Athen, som er Grækenlands hovedstad og største by, er en guddommelig perle. Her finder du en afslappende atmosfære og mange uforglemmelige antikke og historiske seværdigheder.

Drømmer du om at besøge Athen, så kunne et ø-hop i Grækenland måske kombineres med et besøg i den smukke græske hovedstad.

Akropolis og Parthenon

Athen er oplagt til en forlænget romantisk weekend, hvor du fx kan tage en tur op på Akropolisklippen, der er på UNESCO’s Verdensarvliste og er én af verdens største seværdigheder. Det er et gammelt tempelområde, der bestod af både altre, statuer og templer, og den mest populære tempelruin er Parthenontemplet.

Fra Akropolisklippen og det østligste udsigtspunkt Belvedere er en helt enestående udsigt over byen. I årtusinder er både lokale og besøgende strømmet til vidunderet.

Hvis du ikke har fået nok af templer, så snyd ikke dig selv for Erechtheion-tempelet. Det har de smukkeste karyatide-søjler, der er udformet som smukke kvinder, der bærer templets tag.


Gå også en smuk tur i det gamle kvarter Pláka, der byder på mange tavernaer, små butikker og shoppegaden Adrianou.

Akroplis i Athen

Græske specialiteter i Athen

Smag på traditionel græsk mad som bl.a. souvlaki (grillstegt kød på spyd), tzatziki, musaka, kalamari (dybstegte blæksprutteringe) eller en lækker græsk salat. Prøv også frappé (kold kaffe), meze og ouzo, som er en græsk anisbrændevin.

Grækerne spiser aftensmad senere end os, gerne mellem kl 21 og 22.  Det er på dét tidspunkt, at grækerne indfinder sig på byens restauranter.

Athen er altså en helt perfekt rejsedestination, hvis du interesserer dig for gamle tempelruiner, antikke amfiteatre, romantisk afslappende atmosfære og lækker sydeuropæisk mad.

Du kan læse mere om hvad du skal opleve i den græske hovedstad her

Athen hoveddør