Det kan være svært at beslutte sig for, hvilke øer der skal være en del af ens øhop i Grækenland, der er trods alt flere tusind at vælge imellem. Valg af øer eller øgrupper, er dog ikke det eneste der skal tages højde for på sådan en tur. Vi har samlet en huskeliste over ting, du bør overveje i forbindelse med øhop i Grækenland.


Hvilke øer skal man besøge på øhop i Grækenland?


Det du gør, er simpelthen at starte fra en ende af, og så ellers bare fortsætte til du har besøgt dem alle. Nej, det gør du selvfølgelig ikke, fordi der er op mod 6.000 græske øer. Det optimale vil være at fokusere på 2-3 forskellige øer, og dedikere sin tur til disse. På den måde minimere du også tiden du skal bruge på transport. Det kan tage sin tid at øhoppe mellem alt for mange øer.

Det kan desuden være smart at planlægge sit øhop indenfor den samme øgruppe.

Øhop i Grækenland - Korfu


Øgrupper i Grækenland


Når du skal på øhop i Grækenland, vil det være smart at tage udgangspunkt i en enkelt øgruppe. Således skal du ikke med sejlbåde og færger på kryds og tværs af Det Ægæiske Hav.

Øerne i Grækenland bliver som regel inddelt i disse seks øgrupper: Dodekaneserne, Kykladerne, De Saroniske Øer, Sporaderne, De Nordøst-Ægæiske Øer og De Ioniske Øer.


Færgetider på dit øhop i Grækenland


Ud fra de seks øgrupper i Grækenland har du nu bestemt dig for de øer, du skal besøge på din tur. Herfra skal du danne dig et overblik over sejltider og ruter på de færger, der opererer i din øgruppe. Selvom nogle af øerne vil være tilgængelige via fly, så kan størstedelen udelukkende nås via færge. Fra slutningen af maj til start oktober går færgerne som regel i pendulfart mellem de fleste øer.

Læs nærmere om færgernes sejltider her.

Øhop - Færge i Grækenland


Undgå øhop i højsæsonen


Hvis muligt, så anbefaler vi at du undgår at tage på øhop i Grækenland i højsæsonen. Det vil både sparre dig for en god sjat penge, men også give dig noget mere fleksibilitet på din tur. I højsæsonen vil det være nødvendigt for dig at booke færgebilletter i god tid, mens det i lavsæsonen oftest vil være muligt at booke på selve dagen. Dette vil give dig en del mere albuerum i forhold til planlægning.


Hotel og overnatning


Ligesom med billetter til færgen, kan du selvfølgelig sparre lidt penge på hotel og overnatning, hvis du prioriterer at gøre det i lavsæsonen. Her vil der desuden være flere muligheder, da der naturligt nok vil være færre turister.

Har du dog kun mulighed for at rejse i højsæsonen, så vær ude i god tid med bestilling af hotel eller Airbnb. Selvom der eksempelvis i Athen vil være rigeligt med muligheder for diverse hoteller og lejligheder, er udvalget ikke nær så stort på de mindre øer. I højsæsonen bookes de fede hoteller og lejligheder ofte 4-8 måneder i forvejen. Du skal derfor være i god tid, hvis du ønsker gode overnatningsmuligheder til en billig pris.

Karpathos, Grækenland


Måske du hellere vil på krydstogt i Middelhavet?