Beijing Seværdigheder

Det er muligt at købe et ”Beijing Museum Pass”, der giver fri entré til 112 seværdigheder, inklusiv 61 muséer. Det er nemmest at få fat i ved at finde et postkontor. Det kan købes på alle postkontorer.

Læs mere om spændende seværdigheder i Beijing her:

Shopping i Beijing

Shopping er helt særligt, da priserne er i bund, ift hvad vi giver herhjemme. Men der skal pruttes om prisen!

På de utallige markeder starter prisen gerne 500% over dét, som du reelt kan få varen for! Så start lavt, når du byder. Ingen har lyst til at blive snydt! Det er også populært at få lavet et skræddersyet jakkesæt eller kjole i Kina og Asien, da det også er meget billigt.

Læs mere om shopping i Beijing her:

Vejret i Beijing

Vi vil anbefale dig at besøge Kina i foråret, marts/april, hvor temperaturen ligger behageligt på ca. 15-20 grader.

Vi kan dog også anbefale dig at rejse om efteråret (september/oktober – dog ikke lige midt i Oktoberferien). Om efteråret er priserne lidt lavere end om foråret, da der ikke er så mange turister som om foråret, og temperaturen er ca. den samme som om foråret.

Sommeren er højsæson, og derfor vil du både opleve mere trængsel pga. flere tursiter og høje temperaturer på over 30 grader.

Læs mere om vejret i Beijing her:

Spisesteder

Udbuddet af spisesteder i Beijing er meget internationalt. Der favner både japansk, thai, dansk, tysk, indisk, fransk, brasiliansk, koreansk, iransk, russisk… Ja vi kunne blive ved.

I Beijing-området i Kina er krydderier som ingefær, hvidløg og soya meget anvendt. Det er også populært at spise nudler, ravioli, pandekager og dampede brød. Af kød anvendes gerne svin, kylling, and, oksekød og fisk.

Man taler normalt om 4 hovedområder inden for den kinesiske gastronomi.

Læs mere om spisesteder i Beijing her:

Rejse og transport

Flyforbindelserne mellem Danmark og Kina er gode. En direkte flyrejse fra København til Beijing tager ca. 9 timer og 20 minutter. Kina er 7 timer foran, så sammenholdt med den lange flyvetur, tager det lige lidt tid at omstille sig, når man er nået frem.

Overvej om du bør holde dig vågen eller få sovet på flyveturen, afhængig af hvilken tid på døgnet, du rejser. Flyver du fx om morgenen dansk tid, er det en god idé at holde sig vågen, hvorimod hvis du flyver om eftermiddagen/aftenen dansk tid, er det en god idé at få sovet. Beijings lufthavn ligger ca. 25 km fra centrum, mod nordøst.

Du kan fx vælge at følge skiltene til taxa-køen, eller du kan tage lufthavnstoget med direkte forbindelse til Beijings metro.

Læs mere om rejse og transport i Beijing her: