Unikt, historisk og livligt: Fantastiske byer i Nedre Sachsen

Charmerende gamle bydele, UNESCO-verdensarv, fortryllende slotte, parker og haver. Braunschweig, Celle, Einbeck, Göttingen, Goslar, Hameln, Hannover, Hildesheim og Wolfenbüttel tilbyder sammen med Autostadt i Wolfsburg attraktive højdepunkter og oplevelser til en hyggelig efterårstur i Nedre Sachsen.

Selv i efterårsmånederne viser byerne sig nemlig fra deres charmerende sider. Fra en byvandring til et besøg på museum eller en klassisk shoppingtur gennem de livlige bycentre. Mulighederne er uendelige. Der er også mulighed for at slappe af på en af de mange restauranter og caféer på de historiske pladser eller tage et hvil i byernes grønne oaser.

Aktiv ferie og unikke kulturskatte i Goslar 

Goslar kan allerede se tilbage på mere end 1100 års byhistorie. UNESCO-verdensarvsbyen inviterer sine besøgende på en tidsrejse gennem de gamle bygaders gyder. Byen tilbyder mange muligheder for aktive besøgende. Den ligger placeret lige ved Harzen, der indbyder til en udforskningstur på to hjul. Enten på en guidet cykeltur, elcykel, trekkingcykel eller mountainbike. Udover cyklen er der også et utal af smukke vandreruter i Harzen.

Unikt, historisk og livligt: 9 fantastiske byer i Nedre Sachsen
Goslar

Fantastiske udsigter og smukke vandreruter i Hildesheim 

Hildesheim er kendt for sine unikke kulturskatte. Domkirken og Michaelis-kirken er en del af UNESCO-verdensarven. Kun få meter fra den imponerende historiske markedsplads er der en udsigt fra Nedre Sachsens højeste kirketårn. Omkring Hildesheim byder højde- og panorama-ruterne på fantastiske udsigter og smukke vandreruter i og omkring byen.

Hildesheimer Marktplatz

Veteranbiler og middelalderøl i Einbeck 

I den tidligere Hansestad Einbeck findes en gammel bydel fyldt med pragtfuldt dekorerede bindingsværkshuse. Europas største samling af veteranbiler findes på PS.SPEICHER. Einbeck er også kendt for Einbeck-øl, der har været brygget her siden middelalderen. Bockbier blev i øvrigt ikke opfundet i Bayern, men i Einbeck. 2023 er Bockbier-året, og besøgende bør absolut prøve den stærke øl.

Unikt, historisk og livligt: 9 fantastiske byer i Nedre Sachsen
Einbeck Brodhaus

Borgerskabshuse og udsigt over vandet i Braunschweig 

Prægtige borgerskabshuse og middelalderlige pladser vidner stadig i Braunschweig om byens betydelige rolle som Hansestad og Welfenresidenz. Ved Herzog Anton Ulrich-Museet venter desuden værker af velkendte barokmestre.

Byen kan udforskes særligt godt fra vandsiden – fx på en flodraft eller en kanotur. Floden Oker omkredser næsten hele byens centrum.

Bindingsværk og spændende cykelture i Wolfenbüttel 

Det nærliggende Wolfenbüttel er verdenskendt for Jägermeister-likøren. Denne kan nydes særligt godt i den historiske gamle bydel med over 1000 bindingsværkshuse.

I Lessingbyen findes autentiske steder, hvor den vigtigste tyske oplysningsdigter har efterladt sine spor, såsom Residenzschloss – eller Royal Palace, som det også er kendt som, Herzog August Bibliothek og Lessinghaus.

Wolfenbüttel tilbyder også spændende cykeloplevelsesture. En populær rute er for eksempel turen “Med cyklen på Lessings spor fra Wolfenbüttel til Braunschweig og tilbage”.

Stadtführung Schloss Wolfenbüttel

Rottefængerbyen Hameln 

I Hameln drejer meget sig om den legendariske Rottefænger. Hvad med en byrundtur med den legendariske figur? Den usammenlignelige gamle bydel lokker med sine imponerende sandsten- og bindingsværksbygninger.

Rottefængerbyen Hameln inviterer til at udforske Weserbjerglandets smukkeste hjørner. En tur på Weser-cykelstien eller en bådtur på Weser fuldender besøget.

Rattenfänger Führung

Læs også: Europas skjulte perler: De 24 mest undervurderede byer i Europa

Göttingen som livlig og international universitetsby

Cirka 30.000 studerende tilfører det historiske bybillede i den traditionsrige universitetsby Göttingen en livlig og international atmosfære. En aftenstur gennem de mange studenterknejper er et must under et besøg i byen. De gastronomiske og kulturelle tilbud er mangfoldige.

I Forum Wissen kan besøgende på 1400 kvadratmeter udstillingsområde få indsigt i, hvordan viden opstår.

Udsøgte slotte i Celle 

Residensbyen Celle imponerer med Europas største sammenhængende bindingsværksensemble og et af de smukkeste Welf-slotte. I Celle kan man stadig følge hertuglige spor. Her betragtes Heidschnuckenweg, som er en 223 kilometer lang rute fra Fischbek i Nordheide i kanten af Hamborg til Celle, som Nordtysklands smukkeste vandrerute.

Unikt, historisk og livligt: 9 fantastiske byer i Nedre Sachsen
Celle Schlosspark

Storbyflair og gode shoppingmuligheder i Hannover 

I Nedre Sachsens hovedstad Hannover imponerer byens centrum med storbyflair og en af Tysklands største gågader. I den gamle bydel kan besøgende slentre gennem historiske gyder eller slappe af ved Leine-flodbredden.

De berømte Herrenhausen-haver giver desuden besøgende en oplevelse af havekunst i sin mest forfinede form.

Hannover Herrenhäuser Garten

Mangfoldig kultur og fortryllende julemarkeder i Autostadt 

En tidsrejse fra historie til fremtidens mobilitet i Autostadt i Wolfsburg lover stor variation. Køreglæde, interaktive udstillinger, en stor familieverden, kulinariske lækkerier og et mangfoldigt program af arrangementer og kultur. Alt dette kan besøgende opleve i den over 28 hektar store laguneområde.

Hvor julemarkeder fortryller…

I tiden op til jul lyser julemarkederne op i de ni byer foran fortryllende historiske baggrunde. Og også Autostadt i Wolfsburg forvandler sig til en vinterlandskab.

Autostadt 

Læs også: Sommer i Harzen: Aktiv ferie i Tysklands nordligste bjergkæde

Nedre Sachsens byer byder på en skattekiste af historiske perler, kulturelle oplevelser og unikke eventyr. Uanset om du vil udforske de charmerende gamle bydele, opdage verdensarvsen, nyde naturen på cykel- eller vandreture, eller blot lade dig betage af byernes livlige atmosfære, er der noget for enhver smag.

Så gør dig klar til at opleve en blanding af historie, kultur og naturskønhed, når du udforsker de fascinerende byer i dette alsidige tyske landskab.

 

 

 

 

Rejsetilbud

Ø-hop Hawaii
Rejse til Istanbul
Skirejse til Trysil

I samme kategori

Design uden navn-15
Hvalsafari
Sensommer i Europa
Foto: Lego

Mest læste

troldejagt i Danmark
Nimb Rooftop København
f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
london-3078109_640

Forsiden netop nu

f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Nimb Rooftop København
Design uden navn-15
Essensen af Indien
nationalparker i Europa
I ro og mag med Vitus Rejser
Sensommer i Europa
Hvalsafari

Mest læste

Rejsenyheder & PR

Foto: Lego
billund
udlandet
vesterbro
scandic go
strandhotel

Danmark

Instagram Aarhus
billund
strandhotel
camping

Skiferie

gurgl østrig
Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie

Camping

camping
Aktiv ferie
TimeOut fra hverdagen
Campingmesse

Rejsetilbud

Korsika, Frankrig.
Gran Canaria fungerer glimrende som en romantisk getaway, når du trænger til en pause fra vintermørket.
Cancún - Kyst
Instagram Aarhus
Kanal i Venedig
Anholt
Innsbrucks gader summer af liv og er fuld af historie.

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)