Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Israel: Oplev historiske Jerusalem og moderne Tel Aviv

Denne artikel er skrevet i samarbejde med Israel Turistbureau

 

Israel: Jerusalem og Tel Aviv er to af Israels største og mest besøgte byer. Byerne ligger kun 35 minutter fra hinanden, men er på trods af den korte afstand vidt forskellige. Byerne har nemlig en aldersforskel på næsten 5.000 år, hvilket gør det til to meget forskellige oplevelser at besøge dem. Læs med her og bliv inspireret til seværdigheder og oplevelser i de to storbyer.

 

 

Moderne Tel Aviv i Israel

Tel Aviv

Tel Aviv er Israels moderne storby. Byen blev grundlagt så sent som i 1909 og ligger ud til middelhavet. Det betyder, at man her finder en storby med brede, hvide sandstrande og et pulserende byliv, spækket med forskellige kulturer og oplevelser.

Vidste du, at Norwegian åbner en tredje, direkte flyrute mellem Kastrup Lufthavn og Tel Aviv til sommer? Så bliver det endnu nemmere at rejse til Israel.

Du kan læse mere og se afgange fra Kastrup til Tel Aviv lige her.

 

En moderne by med vokseværk i Israel

Byen Tel Aviv blev grundlagt i 1909, og var før det en forstad til den nu gamle bydel Jaffa. Forstaden Tel Aviv voksede sig med tiden større end Jaffa, og i dag er Tel Aviv Israels kulturelle hovedstad og landets største by. Jaffa er i dag ”bare” en smuk, gammel bydel i den sydlige del af Tel Aviv.

Det måske største bevis på at Tel Aviv er en moderne by, finder man i byens centrum. Her er der normalt gamle kirker og storslåede, gamle bygningsværker, men sådan er det ikke i Tel Aviv. Byens centrum ligger i hjertet af Tel Avivs teknologiindustri, som kaldes Silicon Wadi. Det er også her verdens største diamanthandel ligger.

 

 

Tel Aviv er Israels kulturelle hovedstad

Tel Aviv byder på mange kulturelle oplevelser, som gør ens besøg i byen til en spændende og underholdende oplevelse.

Byen er spækket med museer, gallerier, teatre og koncertsteder. Man kan vælge at opleve byens markeder og spise på nogle af Tel Avivs mange, autentiske og velanmeldte restauranter.

Når man besøger Tel Avivs forskellige kvarterer, vil man desuden opleve at de alle har deres helt egen stemning. Det betyder, at det aldrig bliver kedeligt at gå på byvandring, når man udforsker byens mange spændende kulturer.

 

UNESCOs verdensarv i Israel

Den Hvide By i Tel Aviv

I 2003 modtog Tel Aviv UNESCO’s verdensarvsstatuts for den bydel der hedder Den Hvide By. Området ligger centralt i Tel Aviv og har verdens største koncentration af Bauhaus-arkitektur. Derudover er langt størstedelen af bygningerne hvide – men det siger nok sig selv.

 

Historiske Jerusalem i Israel

Gravkirken i Jerusalem

Jerusalem er blandt de mest interessante byer i Israel – faktisk i verden – hvis man interesserer sig for religion. Byens historie og religiøse betydning er nemlig i en liga for sig.

Nogle af de allerhelligste steder for kristne, jøder og muslimer ligger i Jerusalem. Byen har i flere tusinde år været jødernes hellige by. Det samme er Jerusalem for kristne, da det er her, at Jesus menes at være korsfæstet. Og i år 638 blev byen gjort til muslimernes helligsted, under Kalif Omar.

Når man besøger Jerusalem, kan man ikke undgå at mærke byens religiøse betydning. De gamle, smukke gader bliver nemlig betrådt af pilgrimsrejsende, historieinteresserede og folk med religiøse formål, året rundt.

Man behøver selvfølgelig ikke være religiøs for at besøge byen. Det er en oplevelse i sig selv at være i en by, der har så stor religiøs og historisk betydning for så mange mennesker. Og så er byens arkitektur og flere hundrede år gamle bygningsværker et besøg værd i sig selv.

 

 

Oplev religiøse bygningsværker ud over det sædvanlige

Grædemuren i Jerusalem

Byens religiøse steder ligger alle i Jerusalems gamle bydel. Den gamle bydel er omkranset af en høj mur, opdelt i meget forskellige, kulturelle områder.

I det kristne kvarter finder du som eksempel Gravkirken, der menes at være bygget på det sted hvor Jesus blev korsfæstet. I det jødiske kvarter finder du grædemuren, som er det eneste tilbageværende af templet for Pagtens Ark.

Og i det muslimske kvarter finder du både Klippemoskeen og Al Aqsa-moskeen. Om man er religiøs eller ej, er det en oplevelse at se bygningsværkerne, som både er meget gamle og bygget med imponerende detaljer og materialer.

 

Museer og markeder i Jerusalem

Jerusalem

Når man har travet byen flad for smukke, historiske bygningsværker, kan man besøge nogle af byens museer og opleve den autentiske stemning på de lokale markeder.

Israel Museum i Jerusalem er landets nationalmuseum. Museet huser en god blanding af moderne kunst, arkæologiske fund og en stor have fyldt med smukke skulpturer. Her kan man også se en kopi af Jerusalem, som byen så ud før romerne ødelagde byen for ca. 2.000 år siden. Det er også her dødehavsrullerne er udstillet.

Et andet af byens museer der er værd at nævne, er holocaust museet Yad Vashem. Museet blev bygget for at mindes de mange jøder, der blev dræbt af nazisterne under 2. verdenskrig. Museet fører dig gennem en slags labyrint, med udstillinger der fortæller jødernes historie op til og under 2. verdenskrig.

Foruden byens museer byder Jerusalem på flere markeder, hvor du kan møde de lokale og opleve den autentiske stemning. Det jødiske marked er bestemt et besøg værd. Markedets store udvalg af krydderier og mad fra hele verden giver en god oplevelse – ikke mindst fordi markedet også har en mere afslappende stemning.

Derudover er det arabiske marked i den gamle bydel også et besøg værd. Her er tempoet lidt højere, men stemningen er der intet galt med og så får du tilmed god mulighed for at prutte om prisen.

Rejsetilbud

Glamping hos Marsk Camp
Calo des Moro, Mallorca
Komansø i albanien

I samme kategori

image001
Porto
Himmelfænomener
Stockholm, Sverige.

Mest læste

troldejagt i Danmark
london-3078109_640
Travelmore
Gade Milano

Populære kategorier

Information

Nyhedsmail

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)