Harzen
Harzen

Seværdigheder i London: den ultimative guide til den pulserende storby

London er en pulserende by, der er et must-see på ethvert europæisk eventyr. Og seværdigheder i London er der mange af. Fyldt med museer er det perfekt for enhver historieinteresseret, mens byens restaurantscene og madmarkeder betyder, at det er et must-besøg for madelskerne derude. Grundlæggende er der noget for alle (og alle) at nyde, og der er bestemt ingen mangel på ting at lave i London! Her er din ultimative London Bucket List: alt, hvad du skal gøre, se besøge og spise på et besøg i byen.

London Eye

London Eye er ikke til at komme uden om, når man taler om seværdigheder i London. Det er et gigantisk pariserhjul på Themsens sydlige bred, og en tur i hjulet giver dig en fantastisk udsigt ud over hele det centrale London. I godt vejr kan man se op til 50 km i radius. I hver ”kuppel” i hjulet er der plads til 28 mennesker, og den fascinerende tur varer cirka en halv time.

Husk kikkerten for at fuldende oplevelsen. Har du glemt den, er der dog mulighed for leje én i billetkontoret.

Billetter kan købes på London Eye’s hjemmeside.


Adresse:

 • Westminster Bridge Road | Riverside Building, County Hall, London SE1 7PB

Åbningstider:

 • Man. – fre.: 11.00 – 18.00
 • Lør. – søn.: 10.00 – 20.30

Seværdigheder i London - London Eye

Madame Tussauds voksmuseum i London

Madame Tussauds er et verdenskendt voksmuseum med utroligt vellignende voksfigurer, der forestiller kongelige og historiske personer, sportsstjerner, filmstjerner og kendte mordere. Der er også et Star Wars Univers med dynamiske special effects. Man må røre, og man må tage et billede med sit idol eller selveste Dronning Elizabeth.

Det er en sjov, skør og fascinerende oplevelse, der bringer smilet frem hos de fleste.


Adresse:

 • Marylebone Road, NW1 5LR London

Åbningstider:

 • Man. – fre.: 09.00 – 15.00
 • Lør.: 09.00 – 17.00
 • Søn.: 09.00 – 16.00

Madam Tussaud i London

Oplev drama (og komedie) på Nationalteatret 

Nationalteatret er et af Storbritanniens mest fremtrædende scenekunststeder, som sidder stolt på South Bank – og er ved at gøre sit comeback. NT fik mange af os gennem lockdown med sin gratis-til-stream-serie af publikumsvenlige skuespil – nu kan vi gengælde tjenesten ved at købe en billet til en personlig produktion

Gå ikke glip af: Den nye Kae Tempest-produktion, ‘Paradise’, eller den nye musical ‘Hex’ senere i år.

Adresse:

 • Upper Ground, London SE1 9PX, Storbritannien

Big Ben i London

Når snakken falder på seværdigheder i London, vil mange tænke på Big Ben som det første. Det er kendt over hele verden, lidt ligesom vores egen ”Den Lille Havfrue”. Big Ben er navnet på selve klokken i tårnet, som ligger i den nordøstlige ende af bygningen Westminster Palace.

Tårnet er mere end 96 meter højt, der er 334 helt op til uret, og urets slag lød for første gang over London d. 31. Maj 1859. Westminster Palace brændte ned i 1834, og herefter havde parlamentsmedlemmerne besluttet, at bygningen skulle genrejses med et stort ur.

Palace of Westminster er stedet, hvor de to kamre i det britiske parlament mødes som den lovgivende forsamling. Slottet ligger i London-kvarteret ”City Of Westminster” på den nordlige side af Themsen, tæt ved gaden Whitehall, som er dén gade i London, hvor de fleste regeringsbygninger ligger. Hvis man bevæger sig ned af Whitehall (som løber fra Trafalgar Square til Parliament Square) vil man finde sidegaden Downing Street – det er altid her, i nummer 10, at den britiste premierminister har bopæl.


Adresse:

 • Westminster, SW1A 0AA London

Big Ben i London

Tower of London

Tower of London er en imponerende konge- og middelalderborg. Det er et gammelt fængsel med en blodig historie. I dag er borgen én af de mest velbesøgte tusistattraktioner, og hjemsted for landets kronjuveler. Over hjemmesiden visitbritainshop.com kan du købe billetter til tårnet for £26.80 for voksne (over 16 år), £12.70 for børn (5-15) og børn under 5 er gratis.


Adresse:

 • Tower of London, EC3N 4AB London

Åbningstider:

 • Tirs. – lør.: 09.00 – 16.30 (16.00 sidste entré)
 • Søn. – man.: 10.00 – 16.30 (16.00 sidste entré)

Tower of London

 

St Paul’s Cathedral

Dette er domkirken med Europas næststørste kuppel. Eventyrbrylluppet mellem Lady Di og Prince Charles i 1981 fandt sted i denne smukke katedral. Katedralen var færdigbygget i 1708, og Christopher Wren var arkitekten bag. Statsbegravelser af nationalhelte som Lord Nelson og Winston Churchill fandt også sted her.

Ifølge lovgivningen har ingen andre bygninger lov til at skygge for katadralens imponerende kuppel. 530 trin er der op til toppen i Golden Gallery. Alternativt kan du tage de 259 trin op til Whispering Gallery, hvor en hvisken ind i væggen angiveligt kan høres på den anden side af kuplen. Billetter købt over hjemmesiden stpauls.co.uk koster £16.00 for voksne og £7.00 for børn.


Adresse:

 • St Paul’s Cathedral, St Paul’s Churchyard, EC4M 8AD London

Åbningstider:

 • Man. – lør.: 08.30 – 16.30 (16.00 sidste entré)

St Pauls Cathedral

Tate Modern

Tarte Modern er en del af Tate Gallery – et netværk af fire kunstgallerier i England. Det er et ikon på Londons South Bank dedikeret til moderne og samtidskunst. Det er den yngre, hippe søskende til Tate Britain.

Besøg dette galleri for at blive inspireret og udfordret – også af arkitekturen. Tate Modern er baseret i det, der var Bankside Power Station. Dens 2016 Switch House-udvidelse tilføjede galleriplads og en utrolig 360-graders udsigt over Londons skyline. Træd indenfor for at opdage værker af folk som Warhol, Matisse og Bourgeois, alle en del af den gratis permanente samling.

Gå ikke glip af: Tate Boat der sejler op og ned ad Themsen mellem Tate Modern og Tate Britain hvert 30. minut i galleriets åbningstid. 

 

Adresse:

 • Bankside, London SE1 9TG

Åbningstider:

 • Man.-søn.: 10.00–18.00

  Tate Modern

  Spis dig hele vejen rundt i Borough Market

  Seværdigheder i London behøver ikke blot være ting man kan kigge på. Londons ældste madmarked går tilbage til det trettende århundrede og er et overflødighedshorn af gourmet-godter – go-to stedet for håndværksfund.

  Det plejede at fremhæve britiske produkter, men i dag finder du globale forhandlere og streetfood-sælgere: nyd franske confiterede andesandwicher, etiopiske gryderetter og skotske æg.

  Markedet var engang kendt for sine menneskemængder, men nu har det en Covid-sikker kapacitet (ansigtsmasker er stadig obligatoriske). Ankom tidligt (få kaffe fra Monmouth), handel ind fra Neal’s Yard Dairy, Brindisa og Bread Ahead, og tag til en picnic ved floden.

   

  Adresse:
  • 8 Southwark St, London SE1 1TL, Storbritannien

  Åbningstider:

  • Man.-fre.: 10.00-17.00
  • Lør.: 08.00-17.00
  • Søm.: 10.00-15.00

  Borough Market

   


  Læs mere om transport i London, spisesteder i London og vejret i London her.

  USA

  Rejsetilbud

  Grønland
  Oplev det bedste af Grønland
  Se rejsetilbud
  hafjelltunet
  Skiferie i hytte i Norge
  Se rejsetilbud
  Donau
  Cykelkrydstogt på Donau
  Se rejsetilbud

  I samme kategori

  Italien
  Disneyland Paris
  rooftop-barer
  amusement-park-1594958_640

  Mest læste

  troldejagt i Danmark
  alicante
  Verdens mindste lande
  Verdens største lande

  Forsiden netop nu

  alicante
  Halloweenoplevelser
  Efterår i Danmark
  Diskobugten
  Italien
  Thailand øer
  Harzen
  Disneyland Paris

  Mest læste

  Danmark

  Halloweenoplevelser
  Efterår i Danmark
  Weekendophold
  Hindsgavl slot

  Skiferie

  schladming-travelmore
  Østrig
  Smukke skiområder i Europar
  skisportssteder i Østrig

  Camping

  Camping i Norge
  Ferie i Aarhus
  Camping Aarhus
  ø-ferie i Danmark

  Rejsetilbud

  Bucketlist
  porto-scaled-e1662661879568
  mountains-5732202_640
  porto-343487_640
  Salzburgerland
  Oktoberfest
  imgonline-com-ua-CompressToSize-aBa1V0H1SFTwtsw

  Vind en overnatning for 2 personer

  Tilmeld dig Travelmore’s og Vagabond’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)