Verdens 10 højeste bjerge

Verden er fyldt med imponerende naturfænomener, der bare venter på at blive udforsket. Her iblandt er verdens højeste bjerge. Utroligt nok ligger de alle sammen i Asien. Så hvis du drømmer om en ferie i et asiatisk land, kunne du jo overveje, om du skulle besøge ét af de imponerende bjergområder, som vi fortæller meget mere om her.

De fleste af os ved, at Mount Everest er verdens højeste bjerg. Men hvor mange af de andre bjerge på denne liste kender du egentligt til?

 

Her er verdens 10 højeste bjerge.

 

1. Mount Everest, Himalaya (Nepal / Tibet, Kina) – 8848 m. Verdens højeste bjerg

Mount Everest i Himalaya i Nepal rejser sig imponerende 8.848 m. op i vejret. Bjerget blev først besejret af Sir Edmund Hillary og Tenzing Norgay i 1953. Nyere luftfotos taget af bjergtoppen viser enorme køer af mennesker, der stimler sammen, hvilket har åbnet en stor debat om, hvor turistet og overfyldt, Everest er blevet.

Men interessen for at bestige verdens højeste bjerg bliver kun større og større. Trekking til Everest Base Camp også meget populært. Faktisk er det blevet én af ​​verdens mest berømte flerdagsture.

 

Verdens højeste bjerge
K2, Karakoram (Pakistan / Kina)

 

2. K2, Karakoram (Pakistan / Kina) – 8611 m.

Det næsthøjeste bjerg i verden er K2. Bjerget betragtes typisk som ét af de hårdeste bjerge i verden at bestige. K2 har faktisk det næsthøjeste antal dødsfald pr. bjergbestigningsforsøg for alle bjerge over 8000 meter med omkring 300 vellykkede bjergbestigninger og 77 dødsfald.

Den højeste dødelighed ved bjergbestigning finder man på verdens 10. højeste bjerg (spoiler alarm), Annapurna I i Nepal.

 

3. Kangchenjunga, Himalaya (Nepal / Indien) – 8586 m.

Kangchenjunga ligger mellem Nepal og Sikkim i Indien med tre toppe på grænsen og de to andre i Taplejung-distriktet i Nepal. Kangchenjunga blev faktisk anset for at være det højeste bjerg i verden indtil 1852. Dette var ikke fordi, man ikke kendte til Mount Everest, men fordi man havde regnet forkert.

 

Verdens højeste bjerge
Lhotse, Himalaya (Nepal / Tibet / Kina)

 

4. Lhotse, Himalaya (Nepal / Tibet / Kina) – 8516 m.

Lhotse er ét af verdens højeste bjerge og ét de mere berømte bjerge på listen. Primært pga. sin tætte beliggenhed ved Mount Everest. Ruten op ad Lhotse er den samme som op ad Mount Everest fra Everest Base Camp, indtil du passerer Camp 3.Lhotse er lidt ligesom den forsømte lillesøster til Mount Everest.

Everest får al opmærksomhed, men Lhotse betragtes faktisk af mange som smukkere, og der er tilmed mindre turistet.

 

5. Makalu, Himalaya (Nepal / Tibet, Kina) – 8485 m.

Makalu er det tredje af de fire ”8000-meter-bjerge” i Everest Massif i Nepal. Det blev først besteget af en fransk ekspedition ledet af Jean Franco i 1955. Deres opstigning var bemærkelsesværdig pga. dét faktum, at hele ti medlemmer af ekspeditionsteamet nåede toppen.

 

Verdens højeste bjerge
Cho Oyu, Himalaya (Nepal / Tibet, Kina)

 

6. Cho Oyu, Himalaya (Nepal / Tibet, Kina) – 8188M

Det fjerde og sidste medlem af Everest-regionens ”8000-meter-klub” er Cho Oyu. Cho Oyu betragtes som det nemmeste af ”8000-meter-bjergene” at bestige pga. de blidere skråninger ved opstigningen.

 

7. Dhaulagiri (Nepal) – 8167 m.

Dhaulagiri i Nepal er ét af de mest æstetisk smukke bjerge i området. Dhaulagiri blev først besteget i 1960 og er måske bedst kendt for at stå så flot i horisonten, når man bestiger Annapurna (nr. 10 på listen).

Annapurna er kun 34 km væk. Bjergene er adskilt af verdens dybeste kløft – Kaligandakikløften – så det er ikke fordi, der mangler spektakulære naturfænomer i området!

 

Verdens højeste bjerge
Manaslu (Nepal)

 

8. Manaslu (Nepal) – 8163 m.

Manaslu blev først besteget i 1956 af et hold japanere. Deres opstigning var kontroversiel. Lokalbefolkningen havde forhindret et andet japansk hold i at nå toppen i 1954 og troede, at tidligere forsøg havde mishaget guderne og forårsaget laviner, der ødelagde et kloster i området og dræbte 18 mennesker.

Japanerne ydede en betydelig donation til genopbygning af klosteret, men det hjalp ikke på velviljen overfor ekspeditionerne. Som et resultat fandt anden opstigning af Manaslu først sted i 1971, da et andet japansk hold nåede toppen.

 

9. Nanga Parbat (Pakistan) – 8126 m.

Det niende højeste bjerg i verden er Nanga Parbat i Diamer-distriktet i Pakistans Gilgit Baltistan-region i det vestlige Himalaya. Ligesom ved mange af de andre bjerge kommer navnet fra sanskrit med ‘nanga’ og ‘parvata’, der betyder ‘nøgent bjerg’.

Kontrasterne kommer virkelig til udtryk her, hvor Nanga Parbat tårner højt over de omkringliggende lave dale i alle retninger. Det fantastiske ”Rupal Face” på bjerget stiger hele 4.600 meter op i vejret og kaldes ofte det højeste bjergansigt i verden.

 

 

10. Annapurna I (Nepal) – 8091 m.

Annapurna I i Nepal er ét af de mest berømte bjerge på denne liste, og det sniger sig lige ind på Top 10 over verdens højeste bjerge. Trekking i Annapurna er kendt over hele verden.

Annapurna I er muligvis kun det tiende højeste bjerg i verden, men det har faktisk en højere dødelighed end noget andet bjerg på denne liste, da 32% af forsøgene på at nå toppen af ​​bjerget resulterer i en dødsfald.

Rejsetilbud

I samme kategori

Kirsebærtræerne
interrail
khiva-198684_640
dykke med hajer

Mest læste

troldejagt i Danmark
Ferie med børn
Verdens største byer
Kør-selv ferie

Forsiden netop nu

Kirsebærtræerne
Forår i Europa
Dansk gastronomi
interrail
Romantiske hoteller i verden
Caribien
Grønland
Solorejsens opvågning

Mest læste

Danmark

Dansk gastronomi
Naturoplevelser i Danmark
Outdoorshow
Dansk Golfshow

Skiferie

Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie
skiferie i Zillertal

Camping

Campingmesse
Holmely glamping
Camping i Norge
Ferie i Aarhus

Rejsetilbud

belgium-3590656_640
Naturoplevelser i Danmark
Skotlands højdepunkter
Backpackerdestinationer
khiva-198684_640
dykke med hajer
Påskerejser

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)