Går du og overvejer en rejse til Vietnam, forstår vi dig godt. Vietnam er nemlig mere end Vietnamkrigen og rismarker – meget mere. Uanset om du er på udkig efter en charterferie domineret af solcreme og kolde drinks på stranden, en aktiv ferie med rygsækken på ryggen eller en storbytur til Hanoi, så har Vietnam noget for dig.

Skal du rejse til Vietnam, vil vi anbefale dig at læse vores guide til hvordan man undgår Jetlag.


Maden i Vietnam – Friske grøntsager, forårsruller og risnudler


Maden alene er næsten grund nok til at rejse til Vietnam. Det vietnamesiske køkken er kendt verden over, og det er ikke uden grund. Pho, forårsruller og banh mi er bare et lille udpluk af de vietnamesiske specialiteter, som stort set altid udgøres af lækre friske råvarer.

Hvad enten du ønsker en autentisk oplevelse på første parket, hos et af Vietnams mange gadekøkkener, eller et restaurantbesøg, er du sikker på at få et smagfuldt, friskt og sundt måltid mad. Velbekomme!

Mad i Vietnam - forårsruller


Vietnams historie


Vietnam har en af de ældste kulturer i Sydøstasien, som både har gennemgået perioder med krig og ikke mindst kolonisering. Med sin strategiske placering lige under stormagten Kina, og beliggende parallelt med en vigtig havhandelsrute på tværs af Asien, har Vietnam i den grad været et betydningsfuldt land i mange henseender.

Kina, Cambodia, Indien, Frankrig og ikke mindst USA har alle været dybt involveret i Vietnams historie.


Smukke sandstrande


Du har måske har måske hørt om enten Thailands eller Filippinernes smukke sandstrande, men tag ikke fejl af Vietnam! Med over 3.400 km. kystlinje der inkluderer silkeblødt hvidt sand, turkist og krystalklart vand, smukke laguner og små tropiske øer, har du rig mulighed for at finde dit næste ferieparadis. Så mangler du bare en strandstol, et par badesandaler og så en af de dér kokosnøddrinks med et sugerør i. Hvad venter du på?   

Rejse til Vietnam - Strande i Vietnam


Shopping på din rejse til Vietnam


Der er et væld af muligheder for shopping i Vietnam. Udendørs markeder som strækker sig så langt øjet rækker, og shoppingcentre i hobetal. Vietnam er rig på muligheder for et godt og billigt køb. Det er nemlig ikke en dum idé at forsøge sig med sine forhandlingsevner, da vietnameserne ofte er villige til at prutte om prisen.

På de karakteristiske dagsmarkeder kan du gøre en god handel indenfor alt fra hjemmelavede smykker til lækre lædervarer.


Imponerende bjerglandskab


Hvad der engang fungerede som verdens krigshelvede nummer 1, og en slagmark uden lige, er i dag et naturlandskab som er en screensaver værdigt. Gå på opdagelse i en af Vietnams små bjerglandsbyer, eller udforsk den vilde natur som indbefatter en omfattende flora og fauna.

Om du lyster en regulær bjergbestigning eller blot en vandretur på de tilpassede stier, har du flere muligheder at vælge imellem.

Rejse til Vietnam - Bjerge i Vietnam


Prisniveauet i Vietnam er medgørligt – meget medgørligt!


Priserne i Vietnam er generelt meget overkommelige i forhold til de danske priser. Valutaen i Vietnam hedder Vietnamesiske Dong, og du får omkring 340.000 dong for 100 danske kroner.

Hvad enten du spiser på et af de lokale gadekøkkener eller på restaurant, er et måltid mad ikke dyrt. I et gadekøkken kan du snildt få et måltid til under 20 kr. Tager du på restaurant bliver du heller ej blæst bagover.


Eventyr til lands og til vands


Giver madkulturen eller stranden dig ikke lyst til en rejse til Vietnam, så gør mulighederne for eventyr det måske.

En tur på motorcykel gennem bjergene, en bådtur til en af de nærtliggende tropiske øer, eller noget helt tredje. Hvis du er på udkig efter din næste eventyrlige rejse, så kan du godt finde passet frem allerede nu, fordi Vietnam er et slaraffenland for eventyrere. Vær dog opmærksom på, at selvom du måske har mest lyst til at udforske på egen hånd, så kan det være en god idé med en lokal guide. Disse vil kunne give gode råd om årstiden, området og de skjulte juveler.

Læs mere om en evt. guidet tur i Vietnam.

Motorcykeltur i Vietnam