De græske øer er ét af danskernes foretrukne rejsemål, og Grækenland har hundredevis af beboede øer, der er indbegrebet af sydeuropæisk charme og autencitet.

De mest kendte er Rhodos, Kreta, Zakynthos og Santorini. Men de mindre kendte øer Skiathos, Kefalonia, Naxos, Karpathos og Thassos er lige så charmerende og uforglemmelige. Vi giver dig her nogle af de mange gode grunde til, hvorfor netop de græske øer er et perfekt rejsemål, når du trænger til et pusterum fra den daglige trummerum.

Fantastisk natur og sydeuropæisk charme


Badevandet i Grækenland er rent og klart, og de græske øer har et utal af charmerende strande. Ved mange af strandene danner klipperne en malerisk kulisse. Den fredelige atmosfære og det dragende landskab er meget karakteristisk for de græske øer.

Det er ikke kun strandene på de græske øer, der er fantastiske. Landskabet byder også på knubbede bjerge, grønne dale, olivenlunde og stille søer. Grækenlands øer har det hele, og du skal helt sikkert tage på en god vandre- eller køretur igennem landskabet.

De små byer med brostensbelagte gader også oser af charme. Man kommer helt naturligt bare ned i gear, når man er her. Det smukke blå hav er en smuk kontrast til de hvidkalkede facader, og blomsternes farvesymfonier spiller helt magisk sammen med de grønne bjerge i baggrunden.

Kreta

Kom helt ned i gear og spis god mad


Ølivet leves tilbagelænet. Dét mærker man hurtigt. De lokale giver sig god tid til at hyggesnakke og at få et glas ouzo eller en god kop kaffe. Så læg telefonen væk og nyd bare, at der ikke er noget, du skal nå. Du vil helt sikkert hurtigt falde ind i den rolige, græske rytme med uformel dresscode og et afslappet forhold til klokkeslættet.

Du skal med garanti også ud og smage på de græske specialiteter saganaki, spanakopita, friteret zucchini og lokale oliven, som du sent vil glemme, når du kommer hjem. De friskfangede fisk og det lokale, marinerede og grillet lammekød er også en intens og suveræn oplevelse, som du bare MÅ prøve.

Mange af hotellerne er familieejede, og de små hoteller udstråler respekt for den natur og det miljø, de er en del af. Nogle steder dyrkes der økologiske grøntsager og urter i baghaven, som benyttes i hotellets køkken.

I Grækenland får du generelt meget for pengene. Priserne er lavere end mange af de andre feriedestinationer i Europa. Uanset om du foretrækker at bo enkelt eller med et strejf af luksus, kan du finde det på de uspolerede græske øer.

Læs mere om Kreta her:

Dejlige ferieoplevelser på de græske øer


Gå på opdagelse i de små butikker med lokale varer. Lokalt kunsthåndværk og øens egne produkter er altid værd at gå efter. Uanset om det er sæbe, svampe eller olivenolie, du går efter, følger der en unik fortælling med.

På de små øer er der græsk fest hver aften. Grækerne elsker bouzouki-musikkens temaer om ulykkelig kærlighed, og grækere i alle aldre elsker folkemusikken. Hvis du først har oplevet en ægte lokal græsk fest, kommer du sikkert tilbage næste år for en oplevelse mere.

Græske Øer