Byen Porto, som har lagt navn til ”portvinen”, kan formentlig karakteriseres som Portugals oversete perle. Mange tænker som det første på hovedstaden Lissabon eller solskinsferie på Algarvekysten, når tankerne henledes på Portugal. Men landets andenstørste by Porto har mange spændende og attraktive seværdigheder at byde på, og byens særlige historiske centrum er på UNESCO’s verdensarvsliste.

I 2001 var Porto europæisk kulturhovedstad, hvilket derudover medførte, at flere spændende projekter blev søsat. Blandt andet opførte man koncerthallen Casa Da Musica efter tegning af den hollandske arkitekt Rem Koolhaas.

Seværdigheder i Porto


Byen ligger ud til Duoro-floden, og den har en mere national stemning end Lissabon, der har et mere internationalt præg, og man får virkelig en oplevelse af den ægte portugisiske mentalitet og kultur. Byen har mange gamle smukke bygningsværker. Mange af de smukke facader er smukt dekorerede med mosaikker og alverdens farver.

Oplev bl.a. Clérigos tårnet, der er én af de største seværdigheder i byen og er enormt kirketårn i barokstil fra midten af 1700-tallet eller den kendte og fantastisk flotte bro Dom Luis fra 1886. Bagefter kan du tage på en romantisk sejltur ned ad floden Duoro.

Byens terræn er ligesom Lissabon meget kuperet, og dette giver mulighed for at nyde synet fra flere udsigtspunkter i byen. Snup også en velfortjent pause eller nyd solnedgangen i parken Jardim do Morro.

Oplev Porto

Portvin


Du kan heller ikke besøge Porto uden at drikke portvin. Dette må være et ”must-do” på din ferie i Porto! Det er dog faktisk byen Vila Nova de Gaia lige på den anden side af Douro-floden, du skal besøge, hvis du virkelig skal smage god portvin. Flere restauranter her specialiserer sig i specielle vintage portvine, som er noget ud over det sædvanlige og klart værd at prøve, hvis du er vinkender.

Du kan sagtens finde et skønt hotelværelse til omkring 300 kr. pr. nat, og Porto er således både spændende for turister, der gerne vil spare på pengepungen og for rejsende, der vil opleve den ægte portugisiske stemning.