Milano udgør sammen med Paris, London og New York ”The Big Four”, med hensyn til mode. Shopping i Milano er i mange sammenhænge synonym med high-end modehuse som Gucci, Fendi, Prada og Versace, som er nogle af frontløberne indenfor modeshows og modeevents i verden. 

Modemekkaet Milano består dog ikke kun af dyre designerbutikker. Nedenfor får du en oversigt over de bedste steder til shopping i Milano, fra high-end fashion til budgetvenlige H&M.

Mærkevarebutikker i Milano


Louis Vuitton, Gucci, Armani, Christian Dior… you name it. Det gyldne rektangel har dem alle. Quadrilatero della Moda, eller Quadrilatero d’Oro, er én af de mest famøse shoppingdistrikter i verden. Det er et område bestående af de fire højtkoncentrerede shoppinggader: Via Manzoni, Via della Spiga, Corso Venezia og ikke mindst Via Montenapoleone. 

Begynd på Via Manzoni og se det syvetagers høje Armani-palads, som udover en tøjbutik, indeholder restaurant på toppen (ja, den er også halvdyr), en natklub i stueetagen, en café og et hotel. Herefter går du til højre op ad Via della Spiga, hvor du bl.a. finder Prada og Dolce & Gabbana. Egentlig er Corso Venezia tredje side i firkanten, men både Via Gesù og Via Sant’Andrea er bestemt også et besøg værd. Via Montenapoleone fuldender det gyldne rektangel i Milano.

Selvom du måske ikke har råd til det hele i dette kvarter, så er det en oplevelse i sig selv at tage på shopping i én af modens allerhelligste områder.

Shopping i Milano - Quadrilatero della Moda i Milano

Shopping og butikker i Milano 


Tager du ind til domkirken i Milano, bedre kendt som Il Duomo, har du som udgangspunkt 3 muligheder for butikker, i den mere overkommelige priskategori. 

På Corso Vittorio Emanuele finder du store kæder som H&M, Mango, Zara, Bershka og Sephora. Derudover ligger Milanos svar på Magasin også her, det syvetagers store varehus La Rinascente, som byder på alt fra designertøj til smykker og parfume, og selvfølgelig mulighed for en frokost på toppen med udsigt over Il Duomo. 

Via Torino har også mange af de velkendte mærker såsom: Nike Store, Pull & Bear og Victoria’s Secrets. Udover det, går flere af de samme butikker igen, som også findes på Corso Vittorio Emanuele.

Sidste gode sted til shopping omkring Il Duomo i Milano, er Via Dante (Foot Locker, Le Coq Sportif, Decathlon etc.), som har den fordel, at den leder op til Castello Sforzesco og Parco Sempione, som er et historisk slot med tilhørende grønt område. Denne herlige oase er den helt perfekte afslutning på en dag i shoppingens tegn. 

Har du ikke fået nok? Så slå et smut for Corso Buenos Aires, som har beskedne 350+ butikker.

Læs mere om Milano:

Shopping I Milano