Israel: Natur, kultur og nogle af de mest historiske steder i verden

Denne artikel er skrevet i samarbejde med Israel Turistbureau

 

Israel er et lille, men mangfoldigt land, der tilbyder unikke attraktioner til rejsende i alle aldre og baggrunde. Uanset formålet med din rejse, har dette fantastiske land noget for enhver smag! Der er godt 4700 km mellem Danmark og Israel, og en flyvetur imellem dem vil tage omkring 4,5 timer. Israel byder på naturskønne ørkenlandskaber, frodige skove, betagende strande og nogle af de vigtigste historiske steder i verden. Rejsende fra hele kloden besøger Israel hvert år af en lang række årsager, men du kan altid forvente én ting – det uventede! 

 

Naturlige vidundere: Natur og dyreliv i Israel

Jerusalem

 

Israel er fyldt med imponerende, vigtige og inspirerende historiske bucket list-steder, der er specielle for jøder, kristne og muslimer. Uanset din baggrund, kan du bruge timer på at fare vild i læringen om, hvad der skete for så mange år siden på disse steder. Tag til den gamle by i Jerusalem og udforsk de endeløse snoede gader. Fra Vestmuren til Via Dolorosa er der tusinder af års historie fyldt gennem disse storslåede steder.

Udforsk bl.a. det laveste punkt på jorden – Det Døde Hav, der er omgivet af det fantastiske landskab i Negev-ørkenen. Det saltholdige vand i søen betyder, at ingen fisk kan overleve i vandet, deraf navnet. Det andet resultat af det salte vand er mudderets berømte sundheds- og helbredende egenskaber, og du kan flyde helt naturligt i det.

Besøg også Masada, den gamle og berømte stenfæstning, beliggende nær Det Døde Hav.  Det er i dag israelsk nationalpark og et UNESCO-verdensarvssted og rummer 840 hektar store, velbevarede ruiner, der vidner om historien om det gamle kongerige Israel og dets folks mod i mødet med en romersk belejring. Du kan bl.a. tage Slangestien eller svævebanen for at stige op til toppen og se solnedgangen. 

Det er også værd at nævne Israels Negev-ørken. Ren, æterisk magi, der er sat i skarpt smukke omgivelser og dækker over halvdelen af ​​Israels samlede landareal. Negev-ørkenen er fuld af enestående overraskelser og unikke aktiviteter, du måske ikke forventer.

Ud over smukke vandre- og cykeltrue, kan du fx prøve sandboarding på klitterne, der dækker en del af den nordlige Negev. Eller rappellere ned ad Ramon-kraterets klipper. I mellemtiden gør de enorme udsigter til ørkenhimlen, der er fri for lysforurening, ørkenen til et fantastisk sted at lære om nattehimlen og stjernerne.

Timna Park Israel

 

Mens byerne byder på uendelige muligheder for, hvad man kan lave i Israel, er det altid rart at vove sig ud i naturen! Israel tilbyder en række forskellige muligheder på tværs af sine etagers sand. Pak din taske, tag dine vandresko, og begiv dig ud for at se den smukke naturlige skønhed!

Israels dyreliv omfatter Israels flora og fauna, som er ekstremt forskelligartet på grund af landets beliggenhed mellem de tempererede og tropiske zoner, der grænser op til Middelhavet i vest og ørkenen i øst. Som et resultat har Israel en meget stor biologisk mangfoldighed i forhold til dets størrelse. Omkring 2.400 plantearter, 100 pattedyrarter og 450 fuglearter lever og formerer sig i Israel.

Landet har over 400 naturreservater, der bevarer dets naturlige skønhed, arkæologiske steder og forskelligartede dyreliv. Disse reservater er hjemsted for over 2500 forskellige slags planter og 500 forskellige dyrearter.

Den naturlige skønhed fundet i Ein Gedi Naturreservatet gør det til et must-see. En fantastisk udflugt, der giver mulighed for at vandre langs flere stier. Mens du er nordpå, skal du også sørge for at stoppe i Haifa og besøge Bahai Gardens. De velplejede og perfekt smukke haver giver en fantastisk udsigt over havet.

Du kan også tage til en af verdens største parker – Timna. Det er en virkelig betagende og unik oplevelse at rejse gennem denne attraktion, der ligger i det sydlige Israel. Det dækker omkring 15.000 hektar i en hesteskoformet dal omgivet af stejle klipper, hvor Mount Timna, verdens første kobbermine nogensinde, står højt i midten.

 

 

Strande i Israel

Israel

 

Strandene i Israel strækker sig over den smukke middelhavskyst og er nogle af de smukkeste i verden. Du kan spotte surfere, solbadere og altid høre den konstante “tapping” af Matkot (israelsk strandping-pong). Uanset om du leder efter et afslappende øjeblik sindsro eller ønsker en chance for at plaske og svømme, er der nok muligheder for at passe til alles interesser.

 

Tel Aviv Strande

Der er mange strande at vælge imellem i Israels største bydel Tel Aviv.

Bograshov Strand er den mest populære strand i byen, uanset årstiden! Den tiltrækker menneskemængder til yogaklasser på stand up paddleboard, Kabbalat-shabbat-gudstjeneste og horder af Tel Avivianere, der ønsker at nyde bølgerne. På grund af sin centrale beliggenhed er det næsten altid travlt, selv om vinteren. Selvom det kan være lidt overfyldt, er vandet her lidt mere roligt end andre strande, hvilket giver en fantastisk mulighed for at slå vandet for at svømme.

Beliggende ved siden af ​​det eksklusive Hilton Hotel i byens nord, er Hilton Strand den primære homoseksuelle strand for selve LGBTQ+ byen Tel Aviv. Det er en af ​​byens travleste strande i sommermånederne og byder altid på en interessant scene, uanset hvem du er.

Leder du efter en mere familie- og børnevenlig strand, er Frischman Strand med en række legeområder og net i svømmeområder i nærheden, perfekt til de små. Det er lige i nærheden af ​​centrum af byen, hvilket gør det nemt at komme til fra en række hoteller og restauranter.

 

 

Nord- og sydpå

Vil du nordpå mod Cæsarea, finder du også en særlig og unik oplevelse ved Caesarea Akvæduktstranden. Denne strand byder på en mere rolig oplevelse. Det er også svært at gå glip af den gamle romerske akvædukt langs stranden. 

Hvis du er sydpå i Eilat, er strandstemningen lidt anderledes ved Det Røde Hav. Temperaturerne kan blive varmere nede sydpå. Med en ærefrygtindgydende baggrund af Eilat-bjergene byder stranden i Eilat på en helt særlig udsigt.

 

Museer: Fra kunst til historie

Israel Museum

 

Israel huser nogle af de mest imponerende museer, fra moderne og samtidskunst til detaljer fra historien. Uanset dine interesser er der mange museer at besøge. Det er også et godt alternativ, når vejret bliver for varmt eller regnfuldt.

Besøg bl.a. Yad Vashem, Israels Holocaust-museum og landets største Holocaust-mindesmærke beliggende i Jerusalem. Eller Design Museum Holon, der er kendt for sine innovative designfunktioner og konstant ændring af udstillingerne for at tilbyde kreative visioner. Er du stadig kunst-tørstig kan du besøge Israel Museum – en kulturinstitution i Jerusalem, og en af ​​verdens førende inden for kunst og arkæologi.

I Tel Aviv kan du opleve Steinhardt Museum of Natural History. Museet viser Israels naturlige vidundere og levende organismer gennem interaktive udstillinger og fremhæver implikationerne af byudvikling, klimaændringer og de stadigt skiftende økosystemer, der findes i hele regionen. Eller tag forbi Tel Aviv Museum of Art, der huser en bred vifte af kunstudstillinger.

Rejsetilbud

Julekrydstogt på Rhinen
Julekrydstogt på Rhinen
Se rejsetilbud
tyskland-cochem-960_1
Underskønt krydstogt på Mosel & Rhinen
Se rejsetilbud
Himmerland
Oplev Himmerland & Limfjordens perler
Se rejsetilbud

I samme kategori

palma-3226352_640
TikTok hoteller
vinter i harzen
alicante

Mest læste

Verdens største lande
Verdens største vulkaner
troldejagt i Danmark
alene

Forsiden netop nu

Israel
Det østrigske køkken
winter-market-at-the-prater-3004765_640
Basel
Jul i Europa
Europas bedste pizza 2022
palma-3226352_640
Verdens bedste shopping-byer

Mest læste

Danmark

Juleophold
julemarked i tivoli
Holmely glamping
Halloweenoplevelser

Skiferie

Tourismus-GmbH_Josef
schladming-travelmore
Østrig
Smukke skiområder i Europar

Camping

Holmely glamping
Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus

Rejsetilbud

Verdens bedste barer 2022
Essensen af Vietnam
Niedersachsen
Hjemsøgte hoteller
Marokko
Polarnatten i Grønland
imgonline-com-ua-CompressToSize-um3aqIfRd3

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)