Ungarns hovedstad Budapest er én af tidens mest populære storbydestinationer i Europa.

Ikke mindst fordi det både er billigt, charmerende og hyggeligt. Og så tager det kun halvanden time med fly fra København.

Selvforkælelse


Budapest er en velkendt destination for turister, der drømmer om selvforkælelse. Besøg fx Széchenyi som er ét af byens verdensberømte spa- og kurbade, og nok det mest imponerende i byen.

Det ligger i en virkelig smuk og autentisk bygning, hvor man føler sig som en konge, når man ligger med lukkede øjne i det 38 grader varme mineralvand og nyder synet ud over paladset.

Byens underjordiske varme kilder gør det muligt at tilbyde uforglemmelig spabehandling i mineralvand.

Selvforkælelse i Budapest

Spis og lev billigt i Budapest


Tag et velfortjent afbræk på én af de hyggelige caféer eller gå en tur ned at boulevarden Andrássy út. En romantisk sejltur ned af Donau er næsten også et must på din ferie.

En liter fadøl koster omkring 15 kroner og en hovedret på Michelinrestauranten Borkonyha koster under 80 kroner. Der skal altså ikke meget til, for at du lever godt i Budapest.

Budapest er også et besøg værd til juletid, hvor du i byen kan opleve en masse flotte julemarkeder. Læs mere om julemarkeder i Budapest.

lev billigt i Budapest

Seværdigheder i Budapest


Byen er spækket med smukke bygninger, statuer og mindetavler. Den mest markante mindetavle er Szabadság Szobor på toppen af Gellértbakken, der minder den sovjetiske ”befrielse” i slutningen af 2. verdenskrig.

Donau-floden deler byen i Buda og Pest med Borghøjen, fiskerbastionen, borgpaladset og Matthiaskirken på Buda-siden og parlamentet, administrationsbygninger, smukke boulevarder, caféer, smarte modebutikker og teatre på Pest-siden.

Syv karakteristiske smukke broer forbinder byen, bl.a. Kædebroen med de smukke brotårne.

Er du på udkig efter antikviteter eller gamle, sjældne bøger, så er Budapest også destinationen for dig.

Gaden Múzeum körút er stedet, du skal tage hen, hvis du vil finde flere spændende butikker, der sælger brugte bøger. Her ligger i hvert fald mindst 7 af disse butikker dør om dør.

Gaden byder også på muligheden for at nyde en kop kaffe under din søgen efter spændende antikviteter.

Læs her hvilke 9 seværdigheder i Budapest, du absolut må opleve når du besøger byen.

Seværdigheder i Budapest