Hvornår på året skal man rejse til Beijing?

Vejret i Beijing: Vi vil anbefale dig at besøge Beijing/Kina i foråret, marts/april, hvor temperaturen ligger behageligt på ca. 15-20 grader.

Vi kan dog også anbefale dig at rejse om efteråret (september/oktober – dog ikke lige midt i Oktoberferien). Om efteråret er priserne lidt lavere end om foråret, da der ikke er så mange turister som om foråret, og temperaturen er ca. den samme som om foråret.

Sommeren er højsæson, og derfor vil du både opleve mere trængsel pga. flere tursiter og høje temperaturer på over 30 grader.

Højtider i Kina

Du skal virkelig undgå at besøge Kina/Beijing under kinesernes egne ferieperioder! Alle tog, fly, hoteller og turistattraktion er er overfyldte og bookede af kineserne selv, der skal besøge familien og rundt og se deres eget land.

Den allerstørste højtid er forårsfestivalen (chunjie), der er ligesom vores jul, og som falder i perioden mellem medio januar til medio februar. Den strækker sig over 2 uger, og den udregnes efter den såkaldte månekalender.

Flere mindre banker, restauranter og forretninger lukker i mindst 1 uge. De fleste turistattraktioner og shoppingcentre holder dog stadig åbent.

Den eneste anden store ferie i Beijing er Oktoberferien. D. 1.oktober er Kinas nationaldag, og oktoberferien falder heromkring. Her har kineserne også en uges ferie, hvor der er pres på hoteller, infrastruktur og seværdigheder.

Læs mere om Beijing her:

Seværdigheder i Beijing

Spisesteder i Beijing?

Shopping i Beijing

Rejse til Beijing

Vejret i Beijing
Hvornår på året skal man rejse til Beijing?