Guide: 13 destinationer du skal opleve i september

Alt imens efteråret er på vej, og dagene bliver kortere, byder udlandet på et væld af fantastiske oplevelser i løbet af september. Travelmore har med inspiration fra magasinet Time Out lavet en guide over 13 steder, der er værd at opleve, når du skal på ferie i september.

1. Kyoto, Japan

Kyoto, Japan.

Kyoto er kendt som Japans kulturelle hovedstad og er en af østatens mest romantiske byer. September er det perfekte tidspunkt at besøge Kyoto. Temperaturen sniger sig ofte over 30 grader, og da det er uden for højsæsonen, finder du hotelophold til nedsatte priser. Kyoto er kendt for sine mange kirsebærtræer, gamle templer og bjerge, der omkranser byen.

2. Montenegro

Montenegro

På Balkanhalvøen finder du ferieparadiset Montenegro, der er blevet et populært turistmål. I september er der dog mere ro på, og derfor er det et fremragende tidspunkt at opleve kulturen og naturen i det lille land. Byen Perast er et af de hyggeligste steder at besøge langs kysten, mens kulturinteresserede bør besøge den kongelige hovedstad Cetinje. Hvis du er på udkig efter naturoplevelser er Lovcén, som både er et bjerg og en nationalpark, et oplagt udflugtsmål.

3. Eswatini

Eswatini

Eswatini er et relativt lille land beliggende i det sydlige Afrika. Landet fik i 2014 ny lufthavn, og med en forbedret infrastruktur er landet mere tilgængeligt end nogensinde før. Landet indeholder fantastiske vandrespor og bjerge med muligheder for at zipline og køre mountainbike. Eswatini rummer desuden et rigt dyreliv. Besøg landet i september og oplev de smukke forårsblomster, inden sommerregnen gør sit indtog i oktober.

4. British Columbia, Canada

British Columbia, Canada.

Verdens næststørste land Canada rummer fantastiske naturområder og fascinerende metropoler, og det er provinsområdet British Columbia et glimrende eksempel på. Tag til Vancouver for at opleve fantastiske vandrestier, parker og kyststrækninger tæt på madboder og pulserende kvarterer såsom det tidligere lagerdistrikt Yaletown eller det historiske område Gastown.

Har du brug for en flugt, skal du tage på opdagelse i de majestætiske, skovklædte bjerge og gletsjere i det nordlige British Columbia. Er du mere til svømning i den frie natur, lokal vin og en smule mere civilisation, bør du tage et smut forbi Okanagan Valley.

5. Cali, Columbia

Cali, Columbia

Selvom Cartagena og Medellin får mere opmærksomhed, må du ikke snyde dig selv for at opleve den sydlige del af Columbia. Cali er i mange år gået under radaren, men er i dag på vej frem som en af Colombias hotteste rejsedestinationer. Byen er fuld af fest og farver, og med mere end 200 salsaskoler, kan du danse til den lyse morgen. September er desuden måned for den årlige salsafestival, hvor du kan opleve danseshows, livemusik og spontane danse på de brostensbelagte gader.

6. Lille, Frankrig

Lille, Frankrig.

Denne smukke nordfranske by har masser at byde på. Foruden byens charmerende brostensgader og gamle flamske huse og art nouveau-bygninger, rummer byen imponerende moderne arkitektur. Oplev blandt andet Lille Métropole Museum of Modern, Comtemporary and Outsider Art eller det lokale fodboldholds hjemmebane Stade Pierre-Mauroy.

I september kan du opleve Europas største loppemarked, Braderie de Lille, der gennem tiden har udviklet sig til en stor gadefest. Loppemarkedet har været en fast tradition siden 1127 og har altså rødder langt tilbage i historien.

7. Boston, USA

Boston, USA.

Der er mange grunde til at elske Boston. Byen rummer en karakteristisk charme som en af de ældste byer i USA og er blandt andet kendt for sine lobster rolls og succesfulde sportshold. Disse tæller blandt andet det amerikanske fodbolddynasti New England Patriots og baseball-holdet Red Sox. NFL-sæsonen starter den 7. september, mens baseball-sæsonen allerede er i fuld gang.

Boston er særligt smuk i efteråret, hvor løvfaldet beklæder de lokale parker og gader i fantastiske efterårsfarver.

8. Göteborg, Sverige

Göteborg, Sverige.

Sveriges andenstørste by befinder sig rutinemæssigt i toppen af Global Destination Sustainabillity Index takket være byens skove, parker, offentlige transportsystemer og Sveriges fokus på øko-innovation. Tag på skovvandring i Slotsskogen eller nyd den smukke havneudsigt ved Keillers Park. Göteborg har i øvrigt et glimrende udvalg af bæredygtige restauranter, caféer og hyggelige konditorier.

9. Chicago, USA

Chicago, USA.

Chicago er med sine 2,7 millioner indbyggere den tredjestørste by i USA. Her får du storbymetropol for alle pengene, men uden at gå kompromis med hyggelig kultur og lokal charme. Tag derover i september  og slip for store menneskemængder og køer, når du skal se byens kendte skulptur Cloud Gate eller op i det 413 meter høje tårn Willis Tower. I løbet af september kan du desuden opleve Chicago Jazz Festival i Millenium Park og Hyde Park Jazz Festival.

10. Korsika, Frankrig

Korsika, Frankrig.

Den franske middelhavsø Korsika er et populært turistmål, og med god grund. Den solbeskinnede ø er med sit behagelige klima, hyggelige, charmerende byer og godt 200 strande et sandt ferieparadis. I løbet af september ligger temperaturen mellem 18 og 25 grader og udgør et fremragende afbræk, hvis den danske vejrudsigt er trist og grå.

11. New Zealand

Udsigt - New Zealand

Der findes ikke nogle dårlige tidspunkter at besøge New Zealand, men foråret, der i New Zealand starter i september, er alligevel noget særligt. Oplev uovertruffen natur under blomstringssæsonen omgivet af højtravende, sneklædte bjerge, brusende vandfald og lange kyststrækninger i en af østatens nationalparker.

12. Det californiske vinland, USA

vinranker i Californien.

Hvis du er til vin, er Californien et oplagt sted at besøge. Staten står for omkring 80 procent af det amerikanske vinsalg, og september ligger lige midt i druehøsten.

Du går derfor masser af events og vinsmagninger i møde, når du besøger det californiske vinland. I den berømte Napa Valley kan du opleve de fantastiske vingårde på cykel eller via det lokale vintog. Alternativt kan du tage en tur til vinområdet Sonoma, hvor den lokale by Healdsburg byder på et væld af smagsoplevelser fra både store vinproducenter og mindre, familieejede vingårde.

13. München, Tyskland

Oktoberfest i München.

Store ølhaller, skjulte jazzbarer og besøgsværdige museer. München byder på mange gode oplevelser og er i særgrad en oplevelse, når byen tager hul på den verdensberømte Oktoberfest. Under festivalen, der starter den 16. september og slutter den 3. oktober, bliver der drukket omkring 7,3 millioner liter øl, og festen bliver ikke mindre sjov af, at en stor del af gæsterne render rundt i traditionelle tyrolerdragter. Gå ikke glip af traditionel tysk mad, øl i lange baner og polkadans, når München byder op til årets største ølfest.

Rejsetilbud

Glamping hos Marsk Camp
Hotel Vejlefjord facade
Rejse til Sri Lanka

I samme kategori

Design uden navn-15
Hvalsafari
Sensommer i Europa
Cancún - Kyst

Mest læste

Nimb Rooftop København
troldejagt i Danmark
Klippeøerne i Vietnam
london-3078109_640

Forsiden netop nu

f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Nimb Rooftop København
Design uden navn-15
Essensen af Indien
nationalparker i Europa
I ro og mag med Vitus Rejser
Sensommer i Europa
Hvalsafari

Mest læste

Rejsenyheder & PR

Foto: Lego
billund
udlandet
vesterbro
scandic go
strandhotel

Danmark

Instagram Aarhus
billund
strandhotel
camping

Skiferie

gurgl østrig
Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie

Camping

camping
Aktiv ferie
TimeOut fra hverdagen
Campingmesse

Rejsetilbud

Korsika, Frankrig.
Gran Canaria fungerer glimrende som en romantisk getaway, når du trænger til en pause fra vintermørket.
Cancún - Kyst
Instagram Aarhus
Kanal i Venedig
Anholt
Innsbrucks gader summer af liv og er fuld af historie.

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)