Hvad enten du er til fodbold eller shopping, kultur eller mode, så er der noget at se og opleve i Italiens næststørste by Milano. Den tjekkede by Milano i Norditalien er landets finansielle hjerte.

Byen er hjemsted for den italienske børs, og mange større industrivirksomheder har deres hovedkvarter her. Rigdommen fornemmer man hurtigt, og det giver byen og indbyggerne et velpudset og tjekket look. Alt udstråler stolthed og kvalitet i denne storslåede by. Og som én af verdens førende modebyer tilbyder Milano selvfølgelig førsteklasses shopping, bl.a. i det berømte Galleria Vittorio Emanuele ll.

Seværdigheder i Milano

Oplev byens prestigefyldte opera Teatro Alla Scala, den ekstravagante 147 meter lange gotiske domkirke Duomo di Milano eller det mindeværdige Sforza-slot.

Prøv at slentre en tur ned ad den kendte gågade Via Dante der med sin historiske og autentiske stemning og mange smukke bygninger fra 1700-, og 1800-tallet bugner af både teatre, caféer, restauranter og butikker.

Milano er smuk, historisk og kulturelt funderet, og du må ikke snyde dig selv for en opera- eller balletoplevelse i operaen Teatro alla Scala (La Scala).

For den kunstinteresserede finder du nogle af verdens mest berømte kunstværker, bl.a. Leonardo Da Vincis berømte mesterværk ”Den Sidste Nadver” i klostret Santa Maria delle Grazie.

Hvis du vil se Milanos største kunstsamling skal du tage til Pinacoteca Di Brera, hvor du finder værker af bl.a. Rafael og Caravaggio.

Læs mere om oplevelser i Milano

Nær Milano

Fra Milano er der desuden heller ikke lang vej til Alpernes skibakker og den smukke by Como ved Comosøen. Så har du tid til at kigge udenfor Milanos bygrænse, er der endnu flere ting at opleve.

Milano er oplagt til en forlænget weekend eller en del af en længere ferie i Italien, hvor du ønsker at opleve flere sider af landet.

I Milano finder du restauranter, der aldrig skuffer, verdensrømte seværdigheder og kaffebarer for kræsne kendere. Så måske Milano skal være din næste forårsdestination?

Fodbold i Milano

Milano huser fodboldholdene Inter og AC Milan, der spiller i de helt store ligaer, og er du fodboldinteresseret kan vi klart anbefale dig at opleve en kamp på hjemmebanen San Siro.