Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Barfodsluksus på Seychellerne : guide til øerne Mahé og Praslin

Midt i Det Indiske Ocean ligger en øgruppe, der næsten er for god til at være sand. Her er ingen giftige edderkopper, ingen farlige slanger, ingen risiko for cykloner eller orkaner. Og temperaturer mellem 24° og 30° året rundt. Vi, en familie på to voksne og to børn på henholdsvis 7 og 8 år, var vi ikke et sekund i tvivl, da vi en kold og grå vinterdag sad og skulle booke vores næste solferie. Turen skulle gå til Seychellerne.

Seychellerne er en øgruppe bestående af 115 øer drysset ud over de ækvatoriale farvande i Det Indiske Ocean. De kuperede øer er beklædt med frodige skove, som vælter ned over bakkerne, og fortsætter helt ned til det krystalblå hav og de uberørte strande. Biodiversiteten er unik, og Seychellerne er for eksempel det eneste sted i verden, hvor den gigantiske coco de mer-palme vokser. Kødædende planter, sorte papegøjer og kæmpe skildpadder, der strejfer vildt omkring. Det er dagligdag på disse grønne øer, som vi skal udforske i løbet af de næste 14 dage. Vi skal på vandretur, sejle i gennemsigtig kajak, gå på marked og fodre skildpadder. Men allerførst skal vi komme os ovenpå vores lange rejse. Så første dag står på ren og skær afslapning. Her følger vores guide til aktiviteter og hoteloplevelser på de to største øer, Mahé og Praslin.

Mahé: vandring, vandsport og en tur på det lokale marked

Vi vågner til lyden af bløde bølger, der sløvt skyller op på stranden. De små orange fugle kvidrer løs, mens de livligt hopper fra gren til gren i træerne foran vores vindue. Vi slår søvnigt øjnene op og mærker ømheden i kroppen efter gårsdagens 14 timers lange flyrejse. Vi ankom sent, efter solnedgang og mørkets frembrud, så nu er vi spændte på at slå dørene op til vores omgivelser. Og vi bliver ikke skuffede. Da vi træder ud i den lune morgenluft bliver vi mødet af et sandt postkort. Frodige Takamaka-træer og svajende palmer baner vejen for os ned til den hvide sandstrand, hvor store afrundede granitsten ligger spredt i vandkanten og skaber et paradisisk miljø. Det er sand balsam for hele sjælen og for alle sanser.

Constance Ephelia: som en lille landsby

Vi har indlogeret os på det femstjernede hotel Constance Ephelia beliggende på den største af øerne, Mahé. Med sine 120 hektar er Constance Ephelia det største luksusresort på Seychellerne. Det er inddelt i en norddel og en syddel, som hver især tilbyder forskellige restauranter, barer og strande. Infrastrukturen er imponerende, og Constance Ephelia fungerer nærmest som en lille landsby. På de små veje kører elektriske golfvogne rundt og bringer gæsterne til deres ønskede destination.

Ønsker man det, kan man tilbringe en hel uge uden at forlade resortet og alligevel udforske nye restauranter, nye strande og nye aktiviteter hver dag. Vi finder hurtigt ind i en rytme, der passer hele familien. Efter morgenmaden trækker vi i træningstøjet og bruger et par timer på at spille squash, tennis eller padel. Derefter nyder vi en krydret salat på caféen Seselwa i norddelen, inden vi slænger os i liggestolene på stranden ved Port Launay. Når børnene bliver rastløse, kan de frit tage for sig af stand up paddle-boards, små kajakker eller bodyboards. Og så går de næste mange timer med at fornøje sig i de blide bølger.

 

seychellerne
Constance Ephelia set fra luften

På toppen af Mahé

På andendagen beslutter vi os for at opleve Mahé. Efter en overdådig morgenmadsbuffet trækker vi derfor i vandreskoene og sætter kursen mod ruten Copolia Trail. Denne vandrerute strækker sig over cirka én kilometer og leder op til et udsigtspunkt. Herfra kan man beskue hele øen og hovedstaden Victoria. Vi har valgt denne rute, fordi dens sværhedsgrad er tilpasset vores børn. Men rejser man uden børn, og har man mod på en udfordring, kan man også forsøge sig med den noget sværere Morne Blanc.

Vores vandretur på cirka 45 minutter ud og 30 minutter hjem går igennem den frodigste skov med rislende vandløb. Børnene er fuldstændig opslugte af deres omgivelser, og spejder ivrigt efter firben, frøer og edderkopper. Vi skal holde tungen lige i munden for at kunne følge med dem, når de målrettet drøner af sted mod toppen. Da vi pludselig når op over trækronerne og træder ud af skoven, mister vi for alvor pusten: udsigten er intet mindre end betagende. Til højre kan vi se træerne fortsætte så langt øje rækker, og til venstre har vi udsigt ned over hovedstaden Victoria og videre ud over havet, hvor øgruppens øvrige øer ligger og glimter.

Efter vores vandretur sætter vi kursen med Victoria for at spise frokost på den ikoniske restaurant Marie Antoinette. En tur forbi byens kirke og et hurtigt besøg på det lokale marked for at købe dragefrugter og kanelte fra de lokale plantager.

Mahé tilbyder en række vandreture med fantastisk udsigt over øen

Praslin: numseformede kokosnødder, golfspil og flotte solnedgange

Tiden er kommet til at rejse videre, og opleve øgruppens næststørste ø, Praslin. Og denne næste etape af vores rejse fortsætter i selskab med Constance. På Praslin ligger nemlig søsterhotellet Constance Lemuria. Serviceniveaut et højt, og en helikopter stilles til vores rådighed for at sikre os den mest behagelige transfer fra Mahé til Praslin. Begge hoteller er naturligvis udstyret med en heliport, så fra dør til dør varer turen blot 30 minutter. Vi sætter os alle fire til rette i helikopteren og snart forsvinder Mahé bag os. Fra helikopteren har vi udsyn over hele øgruppen. Vi kan se alt fra de store og populære øer som Mahé, Praslin og La Digue til små private øer som North Island og Denis Island.

I det øjeblik vi lander på Praslin, fornemmer vi straks, at stemningen er mere afslappet og naturen mere tilgængelig end på Mahé. Og derfor bliver Praslin straks vores favorit. Det er blandt andet på denne ø, at man finder den Unesco-listede Vallée de Mai: en forhistorisk skov, som er det eneste sted i verden, hvor man kan opleve den numseformede kokosnød coco de mer.

Constance Lemuria: Seychellernes eneste golfhotel

Constance Lemuria er en perle, beliggende på den nordvestlige kyst af øen Praslin. Her mødes diskretion, sindsro og tropisk raffinement. Hotellet ligger i hjertet af 101 hektar frodig vegetation og er omkranset af tre hvide sandstrande: Petite Anse Kerlan, Grande Anse Kerlan og den berømte Anse Georgette. Resortet giver adgang til Seychellernes eneste 18-hullers golfbane. Og selvom vi ikke er golfspillere, er det en sand fryd at omgive sig med de veltrimmede golfgreens.

Takket være hotellets orientering tilbyder Constance Lemuria første parket til den mest spektakulære solnedgang. Og den allerflotteste solnedgang får man faktisk fra det ikoniske hul 18 på hotellets golfbane. Det beslutter vi os for at opleve, så efter checkin og et hurtigt bad tropper vi op foran receptionen. Hul 18 ligger højt, så for bekvemmelighedens skyld bliver vi kørt derop af en lille golfbil.

Da vi ankommer til toppen, er der rettet an med champagne og canapéer til de voksne og friskpresset frugtjuice til børnene. Små lanterner lyser op og på en bænk er der anlagt små hynder, som vi kan sætte os på. Herfra kan vi se de to øer Cousin og Cousine i horisonten, og pludselig bliver vores børn helt stille, fordi de, ligesom os, betages af det unikke syn. Mens vi i stilhed nyder hinanden og vores kolde drinks, sænker solen sig i horisonten og kysser havet, inden den forsvinder helt.

Constance Lemuria giver adgang til Seychellernes eneste golfbane med 18 huller

Vilde skildpadder og farverige fisk

Udflugter er der nok af, og vi keder os ikke. Fra Constance Lemuria tager vi gåturen til en af Seychellernes mest uberørte strande: Anse Georgette. Her er ingen biler, strandcaféer eller liggestole, blot hvidt sand, krumme palmer og bløde azurblå bølger. Vi tager ligeledes en båd til øen Curieuse, hvor kæmpeskildpadder går frit omkring og glædeligt lader sig fodre med salatblade. En anden dag lejer vi gennemsigtige kajakker og sejler lidt ud fra kysten, så vi kan betragte de mangefarvede fisk, der svømmer under os.

På vores sidste aften slår vi os ned på strandrestauranten Takamaka og nyder en cocktail, inden hjemrejsen næste dag. Pludselig strømmer kreolsk musik ud af højttalerne, og fire smilende damer i farverige kjoler og bare fødder kommer til syne i sandet og begynder at danse deres livsglade dans. Børnene følger straks trop. Og snart står vi alle sammen og vrikker med hofterne, mens stjernerne toner frem på nattehimlen, og en flagermus flyver over os og sætter sig til rette højt oppe i en trækrone.

Det bliver et fast dagligt ritual for børnene at gå hen og sige hej til kæmpeskildpadderne

Hvornår skal man rejse til Seychellerne?

April, maj, oktober og november er de varmeste og tørreste måneder på Seychellerne, med roligt hav, der giver god synlighed for dem, der vil snorkle. Hvis du vil opleve dyrelivet, er oktober den bedste måned, for her kommer havskildpadder ind for at lægge æg.

Vil du se æggene klække, må du komme tilbage i januar. Vi har valgt at rejse i juli, og i løbet af de to uger vi opholder os på Seychellerne har vi 28 grader hver dag, fra morgen til aften. Enkelte byger driver ind over os, men det er faktisk ganske forfriskende med lidt nedbør. Og børnene finder hurtigt ud af, hvor sjovt det er at svømme i poolen, mens regnen siler ned. Vi oplever ligeledes, at vejrmønstret varierer betydeligt fra den ene ø til den anden.

 

De store granitsten pryder alle strande

Hvad er barfodsluksus?

Seychellerne er indbegrebet af barfodsluksus. Det er kunsten at nyde et langsomt rejsetempo og komforten ved at bo på et luksushotel. At sparke skoene af og mærke sandet mellem tæerne, mens man nipper til en friskpresset juice. At fortabe sig i den vilde natur om formiddagen og nyde en dybdegående balinesisk massage om eftermiddagen. Det handler om at leve et bevidst liv og finde glæden i de små øjeblikke. En solnedgang over Det Indiske Ocean, fint sand mellem tæerne, lyden af en kokosnød, der falder ned fra en palme og flækkes.

Barfodsluksus handler ikke blot om at læne sig tilbage og nyde hotellets komfort. Det handler også om at skabe forbindelse til den omgivende natur. Gå en tur langs stranden, løbe efter en krabbe og springe i bølgerne. Lave en halskæde af lyserøde muslingeskaller og tage den om halsen om aftenen, når man trækker i sit beigefarvede hørsæt og sætter sig til bords med fødderne i sandet og saltvand i håret.

Det handler ligeledes om at spise fra jord til bord og favorisere lokale råvarer og autentiske retter. Og det gør vi med stor fornøjelse under vores ophold. En tur til Seychellerne er frem for alt mødet med en levende kreolsk kultur, som bærer både afrikanske, europæiske og asiatiske præg. Den ene dag står den på krydrede karryetter, den anden dag nyder vi en grillet lokal fisk, og den tredje dag fortaber vi os i et fad fyldt med sushi.

Poolen på Constance Lemuria er formet ind i klippen

Fakta

Constance Lemuria & Constance Ephelia: www.constancehotels.com

Touristkontor: https://tourism.gov.sc/

Båd fra Mahé til Praslin (Cat Cocos): www.catcocos.com

Båd fra Praslin til Mahé (Cat Rose): www.iif-catrose.com

Snorkling og gennemsigtig kajak: www.sunnytrailguide.net

Af Pernille Le Marc

Rejsetilbud

den-verdensberømte-blå-moské
Blomsterkrydstogt til Holland
Rejse til Grønland

I samme kategori

Napoli
London (udvalgt billede)
Kappadokien
Barcelona Camp Nou

Mest læste

troldejagt i Danmark
Innsbruck (3)
london-3078109_640
Travelmore

Populære kategorier

Information

Nyhedsmail

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)