Malaga er elsket af mange danskere, og det forstår man godt. Byen er en smuk gammel havneby i Andalusien i Sydspanien på Costa del Sol. Den er vokset op omkring en havn og et maurisk fort. Hér kan du kombinere byliv med strandferie og smukke seværdigheder med eksotiske drinks.

Malaga er lig med sol, lækre strande og god mad.

Strande Malaga

Malaga er den perfekte destination, hvis du elsker at ligge på langs på en sandstrand! La Malagueta ligger kun knap 10 minutters gang fra centrum. Her er der selvfølgelig mulighed for at leje solsenge, parasoller og vandcykler.

Der ligger mange skønne hoteller langs stranden, så der er ikke langt til en lun dukkert. Endnu et bud på en lækker strand med turkisblåt vand er stranden ved Maro udenfor Nerja, der ligger ca. 1 times kørsel fra Malaga. Her er der mulighed for at campere og besøge drypstensgrotterne i Nerja.

Strand Malaga

Restauranter Malaga

Det andalusiske køkken byder på mange lækre delikatesser som bl.a. tapas, gazpacho, fisk og skaldyr. Prøv fx at hoppe på bus 11 til Pedregalejos og Palo, hvor der langs strandpromenaden er mange fiskerestauranter, der bl.a. serverer grillede sardinspyd og boquerones (en type af ansjoser) i mange udgaver. Prøv også noget helt anderledes og læg vejen forbi Tintero II, hvor tjenere auktionerer drikkevarer og fiskeretter. Drikkevarer og mad debiteres bagefter ud fra tomme tallerkener og ølkander på dit bord. Her er ægte spansk temperament, gode priser og ganske enkelt bare lækkert.

Læs også alt om Mallorca her:

Seværdigheder i Malaga

La Manquita er navnet på den ufærdige katedral, der, på trods eller måske netop derfor, er en velbesøgt seværdighed. Den mangler det sydlige tårn, og deraf navnet La Manquita, der betyder ”den lille énarmede”. Den gamle mauriske fæstning Alcazaba, der ligger med panoramaudsigt over byen, skal også besøges.

Dertil kommer Picassomuseet, som du heller ikke må gå glip af, hvis du er kulturelt interesseret. Skulle du tilmed være så heldig, at det er omkring påske, du er i byen, kan du ikke undgå at bemærke Sydspaniens påskefestligheder! Store religiøse optog fylder gaderne, og byen syder af liv og musik hele ugen. Så lad dig rive med af den løsslupne stemning.

katedral i Malaga

Golf og fodbold

Er du sportsinteresseret? Så skulle du benytte lejligheden til at tage ind og opleve en fodboldkamp med Malaga CF på La Rosaleda. Er du mere til golf, så er Malaga også det helt rigtige sted, du er landet.

Der er nemlig rigtig mange gode golfbaner omkring Malaga. Fx ligger der en berømt golfdal udenfor Marbella, men den mest berømte golfbane hedder Almenara og ligger 110 km. fra Malaga Airport. At leje en bil er altså ikke en helt dårlig idé, når du ferierer i Malaga, for så har du mulighed for at opleve endnu mere af Sydspaniens skønhed!

Golf og Fodbold i Malaga