Rejse til Beijing: Flyforbindelserne mellem Danmark og Kina er gode. En direkte flyrejse fra København til Beijing tager ca. 9 timer og 20 minutter. Kina er 7 timer foran, så sammenholdt med den lange flyvetur, tager det lige lidt tid at omstille sig, når man er nået frem.

Overvej om du bør holde dig vågen eller få sovet på flyveturen, afhængig af hvilken tid på døgnet, du rejser. Flyver du fx om morgenen dansk tid, er det en god idé at holde sig vågen, hvorimod hvis du flyver om eftermiddagen/aftenen dansk tid, er det en god idé at få sovet. Beijings lufthavn ligger ca. 25 km fra centrum, mod nordøst. Du kan fx vælge at følge skiltene til taxa-køen, eller du kan tage lufthavnstoget med direkte forbindelse til Beijings metro.

Når du så er fremme i Beijing har vi her et par gode råd til, hvordan du kommer nemmest omkring i selve byen:

Taxa og metro i Beijing

  • De fleste turister benytter sig af det velfungerende metronetværk kombineret med billige taxaer. Metroen er nem at bruge, og du kan købe et metrokort på alle stationerne. En taxatur er billig i Beijing, og derfor er det også den foretrukne transportform for de fleste turister. Husk at insistér på, at chaufføren tænder for taxameteret, ellers er det nemt at blive snydt. Man kan også forhandle med chaufføren om at hyre taxaen for en hel dag. Regn med, at det koster omkring 450-50 yuan. Sørg i hvert fald for, at prisen er aftalt på forhånd.
Rejse til Beijing

Cykel-taxa

  • En cykeltaxa er en nem måde at komme rundt på i Beijing. Det er dog mest for oplevelsens skyld, at du skal prøve en cykeltaxa, da det ofte er dyrere end en almindelig taxa, og man kan ikke altid være helt sikker på, at den pris, man aftalte ved start, nu også er det, chaufføren ender med at ville have for turen.

Cykel på egen hånd

  • Man kan også selv forsøge sig med en cykeltur. Der er masser af steder, der udlejer cykler, så man som turist kan opleve byen på cykel. Besøg evt. også cyclechina.com som arrangerer guidede cykelture.

Læs mere om Beijing her:

Seværdigheder i Beijing

Hvornår på året skal man rejse til Beijing?

Spisesteder i Beijing

Shopping i Beijing