenlands skjulte perler
Pilio

 

Pilio

Pilio er en bjergrig fastlandshalvø. Det er en destination, der kan besøges året rundt. Der er bjergaktiviteter såvel som kystattraktioner. Klipperne på den østlige side viser sig dramatisk i Det Ægæiske Hav. Mod vest ligger den Pagasetiske Golf, og midt imellem ligger maleriske landsbyer og grønne skovklædte dale.

På den østlige skråning af bjergene kan Tsagarada prale af ét af de ældste og største platantræer i Europa, den dybeste kløft i Pelion (Koutra) og strandene i Milopotamos, Fakistra og Karavostasia. Landsbyerne Portaria og Makrinitsa har udsigt over byen Volos.The Little Train of Pilio er et andet højdepunkt. Det startede i 1895 og kører stadig på halvøens smukke skråninger på sin 90-minutters tur.

 

Mani
Mani

 

Mani, Peloponnes

I den sydlige ende af Peloponnes er dette en vild, robust region, der til tider minder om Toscana. Middelalderlige fæstninger og ”tårn”-landsbyer pryder det dramatiske landskab. Og olivenlunde strækker sig ud i horisonten. Resterne af den antikke by Messini, øverst på halvøen, er lige så omfattende som Olympia og Epidaurus.

Syd for kysten var Kardamyli engang den største havn i den græske bystat Sparta, men er i dag et eksklusivt feriested med butikker, caféer og barer. Lej en cykel og kør fra Stoupa til Agios Nikolaos og til de imponerende Diros-huler. Besøg også Polylimnio-vandfaldene og Navarino-bugten. Områdets bedste strande er ved Stoupa, Gerolimenas, Limeni og Kalogria.

 

Astypalea

Astypalea er dén slags græsk idyl, som de, der kender landet godt, drømmer om at flygte til. De hvidkalkede landsbyer har et strejf af Santorini, strandene er uberørte, og gæstfriheden er generøs og autentisk.I hovedbyen Chora finder du et venetiansk slot på toppen af bakken.

Selvom der kun er rester tilbage af selve slottet, er udsigten ”bjergbestigningen” værd. Det arkæologiske museum i Gyalos tilbyder en masse for den historieinteresserede, og lige overfor kan du få det bedste street food.Der er utallige gode strande. Fx Vatses, Kaminaki, Agios Konstantinos, Plakes, Maltezana og Tzanaki.. Sørg for at tage noget lokal safran med hjem. Det vokser vildt på øen og er utroligt aromatisk og smagfuldt.

 

 

 

Rejsetilbud

I samme kategori

Kirsebærtræerne
Forår i Europa
interrail
Romantiske hoteller i verden

Mest læste

troldejagt i Danmark
Ferie med børn
Verdens største byer
Togrejse

Forsiden netop nu

Kirsebærtræerne
Forår i Europa
Dansk gastronomi
interrail
Romantiske hoteller i verden
Caribien
Grønland
Solorejsens opvågning

Mest læste

Danmark

Dansk gastronomi
Naturoplevelser i Danmark
Outdoorshow
Dansk Golfshow

Skiferie

Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie
skiferie i Zillertal

Camping

Campingmesse
Holmely glamping
Camping i Norge
Ferie i Aarhus

Rejsetilbud

belgium-3590656_640
Naturoplevelser i Danmark
Skotlands højdepunkter
Backpackerdestinationer
khiva-198684_640
dykke med hajer
Påskerejser

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)