Syv fantastiske oplevelser i Cancún

Artiklen er skrevet i samarbejde med Billund Airport.

Legendariske natklubber, tacos og tequila i lange baner, fantastisk natur og et af verdens syv vidundere. Cancún har det hele! 8500 kilometer fra Billund finder du det oversøiske ferieparadis, og turen dertil føles kortere, end de mange kilometer lægger op til. Med KLM kan du flyve fra din lokale lufthavn til Cancún på blot 15 timer til en lav pris.

Nedenfor finder du en række anbefalinger, til når du skal opleve den festlige by på Yucatán-halvøen.

1. Fest indtil morgengry

Natklub - Cancún
Cancún er blandt andet kendt for sine mange legendariske natklubber, hvor der festes til den lyse morgen. Foto: Billund Airport

 

Hvis du drømmer om en destination, hvor festen aldrig stopper, er Cancún det perfekte sted at besøge. Cancún ligger på Yucatán-halvøen i Mexico og er kendt for at tiltrække tonsvis af unge amerikanere i forbindelse med deres “spring break”.

Byen byder på et væld af hoteller, legendariske natklubber og strandbarer, der ligger langs de hvide sandstrande og det azurblå hav. Nogle natklubber arrangerer temafester, mens andre byder på spektakulære shows, som kræver billetkøb.

Hvis du trænger til lidt ro og afslapning væk fra festlighederne, er Cancún fuld af shoppingcentre, fremragende restauranter, afslappende dage på de smukke strande og snorkelture.

 

2. Udforsk Cancún fra alle vinkler

Undervandsstatue - MUSA
Undervandsmuseet MUSA huser mere end 500 statuer, der fungerer som kunstige rev. Foto: Billund Airport

 

Selvom Cancún måske mest er kendt for fest og farver, må du ikke gå glip af Yucatán-halvøens fantastiske natur. Her er der mulighed for vilde oplevelser til vands, til lands og i luften.

Undervandsmuseet MUSA er en af Cancúns største seværdigheder. Museet huser mere end 500 mystiske statuer, der fungerer som kunstige rev og tiltrækker et væld af fisk og skildpadder.

Hvis du er mere til højder, er det 100 meter høje roterende tårn Cancún Scenic Tower en populær attraktion, der giver 360 graders udsigt over byen.

 

3. Besøg et af verdens syv vidundere – Chichén Itzá

Foto: Chichen Itzá
Chichén Itzá er et af verdens syv vidundere og et populært turistmål i Mexico. Foto: Billund Airport

 

Det ville være en skam at tage til Cancún uden at besøge den storslåede maya-ruinby, og en af verdens syv vidundere, Chichén Itzá.

Den imponerende ruinby havde sin storhedstid 900 til 1200 efter vores tidsregning og er mest kendt for Kukulcáns Pyramide, der er bygget i overensstemmelse med maya-indianernes kalender.

Mens du befinder dig i byen, bør du tage forbi nogle af de omkringliggende drypstenshuler. Heriblandt Ik-Kil med den smaragdgrønne ferskvandssø.

Chichen Itzá ligger vest for Cancún, og det tager cirka tre timer at køre dertil i bus. Det er derfor oplagt som dagstur. Du kan blandt andet finde busbilletter ved busselskabet ADO.

 

 

4. Svøm i fortryllende ferskvandshuler

En betydelig del af Yucatán-halvøen minder om en ost med huller. Under jorden findes et netværk af naturskabte drypstenshuler med ferskvandshuller – også kaldet cenoter. Det er en magisk oplevelse at svømme i det krystalklare vand.

Nogle af de populære cenoter nær Cancún inkluderer Cenote Suytun, Cenote Azul, Cenote Zacil-Ha, Car Wash Cenote, Cenote Xkeken samt tre cenoter nær Coba-ruinerne. Du kan købe planlagte dagsture til cenoterne, så du kan besøge flere på én dag.

 

5. Afslapning i strandbyerne Playa del Carmen og Tulum

Området omkring Cancún er fuld af lækre strande.
I området omkring Cancún er der et væld af fantastiske strande. Foto: Billund Airport

 

En times kørsel syd for Cancún finder du den hyggelige strandby Playa Del Carmen. Her er der rig mulighed for at feste, hænge ud i byens gågade, Avienda 5, og svømme i Cenote Azul og Dos Ojos. Sidstnævnte består af to cenoter, der er forbundet med en 400 meter lang passage.

En anden populær ferieby er Tulum, som du rammer efter 45 minutter i bil fra Playa del Carmen. Byen er kendt for sine smukke hvide sandstrande og krystalklare hav. Den indeholder desuden nogle af de smukkeste arkæologiske områder i Mexico, som i sin tid var beboet af maya-indianere.

 

 

6. Unikke undervandsoplevelser ved Cozumel

Hvis du er på udkig efter snorkel- og dykkeroplevelser i verdensklasse, bør du hoppe på den daglige færgeafgang fra Playa del Carmen og tage på dagstur til øen Cozumel. Øen ligger ud for Playa del Carmens kyst og er kendt for vandets sigtbarhed og betagende koralrev, der tiltrækker et væld af farverige fisk.

 

7. Nyd livet på paradisiske øer

Turkisblåt vand, hvide sandstrande og palmer, der svajer i den milde brise. Det er, hvad du kan forvente, når du besøger de betagende bounty-øer ud for Cancúns kyst.

Det kræver ikke mere end en kort sejltur på en halv til en hel time for at nå “Kvindernes Ø”, Isla Mujeres.

Her kan du besøge øens skildpaddefarm, slappe af på stranden, snorkle og spise friskfanget fisk med udsigt til havet.

Fra midten af maj til september kan du booke en tur fra Isla Mujeres, hvor du kan komme ud at se hvalhajer.

De op til 18 meter lange hvalhajer kan også opleves nær bohemeøen Isla Holbox. Det kræver dog 3,5 times bustur fra Cancún til byen Chiquilá og en halv times færgetur, før du når øen. Derfor kan du med fordel tage ophold over flere dage og dase på de lækre strande, besøge autentiske caféer, barer og restauranter og få unikke, tropiske naturoplevelser.

I perioder er øen hjemsted for lyserøde flamingoer, pelikaner og sjældne havfugle. Hvis du er på udkig efter et adrenalinsus, kan du tage på kajaktur, hvor du kan komme til at sejle forbi en krokodille.

Bestil din billet til Cancún her: klm.dk/en-dk/flights-from-billund-to-cancun

Rejsetilbud

Rejse til Nordgrækenland
Sandtrand i Curacao
Facaden af Stammershalle Badehotel

I samme kategori

f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Nimb Rooftop København
Design uden navn-15
Essensen af Indien

Mest læste

Nimb Rooftop København
troldejagt i Danmark
Klippeøerne i Vietnam
london-3078109_640

Forsiden netop nu

f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Nimb Rooftop København
Design uden navn-15
Essensen af Indien
nationalparker i Europa
I ro og mag med Vitus Rejser
Sensommer i Europa
Hvalsafari

Mest læste

Rejsenyheder & PR

Foto: Lego
billund
udlandet
vesterbro
scandic go
strandhotel

Danmark

Instagram Aarhus
billund
strandhotel
camping

Skiferie

gurgl østrig
Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie

Camping

camping
Aktiv ferie
TimeOut fra hverdagen
Campingmesse

Rejsetilbud

Korsika, Frankrig.
Gran Canaria fungerer glimrende som en romantisk getaway, når du trænger til en pause fra vintermørket.
Cancún - Kyst
Instagram Aarhus
Kanal i Venedig
Anholt
Innsbrucks gader summer af liv og er fuld af historie.

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)