Når du gerne vil rejse som backpacker, bør det indgå i dine overvejelser ved valg af rejsedestination, hvor store de daglige leveomkostninger er dét i land, du ønsker at rejse til. Det er klart, at alle har forskellige forbrugsvaner, så det er selvfølgelig ikke en eksakt videnskab, vi præsenterer her, men vi håber, at det vil være et nyttigt sammenligningsværktøj. Det kan måske hjælpe dig med at tage stilling til, hvor du har råd til at rejse hen og være startskuddet til et backpacker-budget til din rejse.

Nedenfor finder du et foreslået dagligt rejsebudget for backpackere i 90 lande rundt om i verden. Budgettet er baseret på:

 • At overnatte på et billigt værelse eller sovesal på et hostel
 • Typiske transportomkostninger inden for et land
 • At spise lokal gademad, i budgetrestauranter eller med egen forplejning
 • Én eller to alkoholiske drikkevarer hver aften i en ikke alt for dyr bar
 • Billige og typiske dagtimeaktiviteter såsom besøg på museer (dyre aktiviteter som safari, dykkerkurser eller sportsaktiviteter er ikke inkluderet)
 • Solo-rejser – vær opmærksom på, at det generelt er delvist billigere at rejse med en ven eller partner

 

Indien

 

De billigste backpacker-lande

Nedenstående tal viser de daglige rejseomkostninger for en backpacker pr. land:

Ca. 100 kr.

 • Cambodja, Bolivia, Laos, Nicaragua, Nepal, Etiopien, Ghana, Indien, Vietnam, Guatemala, Sri Lanka, Egypten, Paraguay, Iran og Usbekistan

Listen ovenfor viser verdens supermagter inden for budgetrejser, og at du kan komme langt med et dagligt budget på 100 kr. som backpacker. Men med sådan et budget skal du også have rygrad nok til at modstå de fristende turistbusser og dyre restauranter og i stedet holde dig til hostels, lokal transport og lokale restauranter. I nogle af landene inkluderet på listen, kan du fx for bare 10-20 kr. transportere dig 200 km, købe en runde i baren eller en seng til natten.

 

Andre lande du kan rejse til på budget som backpacker

Nedenstående tal viser de daglige rejseomkostninger for en backpacker pr. land:

ca. 150 kr.

 • Thailand, Malawi, Mongoliet, Ecuador, Malaysia, Myanmar, Peru, Indonesien og Honduras

ca. 200 kr.

 • Marokko, Bulgarien, Filippinerne, Senegal, Tyrkiet, Colombia, Costa Rica, Panama, Mexico, Jordan og Argentina

Det er nogle fascinerende lande, der er inkluderet på denne liste og som samtidig er bemærkelsesværdigt billige. Du kommer langt, hvis du afsætter 1.200 kr. om ugen til at rejse rundt i ovenstående lande. Listen indeholder også nogle af de billigste europæiske lande som fx Bulgarien.

 

backpacker

 

Rejseomkostningerne forbliver relativt lave

Nedenstående tal viser de daglige rejseomkostninger for en backpacker pr. land:

225 kr.

 • Ungarn, Tjekkiet, Polen, Sydafrika, Kina, Serbien, Zambia, Rumænien, Kenya, Taiwan, Cuba, Tanzania, Sydkorea, Rusland,   Slovakiet og Georgien.

250 kr.

 • Mozambique, Estland, Uruguay, Libanon, Jamaica, Singapore og Belize.

En gennemsnitlig tur over Sydamerika eller Østeuropa eller de dyrere lande i Østafrika er inkluderet på listen ovenfor. Andre bemærkelsesværdige lande på denne liste inkluderer Rusland, selvom der ofte er store variationer i rejseomkostningerne i landet – der er nemlig betydelig regional variation i rejseomkostningerne på grund af landets størrelse. Sydkorea er endnu et land, der er meget billigere, end mange forventer.

Mozambique er et godt eksempel på et afrikansk land, der kan være ret dyrt at rejse til, ligeledes Uruguay i Sydamerika. Du kan i hvert fald hurtigt springe et dagligt budget på 250 kr. i begge lande, hvis du ikke er disciplineret nok, da meget af rejsebranchen i begge lande ikke er særligt rettet mod backpackere eller budgetrejsende – tværtimod.

 

Mellemklasseomkostninger for en backpackerrejse

Nedenstående tal viser de daglige rejseomkostninger for en backpacker pr. land:

ca. 275 kr.

 • Chile, Hong Kong, Grækenland, Fiji, Portugal, Oman, Brasilien og Cypern

ca. 325 kr.

Et rigtigt tværsnit af lande fra forskellige regioner er placeret på denne liste. I Portugal får du stadig meget for pengene sammenlignet med nærliggende lande, mens Brasilien og Chile er dyre efter sydamerikanske standarder. Nogle af disse lande er næsten tre gange så dyre, som de billige destinationer øverst på siden. Kroatien er måske det bedste eksempel på et østeuropæisk land, der er blevet dyrere i de senere år. Det skyldes, at det er blevet et meget populært turistmål.

 

Østrig

 

Nu begynder backpacker-rejsen at blive en smule dyrere

Nedenstående tal viser de daglige rejseomkostninger for en backpacker pr. land:

ca. 350 kr.

ca. 375 kr.

 • Italien, Irland, Holland, Belgien, Canada, New Zealand og Danmark

Hvis du ankommer fra Sydøstasien eller Mellemamerika til Europa, er det sandsynligt, at du får noget af et chok. Tre måneders rejse i disse lande vil nemlig løbe op i lidt over 30.000 kr. – ikke langt fra hvad det vil koste at rejse rundt i nogle af de billigste lande i et helt år.

 

De dyreste backpacker-lande

Nedenstående tal viser de daglige rejseomkostninger for en backpacker pr. land:

400 kr.

500 kr.

 • Schweiz

Listen ovenfor inkluderer nogle af de dyreste lande, du kan rejse til som backpacker. For eksempel er Australien, på trods af sin popularitet blandt backpackere, på ingen måde en budgetdestination. Særtilbud på busrejser til backpackere hjælper dog lidt, men medmindre du kan få noget arbejde eller gratis overnatning i Australien, skal du have den store opsparing med hjemmefra.

Vær opmærksom på at Skandinavien er en særlig dyr del af Europa med en klynge af verdens dyreste rejsedestinationer. Og så er der USA, som minder lidt om Canada, idet du sandsynligvis kan klare dig for mindre end 400 kr. om dagen.