De bedste nye europæiske togrejser for 2023

Europas togplaner for 2023 debuterede allerede den 11. december i år og tilvejebringer utallige nye rejsemuligheder for det kommende år. Højdepunkter inkluderer Genova og Dresden, der begge sikrer nye internationale nattesøvntjenester, et nyt dagligt tog mellem Polen og Litauen og forbedrede forbindelser mellem Oslo og Stockholm. Læs mere om de nye europæiske togrejser for 2023 her.

Læs også: Disse 18 seværdigheder i skal du besøge i Milano

Nightjet fra Stuttgart til Venedig og Rijeka 

Venedig
Nightjet-tjenesten tager også ind i Venedig

Stuttgart plejede at være et vigtigt knudepunkt for europæiske nattog. For 50 år siden blev det betjent af Orientekspressen. Den sydvesttyske by gled ud af natplanerne, men er vendt tilbage i stor stil. En ny daglig nattogsafgang kl. 20.29, vil transportere sovevogne til Venedig, Wien, Budapest, Ljubljana og Zagreb. 

Stuttgart til Rijeka tager lige under 15 timer og kulminerer med en vidunderlig tur gennem de Istriske bakker, efterfulgt af et stejlt fald til Kvarnerbugten.

I denne måned er der også set et nyt overnatningstog fra Prag og Dresden til Basel. Toget fortsætter ud over Basel til Zürich, hvilket giver rejsende fra den tjekkiske hovedstad valget mellem to helt forskellige overnatningsruter til Zürich. Den traditionelle rute via Linz, der krydser Liechtenstein om natten, og den nye rute via Sachsen. 

 

Liguriske forbindelser, Italien

Togrejser for 2023
Cinque Terre

Østrigs nationale jernbaneoperatør, ÖBB, annoncerede for nogle måneder siden, at den ville køre tog til Ligurien fra slutningen af ​​2022. Alle antog, at dette “bare” betød Genova. Men til alles store overraskelse kom nyheden i sidste øjeblik om, at Nightjet fra München vil fortsætte ud over Genova og betjene Cinque Terre-kysten på vej til sin endelige destination ved La Spezia. 

Det giver mulighed for at spise en tidlig middag i München og derefter gå ombord på et komfortabelt overnatningstog og stå af næste morgen i Rapallo kl. 10.14 eller Levanto kl. 10.46. Med sådanne civiliserede tidspunkter vil ruten helt sikkert tiltrække rejsende på vej til Toscana. 

Det eksisterende nattog fra München ankommer til Firenze kl. 6.18, hvilket er alt for tidligt for de fleste rejsende. Hvor meget hyggeligere vil det ikke være at nyde en blid togrejse langs den liguriske kyst, der ankommer kl. 11.10 i La Spezia, og som har gode forbindelser til Pisa og andre toscanske byer?

Den nye rute fra München til Ligurien suppleres af et lignende tilbud fra Wien, der forlader den østrigske hovedstad kl. 19.18 for en aftenrejse over den bemærkelsesværdige Semmering Railway. Vognene fra München og Wien forenes i de små timer ved Villach i Kärnten. Herfra forsætter toget sin rejse sydpå ind i Italien, med stop i Milano og Pavia på vej til Genova og kysten. 

 

 

Bordeaux til Schwarzwald

Bordeaux
Bordeaux har fået et direkte tog til Freiburg i det sydvestlige Tyskland

I Frankrig har de overordnede jernbanenyheder denne måned udelukkende handlet om strejker, men den nationale operatør SNCF sniger nogle ekstra langdistance-tog ind i 2023-planerne. En helt ny fransk destination er dukket op på afgangstavlerne i Freiburg den 17. december med lanceringen af ​​en ugentlig rute til Bordeaux. 

At komme fra Tysklands Schwarzwald-region til Bordeaux på under otte timer ville have været umuligt for en generation siden. Det kan være en rute for vinelskere, men det er ikke det, der driver efterspørgslen – det er snarere en forlystelsespark lige nord for Freiburg, som er meget populær blandt franske besøgende. 

Der er nu en dedikeret station kaldet Ringsheim/Europa-Park, hvor du fra midten af ​​december vil være i stand til at tage ikke bare et ugentligt tog til Bordeaux, men også en direkte TGV til Marne-la-Vallée-Chessy, til Disneyland Paris. Denne rejseplan vil helt sikkert appellere til dem, der gerne vil prøve Europas to førende forlystelsesparker på en enkelt rejse. 

 

Litauen genopretter forbindelsen

Kaunas
Kaunas i Litauen blev kåret som kulturhovedstad 2022

Sidste forår appellerede transportaktivister til de europæiske myndigheder om det fuldstændige fravær af grænseoverskridende jernbanetjenester til Litauen. På det tidspunkt var Kaunas nemlig i rampelyset som en europæisk kulturhovedstad. 

Heldigvis reagerede de polske og litauiske myndigheder at indføre en to gange ugentlig lokal service fra Białystok til Kaunas. Nu bliver denne service opgraderet til Intercity-status med daglige afgange fra Kraków og Warszawa til Litauen.

Toget forlader Kraków kl. 4.01, hvor fornuftige rejsende egentlig stadig burde sove. Warszawa-afgangen er kl. 7.35, hvilket giver ankomster til Kaunas og Vilnius sent på eftermiddagen.

 

Forbedrede forbindelser mellem Oslo og Stockholm 

Togrejser for 2023
Oslo til Stockholm (billede) tjenester er blevet opgraderede

Har man rejst fra Norge til Sverige, ved man, at jernbaneforbindelserne mellem de to lande er noget sørgelige. Men en velkommen opgradering af tjenesterne på ruten Oslo-Stockholm startede den 11. december. 

Antallet af direkte tog er steget til fem om dagen, og komfortable, moderne SJ3000-tog debuterer på ruten. Rejsetiderne er forkortede, og de hurtigste tjenester tager nu lidt over fem timer. Envejspriser starter ved 385 svenske kroner.

Rejsetilbud

Donau
Facaden af Stammershalle Badehotel
Rejse til Indien

I samme kategori

f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Nimb Rooftop København
nationalparker i Europa
Design uden navn-15

Mest læste

troldejagt i Danmark
f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Verdens mindste lande
Verdens største lande

Forsiden netop nu

f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Nimb Rooftop København
Design uden navn-15
Essensen af Indien
nationalparker i Europa
I ro og mag med Vitus Rejser
Sensommer i Europa
Hvalsafari

Mest læste

Rejsenyheder & PR

Foto: Lego
billund
udlandet
vesterbro
scandic go
strandhotel

Danmark

Instagram Aarhus
billund
strandhotel
camping

Skiferie

gurgl østrig
Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie

Camping

camping
Aktiv ferie
TimeOut fra hverdagen
Campingmesse

Rejsetilbud

Korsika, Frankrig.
Gran Canaria fungerer glimrende som en romantisk getaway, når du trænger til en pause fra vintermørket.
Cancún - Kyst
Instagram Aarhus
Kanal i Venedig
Anholt
Innsbrucks gader summer af liv og er fuld af historie.

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)