Når det kommer til seværdigheder i London, er der rigeligt at tage af. Vi har forsøgt at sammensætte en liste over nogle af de mest essentielle.

London Eye


London Eye er ikke til at komme uden om, når man taler om seværdigheder i London. Det er et gigantisk pariserhjul på Themsens sydlige bred, og en tur i hjulet giver dig en fantastisk udsigt ud over hele det centrale London. I godt vejr kan man se op til 50 km i radius. I hver ”kuppel” i hjulet er der plads til 28 mennesker, og den fascinerende tur varer cirka en halv time.

Husk kikkerten for at fuldende oplevelsen. Har du glemt den, er der dog mulighed for leje én i billetkontoret.

Billetter kan købes på London Eye’s hjemmeside.


Adresse:

 • Westminster Bridge Road | Riverside Building, County Hall, London SE1 7PB

Åbningstider:

 • Man. – fre.: 11.00 – 18.00
 • Lør. – søn.: 10.00 – 20.30

Seværdigheder i London - London Eye

Madame Tussauds voksmuseum i London


Madame Tussauds er et verdenskendt voksmuseum med utroligt vellignende voksfigurer, der forestiller kongelige og historiske personer, sportsstjerner, filmstjerner og kendte mordere. Der er også et Star Wars Univers med dynamiske special effects. Man må røre, og man må tage et billede med sit idol eller selveste Dronning Elizabeth.

Det er en sjov, skør og fascinerende oplevelse, der bringer smilet frem hos de fleste.


Adresse:

 • Marylebone Road, NW1 5LR London

Åbningstider:

 • Man. – fre.: 09.00 – 15.00
 • Lør.: 09.00 – 17.00
 • Søn.: 09.00 – 16.00

Madam Tussaud i London

Big Ben i London


Når snakken falder på seværdigheder i London, vil mange tænke på Big Ben som det første. Det er kendt over hele verden, lidt ligesom vores egen ”Den Lille Havfrue”. Big Ben er navnet på selve klokken i tårnet, som ligger i den nordøstlige ende af bygningen Westminster Palace.

Tårnet er mere end 96 meter højt, der er 334 helt op til uret, og urets slag lød for første gang over London d. 31. Maj 1859. Westminster Palace brændte ned i 1834, og herefter havde parlamentsmedlemmerne besluttet, at bygningen skulle genrejses med et stort ur.

Palace of Westminster er stedet, hvor de to kamre i det britiske parlament mødes som den lovgivende forsamling. Slottet ligger i London-kvarteret ”City Of Westminster” på den nordlige side af Themsen, tæt ved gaden Whitehall, som er dén gade i London, hvor de fleste regeringsbygninger ligger. Hvis man bevæger sig ned af Whitehall (som løber fra Trafalgar Square til Parliament Square) vil man finde sidegaden Downing Street – det er altid her, i nummer 10, at den britiste premierminister har bopæl.


Adresse:

 • Westminster, SW1A 0AA London

Big Ben i London

Tower of London


Tower of London er en imponerende konge- og middelalderborg. Det er et gammelt fængsel med en blodig historie. I dag er borgen én af de mest velbesøgte tusistattraktioner, og hjemsted for landets kronjuveler. Over hjemmesiden visitbritainshop.com kan du købe billetter til tårnet for £26.80 for voksne (over 16 år), £12.70 for børn (5-15) og børn under 5 er gratis.


Adresse:

 • Tower of London, EC3N 4AB London

Åbningstider:

 • Tirs. – lør.: 09.00 – 16.30 (16.00 sidste entré)
 • Søn. – man.: 10.00 – 16.30 (16.00 sidste entré)

Tower of London

St Paul’s Cathedral


Dette er domkirken med Europas næststørste kuppel. Eventyrbrylluppet mellem Lady Di og Prince Charles i 1981 fandt sted i denne smukke katedral. Katedralen var færdigbygget i 1708, og Christopher Wren var arkitekten bag. Statsbegravelser af nationalhelte som Lord Nelson og Winston Churchill fandt også sted her.

Ifølge lovgivningen har ingen andre bygninger lov til at skygge for katadralens imponerende kuppel. 530 trin er der op til toppen i Golden Gallery. Alternativt kan du tage de 259 trin op til Whispering Gallery, hvor en hvisken ind i væggen angiveligt kan høres på den anden side af kuplen. Billetter købt over hjemmesiden stpauls.co.uk koster £16.00 for voksne og £7.00 for børn.


Adresse:

 • St Paul’s Cathedral, St Paul’s Churchyard, EC4M 8AD London

Åbningstider:

 • Man. – lør.: 08.30 – 16.30 (16.00 sidste entré)

St Pauls Cathedral

London Musicals


London er desuden verdenskendt for deres imponerende musicalsopsætninger, så hvis tiden er til det, er det også værd at undersøge, om der fremføres nogle spændende musicals, mens du er i byen.

Oplev bl.a. The Lion King, Thriller og The Book of Mormon.


Læs mere om transport i London, spisesteder i London og vejret i London her.