Harzen

Bæredygtige rejser: Top 10 bedste togrejser i Europa

Leder du efter en bæredygtig og stressfri måde at udforske Europa på? Så skal du ikke lede meget længere – Det australske forlag, Lonely Planet, som i næsten 50 år har kæmpet for en jordnær rejsestil, har udgivet en ny guide til togrejser i Europa. Hop om bord på kontinentets jernbanenetværk med denne ultimative guide, der låser op for utallige eventyr på skinner i Europa.

Uanset om du vil tage den med ro på de naturskønne togrejser i Europa eller få mest muligt ud af de nyeste højhastighedstjenester for at komme direkte til din destination, viser Lonely Planets eksperter dig, hvordan du planlægger din rejse. 

1. Paris til Berlin – togrejse gennem Europa i dit fortrukne tempo

Tog i Berlin

Et veletableret netværk af højhastighedstog og et stort udvalg af langsommere muligheder forbinder to af Europas store byer. En herlig tur gennem tre lande, giver dig muligheden for at tage fra Paris til Bruxelles til Köln.

Kölns katedral er så tæt på stationen, at du snildt kan nå at kigge forbi, før du skal videre ombord på en ICE (Intercity-Expresszug). En tysk hurtig service til hovedstaden, som tager mindre end fem timer. Er du til en hurtigere, direkte tur, er en højhastighedsforbindelse fra Paris via Frankfurt også mulig.

 

 

2. Amsterdam til Vienna med Nightjet

En af flere nyere tilføjelser til Europas sovende togscene, Nightjet-tjenesten, der drives af østrigske jernbaner, afgår hver aften kl. 19.00 eller 19.30 fra Amsterdam. Mens du døser af, vil toget trille langs Rhinen, passere Köln og Koblenz, derefter fortsætte mod sydøst gennem Tyskland og køre ind i Østrig ved Passau.

En ankomst kl. 9.19 i Wien sikrer tid til en morgenmad på langs. Dette tog kan nemt kombineres med Eurostar-tjenesten fra London eller en færge fra Newcastle til Amsterdam, eller fra Harwich til Hoek van Holland.

 

3. Togrejser i Europa: Wales på skinner

Togrejser i Europa med damplokomotiv

Nogle af verdens smukkeste smalsporede togrejser kan opleves i Wales og to af de bedste kan kombineres i en sløjfe, der medtager Snowdonias bjerge og kystlandskab. Tag en service fra Llandudno Junction ned af Conwy-dalen til Blaenau Ffestiniog.

Skift til det berømte Ffestiniog tog, et karakteristisk damplokomotiv der snor sig 21km ned til kysten ved Porthmadog. Vend tilbage via den sublime damptjeneste fra den walisiske højlandsjernbane under toppen af ​​Snowdon til Caernarfon, hvor du kan tage en bus til Bangor og hovedlinjetjenester.

 

 

4. Fra Bastia til Ajaccio gennem det korsikanske indre

Chemins de Fer de la Corse (korsikanske jernbaner) er en smalsporet jernbane centreret på Ponte Leccia – hvorfra tre hovedlinjer går til Ajaccio, Bastia og Calvi, som alle giver en utrolig udsigt over smukt og barsk terræn

. Ruten, der forbinder Ajaccio og Bastia, er den længste og mest berømte. Korsika er godt betjent af færger fra det franske fastland som Toulon, Marseille og Nice, hvilket åbner op for en fristende tog-og-færgerute fra Storbritannien.

 

5. Dublin til Madrid med togrejse og færge

Det er muligt at tage direkte fra Dublin til det europæiske fastland. En stort set enkeltsporet linje omkranser Det Irske Hav på vej mod syd så langt som til Wicklow, før den drejer ind i landet og stopper i Wexford. Et lille hop langs sporene til havnen i Rosslare og du kan fange de to ugentlige færger til Bilbao, som tager omkring 30 timer.

Så er det en fem timers togtur videre til Madrid. Anbefalede stop er Burgos’ skattede katedral, den tidligere spanske hovedstad Valladolid og Segovias romerske akvædukt og Alcázar-fæstningen.

 

6. Venedig til Palermo – Togrejse over vandet i Italien

Suppler togrejser i Europa med færge

På vejen fra top til tå i Italien, behøver denne dramatiske rejses potentielle stoppunkter ingen introduktion. Hurtige Frecciarossa-tog forbinder Venedig med Bolognas centrum på 90 minutter, med Firenze 40 minutter længere nede. Halvanden time længere fremme er du i Rom. Herfra åbner det sydlige Italien sig. For en af ​​Europas mest usædvanlige togoplevelser, kan du tage et tog hele vejen til Sicilien.

Undervejs går du og din vogn ombord på en færge til Messina på Sicilien, hvorfra Palermo er en fire en halv times tur væk langs kysten. Adskillige daglige intercity- og nattjenester kører fra fastlandet via færgen til den sicilianske hovedstad, herunder sovekabiner direkte fra Milano, Genova og Pisa.

 

 

7. Paris til Barcelona – den langsomme togrejse i Europa

Disse byer er forbundet med hurtige togrejser i Europa. Men der er også en afslappet rute sydpå gennem Frankrig til Pyrenæerne og gennem storslået landskab og bjerglandskab til Latour-de-Carol. Selvom det er muligt at nå Latour-de-Carol med direkte nattog fra Paris, ville du gå glip af den smukke langsomt, udfoldende udsigt, du kan nyde, når du tager denne rejse i dagslys.

Fra Latour-de-Carol kører en pendlerlinje hele vejen til Barcelona og tager lidt over tre timer. Mulige stop undervejs omfatter befæstede Ribes de Freser og Ripoll – hjemsted for et gammelt kloster og et godt udgangspunkt for vandrestier.

 

8. Budapest til Split i en sovekabine

Togrejser i Europa med sovekabine

Om sommeren er der en fristende nattetjeneste mellem Ungarns hovedstad og Adriaterhavet. I de senere år har toget forladt Budapest ved midnatstid og er kommet ind i Split efter frokost. Undervejs passerer toget den ungarske ferielegeplads ved Balatonsøen og Zagreb, Kroatiens hovedstad. En gang i mellem kører busser sydpå til Dubrovnik fra Adriaterhavskysten, mens færger og katamaraner stråler ud til nærliggende øer.

 

9. Fra kyst til kyst gennem et bjerghøj– Togrejse fra Oslo til Bergen

Bergensbanen tordner forbi det sydlige Norges bjerge og søer mellem Oslo og Bergen og når 1.222m på Finse station, hvor der generelt tilbydes sneboldkamp. Turen tager næsten syv timer, som går hurtigt i et glimt af utrolige landskaber på en behagelig intercity-tjeneste.

Der er mulighed for at lave en længere version af denne rute, hvis du tager ”Norge i en nøddeskal”-turen, som inkluderer Flåmsbanen – muligvis verdens mest naturskønne stiklinje – og en bådtur gennem Nærøyfjorden og Aurlandsfjorden.

 

10. Locarno til Domodossola gennem de schweiziske alper

De Schweiziske alper

Stort set enhver rejse i Schweiz lover forbløffende landskaber. På flere ruter kører togene langsomt, netop for at vise bjerge, floder og søer frem gennem vinduet. På rejsen mellem Locarno i Schweiz til Domodossola i Italien, er Centovalli-toget en kort, men naturskøn service.

Forbi 52km med vandfald, kastanjelunde, kirketoppede landsbyer, dybe kløfter og vinmarker. Højdepunkter inkluderer Isorno-broen nær landsbyen Intragna og Intragnas slugt.

USA

Rejsetilbud

Jørgensen Hotel
Romantisk ophold på Jørgensens Hotel
Se rejsetilbud
Efterårsophold
Rejse til Peloponnes
Rejse til Peloponnes & Skønne Tolo
Se rejsetilbud

I samme kategori

alicante
Italien
Harzen
Disneyland Paris

Mest læste

troldejagt i Danmark
alicante
Verdens mindste lande
Verdens største lande

Forsiden netop nu

alicante
Halloweenoplevelser
Efterår i Danmark
Diskobugten
Italien
Thailand øer
Harzen
Disneyland Paris

Mest læste

Danmark

Halloweenoplevelser
Efterår i Danmark
Weekendophold
Hindsgavl slot

Skiferie

schladming-travelmore
Østrig
Smukke skiområder i Europar
skisportssteder i Østrig

Camping

Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus
ø-ferie i Danmark

Rejsetilbud

Bucketlist
porto-scaled-e1662661879568
mountains-5732202_640
porto-343487_640
Salzburgerland
Oktoberfest
imgonline-com-ua-CompressToSize-aBa1V0H1SFTwtsw

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s og Vagabond’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)