Hanoi er Vietnams hovedstad og landets næststørste by. Det er en charmerende asiatisk storby, hvor du overalt støder på den franske koloniarv med lave bygninger i fransk kolonistil, brede boulevarder og caféer, der serverer café au lait og croissanter. Der er tusindvis af cyklister og scootere i ét stort virvar på vejene, og for en europæer er det en seværdighed i sig selv at betragte, hvordan den kaotiske trafik udarter sig.

Seværdigheder Hanoi


Både i og omkring byen er der mange seværdigheder. Besøg bl.a. Ho Chi Minh-mausoleet, Hanois krigsmuseum og Den Røde Flods Delta. Oplev bl.a. også byens centrum på en cykeltaxa eller gå en tur rundt omkring byens centrale sø.

Du skal også besøge Det Gamle Kvarter og opleve nogle ægte vietnamesiske markeder, hvor der skal pruttes om prisen.

Hanoi er ofte en by, hvor man er et par dage og derefter rejser videre ud i Vietnam. For det helt særlige ved Vietnam er nemlig naturen.

Ho Chi Minh Hanoi

Halong Bay


Cirka 150 km. fra Hanoi ligger Halong Bay, som er Vietnams største turistattraktion og har plads på UNESCO’s verdensarvsliste. Det betragtes om et af de smukkeste naturlandskaber i verden, og det er et must-see på din rejse. Der tilbydes mange én-, eller flerdagscruises med spisning ombord og med mulighed for også at bade i Halong Bay. Bugten er fyldt med omkring 3000 små kalkstensøer og byder på talrige grotte, laguner og koralrev.

Halong Bay Hanoi

Massage Hanoi


Det er varmt i Hanoi, meget varmt – og kombineret med den høje luftfugtighed og forureningen har du brug for flere kølige pauser, hvor du kan komme indenfor. Benyt lejligheden til at få nogle lækre massageoplevelser.

Massage er billigt i Asien generelt, og du finder det overalt. Du kan sagtens få en fantastisk fodmassage, inkl. arme, ryg og ben for ca. 50 kr. Vil du have det lidt ekstra godt på et sted med æstetiske rammer, lidt snacks, te og rolig musik, så ligger prisen på 200-300 kr.

Vi kan anbefale La Siesta Spa på Hanoi Elegance Hotel, der er i den finere ende af skalaen. Her får du en traditionel vietnamesisk spabehandling med massage, akupressur under fødderne og omslag af varme friske planter og urter. Se mere på Hanoielegancehotel.com

7 gode grunde til at rejse til Vietnam