Ferie på budget i Europa: Her er de 10 bedste billige byer i 2023

Det kan være dyrt at tage på ferie i Europa, og når man endelig er kommet frem, kan man føle, at priserne er tårnhøje.

Men bare rolig! Billigere byer i Europa kan være lige så spændende som de klassiske storbyer. Der findes mange smukke turistdestinationer, hvor du kan komme til og tilbringe din tid meget billigere.

Condé Nast Traveler har fundet de 10 bedste billige byer i Europa at besøge i 2023. Her finder du alt fra klassiske storbyer og hovedstæder til skjulte perler, som kystnære metropoler og sneklædte byer samt mange flere, der ikke sprænger budgettet.

Bemærk: En af de smukkeste og billigste europæiske byer, Kiev i Ukraine, mangler på denne liste. Det skyldes den tragiske krig, og du bør derfor undgå byen, indtil det er sikkert at rejse dertil igen.

 

Athen, Grækenland – Historiefyldt hovedstad i sydens sol

Bedste billige byer i Europa

En rejse til Grækenlands historiske hovedstad sikrer dig en af de billigste storbyferier i Europa. I Athen finder du hoteller til gode priser med masser af små, familiedrevne og boutique-spots. Priserne varierer alt efter, om du vil bo i det supercentrale One Three One få skridt væk fra Monastiraki Loppemarked, eller om du vil have balkonudsigt over Akropolis på Hotel Adonis, som har tagterrasse.

Lissabon, Portugal – Smuk hovedstad med prisvindende restauranter

Bedste billige byer i Europa

Mens den smukke portugisiske hovedstad er kendt for sine prisvindende restauranter, kan rejsende stadig spise ude for en skilling – efter Athen er det den billigste by med et tre-retters måltid. Når du er på farten, kan du bruge byttepenge fra en to euro-mønt til at købe kaffe eller en obligatorisk pastel de nata fra Pastéis de Belém. I Lissabon kan du købe billige øl, og et billigt Viva Viagem-kort kan spare dig mange penge på dine sporvognsrejser. I byen er der masser af overkommelige hoteller. Bl.a. Hotel 1908 med smarte værelser i en af byens mest ikoniske bygninger. Ellers du kan spare penge ved at vælge en Airbnb. I sandhed en af de bedste billige byer i Europa.

Klagenfurt, Østrig – Lokalt marked med overkommelige priser

Bedste billige byer i Europa
Wörthersee, Klagenfurt, Østrig

Klagenfurt er en af Østrigs billigste byer at besøge. På markedet på Benediktinerplatz kan du finde fantastiske lokale tilbud og samtidig købe lækker, billig mad. Dets spektakulære omgivelser på den østlige bred af Wörthersee gør det også til et af de mest naturskønne områder. Juni er det billigste tidspunkt at tage af sted, før sommerens folkemængder strømmer til denne billige by i Europa.

Kaunas, Litauen – Europæisk kulturhovedstad 2022

Bedste billige byer i Europa

Vilnius har længe ligget øverst på listen over de billigste steder at tage på ferie, men Kaunas mod vest er endnu billigere, og tidligere i år blev den kåret som en af 2022’s europæiske kulturhovedstæder for sin musik, kunst og teater. Dens årlige CityTelling Festival er vært for en bred vifte af forestillinger og udstillinger, der placerer byens jødiske arv i centrum. Adgangen til de fleste begivenheder er gratis, men firestjernede hotelværelser er også virkelig billige. For at få den bedste udsigt over den baltiske by skal du tage kabelbanen op ad Aleksoto-bakken, hvilket kun vil koste et par euro. Byens bedste tilbud? Spurginės spurgos (eller donuts). Her vil du få en fantastisk rejse til en af de bedste billige byer i Europa.

Riga, Letland – Masser af kultur og billige overnatningssteder

Bedste billige byer i Europa

Riga er en af de billigste byer i Europa, der kommer lige efter Dublin på kulturscenen og lige efter Athen, når det gælder billige overnatningsmuligheder. Find vej gennem de smalle gyder i den charmerende gamle bydel, find samsas til frokost på det centrale overdækkede marked beliggende i ombyggede Zeppelin-hangarer, se gratis livemusik på Dome Square og se slående arkitektur såsom House of the Blackheads og den middelalderlige svenske port. Men en af de mest undervurderede måder at se Riga på er fra vandet – lej evt. et paddleboard på bredden af Daugava-floden.

Berat, Albanien – Smuk arkitektur og lokale overnatningsmuligheder

Bedste billige byer i Europa

Ligesom Puglias trullo-huse eller Chefchaouens marokkanske helt blå bygninger, er Berats uforglemmelige hvide osmanniske huse helt unikke. De enkle, traditionelle værelser indeni giver også billige måder at bo på, da mange er gæstehuse eller selvstændigt drevne hoteller, såsom Hotel Vila Aleksandar eller Hotel Mangelemi. Gå op ad de stejle brostensbelagte gader for at se Berat-slottet fra det 13. århundrede og se “byen med de tusinde vinduer” fra toppen. Entréen er desuden gratis.

Brașov, Transsylvanien, Rumænien – En af Europas billigste naturskønne byer

Bedste billige byer i Europa

Et billigere alternativ til Bukarest, som stadig er billig efter europæiske standarder, er Brașov omgivet af den naturskønne bjergkæde Karpaterne. Tag en svævebanetur op til toppen af Tampa-bjerget med udsigt over de murstensrøde hustage. Eller tag på en vandretur med den lokale rejsearrangør Walkabout, som hver dag giver en gratis vandretur kl. 10.30 med start fra springvandet i Piata Sfatului. Hent først den lokale delikatesse kürtőskalács (en sukkerfyldt kage) fra boden i nærheden for at bevare dit energiniveau på turen.

Sofia, Bulgarien – Billige skisportssteder og et attraktivt natteliv

Bedste billige byer i Europa

Ikke alene er Bulgarien en af de billigste europæiske destinationer, men landet er også hjemsted for nogle af verdens billigste skisportssteder. Hovedstaden, Sofia, er lidt over 10 km væk fra Vitosha-bjergene, som giver imponerende vinterforhold og koster en brøkdel af prisen på feriesteder i Frankrig eller Italien. Vin og bulgarske øl er også billige, og Sofias centrum er kendt for sin energifyldte feststemning. Adgangen til klubber med live DJ-sæt og sene aftenarrangementer på Maze eller Culture Beat er yderst billige.

Izmir, Tyrkiet – Kosmopolitisk kultur og et traditionelt køkken

Bedste billige byer i Europa

Rejsende til Tyrkiet kan få stor værdi for pengene. På Tyrkiets Ægæiske kyst har Izmir modstået prisstigningerne i Istanbul og turistfælderne i Ankara, mens den har bevaret sin 8.500 år gamle Kemeraltı-basar og antikke romerske agora. De historiske steder og arkitektoniske levn eksisterer side om side med kosmopolitisk kultur og et traditionelt køkken – prøv pide på havnen eller bagte kartofler med et udvalg af pålæg på Atıştır Café. En time uden for byen ligger Efesos, en gammel by bygget af grækerne, som også er et besøg værd.

Tbilisi, Georgien – Billig rejsedestination på kanten af Europa

Bedste billige byer i Europa

I Georgien er den transkontinentale by Tbilisi det dyreste sted at bo. Men efter europæiske standarder er byen usædvanligt billigt for feriegæster. En bred vifte af nye hoteller er åbnet i de sidste par år, såsom det dejlige Guest House Lile med billige dobbeltværelser. Foodies bør bestille bord på Barbarestan, en familiedrevet restaurant med autentiske opskrifter og lokale råvarer, hvor du kan spise virkelig billigt. Ikke dårligt for et sted, der har fået anerkendelse fra holdet bag udvælgelsen af verdens 50 bedste restauranter.

Rejsetilbud

I samme kategori

Forår i Europa
interrail
Påskerejser
Europa om sommeren

Mest læste

troldejagt i Danmark
Ferie med børn
Verdens største byer
Kør-selv ferie

Forsiden netop nu

Kirsebærtræerne
Forår i Europa
Dansk gastronomi
interrail
Romantiske hoteller i verden
Caribien
Grønland
Solorejsens opvågning

Mest læste

Danmark

Dansk gastronomi
Naturoplevelser i Danmark
Outdoorshow
Dansk Golfshow

Skiferie

Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie
skiferie i Zillertal

Camping

Campingmesse
Holmely glamping
Camping i Norge
Ferie i Aarhus

Rejsetilbud

belgium-3590656_640
Naturoplevelser i Danmark
Skotlands højdepunkter
Backpackerdestinationer
khiva-198684_640
dykke med hajer
Påskerejser

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)