De 8 største seværdigheder i Porto

Hvis du er i tvivl om, hvad for nogle seværdigheder, du skal se i Porto, så kommer vi her med en guide til, hvor du finder de 8 største seværdigheder i Porto. Forhåbentlig kan det forberede dig til din rejse, så du får mest muligt ud af den! Hvis du vil vide mere, så kan du se andre seværdigheder på Introducing Porto, som denne guide også er inspireret af.

 

1. Ponte de Dom Luis I – En smuk udsigt over byen

Seværdigheder i Porto

Dom Luis I-broen krydser floden Douro, og denne bro er et must, hvis du vil have en smuk udsigt over Porto. Du kan både krydse højbroen, hvis du tager metroen eller bare vælger at gå, og så kan du også krydse lavbroen, men du får klart den bedste udsigt, hvis du tager turen op i højderne. Broen er 180 meter høj, og den er bygget i 1881. Dette er en stor seværdighed, som du klart bør besøge!

 

2. Zona Ribeira – En autentisk bydel i det gamle Porto

 width=

Ribeira betyder flod på portugisisk, og det er ikke tilfældigt, at denne seværdighed derfor hedder Zona Ribeira. Ribeira finder du langs den smukke flod, Douro, og det er et af de mest idylliske steder i byen.

Det er et autentisk kvarter i den gamle del af Porto, og er en af de smukkeste seværdigheder i byen. Facaderne er fulde af farver og smukt dekorede, og du kan nyde udsigten på de forskellige terrasser, som du finder rundt omkring i kvarteret.

 

3. Palácio de Bolsa – En spektakulær arkitektonisk oplevelse

seværdigheder i porto

Palácio de Bolsa er et meget smukt palads, som du finder i centrum af Porto. Paladset indeholder forskellige rum, som har hver deres udtryk, og arkitekturen er spektakulær. Efter at have taget den smukke marmortrappe op fra det første rum, Pátio de Nações, kommer du ind i The Golden Room, som er dækket i bladguld.

Palácio de Bolsa tilbyder en guidet tour, som kun tager en halv time, så du har rig mulighed for også selv at bevæge dig rundt i paladset og nyde en af de største seværdigheder i Porto i fred og ro.

 

4. Sé Cathedral – Et nationalt monument

Seværdigheder i Porto

Sé Cathedral i Porto er en af de vigtigste religiøse bygninger i byen. Katedralen ligger langs en mur, som tidligere har fungeret som bymur. Derfor er der en del af facaden på kirken, der ligner et fort, og fortæller en vigtig historie om byen Porto. Katedralen er blevet erklæret et nationalt monument.

 

 

5. Mercado de Bolhão – Lokale fødevarer i lange baner

seværdigheder i porto

Dette marked er en af de største seværdigheder i Porto og har en stor betydning i byen. Det er det mest populære marked i byen. Markedet åbnede i 1914, og du kan købe kød, frugt, fisk, grøntsager og en masse andre friske fødevarer. Der er flere etager med lokale råvarer og specialiteter fra regionen, som landmændene står og sælger.

Hvis du ikke har lyst til at købe noget, så er markedet stadig et besøg værd pga den helt særlige stemning.

 

6. São Bento Stationen – Portugals historie fortalt i klinker

Seværdigheder i Porto

São Bento er en togstation i Porto, og er en af de mest spektakulære af sin slags i hele Portugal. Bygningen er smuk udenpå, men det er indvendigt, at du virkelig får et særligt syn at se. Når du kommer ind på stationen, så ser du ikke mindre end 20.000 klinker, som tilsammen viser smukke grafiske fortællinger om Portugals historie.

Stationen ligger inde midt i centrum, hvorfor du nok ikke kan undgå at gå forbi den – så husk at tage et kig indenfor, så du kan se den imponerende udsmykning og opleve en af det største seværdigheder i Porto.

 

7. Museu Nacional Soares dos Reis – Det ældste museum i Portugal

 Seværdigheder i Porto

Soares dos Reis museet er det ældste museum i Portugal og det mest populære i Porto. Museet byder på mange forskellige slags kunst bl.a. keramik, antikviteter og print, men særligt for museet er den imponerende samling af malerier og skulpturer.

De mest fremtrædende kunstværker er af den portugisiske kunstner, António Soares dos Reis, som blev født i 1847. Museet er opkaldt efter ham. Bygningen hvor museet har hjemme, er det ældste palads i hele Portugal; Carrancas Paladset. Dette er en af største seværdigheder i Porto, hvis du elsker kunst og kultur.

 

8. Ramos Pinto Cellars – En fortælling om Portos vineksport

største seværdigheder i porto

Ramos Pinto Cellars blev etableret i 1880 af Adriano Ramos og er en af de meste kendte vinkældre i Porto. Dens kvalitetvine forvandlede den lille kælder til den leverandør, der stod for halvdelen af vineksporten til Sydamerika.

Når du besøger vinkælderen kan du se en samling af spændende objekter, som løbende er blevet samlet siden vinkælderens begyndelse som fx en gammel skrivemaskine og lommeregnere – en af de største seværdigheder i Porto for vinelskeren!

Rejsetilbud

kirgisistan
Kirgisistans bjerge og nomader
Se rejsetilbud
Oplev Amalfikysten
Rejse til Amalfikysten
Se rejsetilbud
Rejsetilbud Island
Rejsetilbud til Island
Se rejsetilbud

I samme kategori

Italien
Disneyland Paris
Salzburgerland
mountains-5732202_640

Mest læste

troldejagt i Danmark
krydstogt rhinen
Italien
De største lufthavne i verden
Small Danish Hotels

Forsiden netop nu

Halloweenoplevelser
Italien
Thailand øer
Harzen
Disneyland Paris
Salzburgerland
Oktoberfest
imgonline-com-ua-CompressToSize-aBa1V0H1SFTwtsw

Mest læste

Danmark

Halloweenoplevelser
Weekendophold
Hindsgavl slot
rejser efter baeredygtighed

Skiferie

schladming-travelmore
Østrig
Smukke skiområder i Europar
skisportssteder i Østrig

Camping

Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus
ø-ferie i Danmark
Small Danish Hotels

Rejsetilbud

porto-343487_640
Julemarkedsrejse
imgonline-com-ua-CompressToSize-DknBXQbqlP
imgonline-com-ua-convertv6H1m65qGtwx
Bucketlist
porto-scaled-e1662661879568
mountains-5732202_640

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s og Vagabond’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)