DSB har præsenteret en ny form for billet som gælder 8 sammenhængende dage i hele Danmark med den kollektive trafik. Dette kaldes et rejsepas, og det er en del af sommerpakken fra regeringen, som skal være med til at sætte gang i økonomien og ferieaktiviteterne således at man kan hjælpe nogle af de mest ramte erhverv på baggrund af Covid-19. Det betyder, at du har en helt enestående – og relativ billig, mulighed for at opleve det danske land henover sommeren. Du kan læse om nogle af vores bud på en god sommerferie i Danmark lige her.

 

Rejsepas

kunder-pa-rejse-nicolai-perjesi

 

Hvordan fungerer rejsepasset?

I praksis fungerer det således at én billet giver adgang til 8 sammenhængende rejsedage i perioden 26. juni 2021 til og med 8. august 2021, og giver adgang til alt offentlig transport i Danmark. Det betyder at du kan rejse med DSB, Arriva, metro, lokaltog og letbane med billetten.

Et rejsepas koster 399 kroner for voksne, og børn i alderen 12-15 år skal give 199 for et rejsepas. En betalende voksen kan tage to børn under 12 år med gratis. Denne billet kan ikke refunderes som ellers andre biletter fra f.eks. DSB. Man skal huske, at når man rejser med rejsepas, skal der bestilles pladsbillet.

Rejsepasset er desuden gyldigt til rejser lokalt på Bornholm med offentlig transport. Dog gælder rejsepasset ikke til rejser over Øresund, i Sverige, til Bornholmsbussen eller med Bornholmslinjen. Hvis du skal rejse på disse strækninger skal du købe en særskilt billet.

 

Hvor mange rejsepas er der sat til salg?

Da dette er et ekstraordinært sommerferietilbud, og da der ikke er ubegrænset plads i den offentlige transport, er det valgt, at lave et begrænset udbud på 100.000 stk. Der er rift om det nye rejsepas så du må endelig ikke tøve for længe med at klikke ét hjem! Du kan købe rejsepasset her.