Tag på en sommerferie, der kombinerer smuk natur, blide bølger og sneklædte bjergtoppe. Vorarlberg i Østrig er den perfekte destination til den aktive ferie, da landskabet indbyder til både vandre- og cykelture. 

Vorarlberg ligger i den vestligste del af Østrig ved Bodensøen, og er blandt andet kendt for dets smukke bjerge på op til 3.000 meters højde. Vorarlberg grænser desuden op til Tyskland, Schweiz og Fyrstendømmet Liechtenstein. En sand lille perle, der imponerer med både imponerende træarkitektur, og en både gæstfri og mangfoldig befolking. 

Herunder giver vi dig 5 tips til sommerferie i alpine omgivelser.

 

1. Nyd udsigten fra en sommeråben lift

Vorarlberg-Tourismus_Dietmar-Walser

Vorarlberg-Tourismus_Dietmar-Walser

 

Selvom Vorarlberg er bakket og terrænet snørklet, er det nemt at komme rundt. Du kan blandt andet nyde udsigten over det spektakulære Vorarlberg, med de koralblå floder og sneklædte bjerge, fra en sommeråben lift. 

Liften tager dig til toppen af bjergene, hvorfra du kan nyde en vidunderlig panoramaudsigt. Hvis du købet et all inclusive sommerpas, er offentlig transport desuden inkluderet uden ekstrabetaling. Du kan læse mere om sommeråbne lifter her.

 

2. Start dagen med morgenmad på en idyllisk bjergkro i Vorarlberg

Bregenzerwald-Tourismus_Oostenrijk-TV

Bregenzerwald-Tourismus_Oostenrijk-TV

Hvordan smager morgenmaden i 2.000 meters højde? Morgensolen spreder sig over de lysegrønne bjergtoppe, og restauranterne er i sigte, med lokkende træbænke på terrasserne. 

Overalt i Vorarlberg inviterer bjergkroer indenfor til en omgang bjergmorgenmad. Med beliggenhed i dalerne eller langs bjergene, kan du nyde et måltid mad med den bedste udsigt. Dét er både rustikt, nærende og autentisk. 

 

 

3. Tag på kulinarisk vandretur

Vorarlberg-Tourismus_Dietmar-Denger

Vorarlberg-Tourismus_Dietmar-Denger

 

Vil du spise dig gennem Vorarlberg, og smage på de østrigske delikatesser, er der rig mulighed for dette. I nogle regioner, er der mulighed for at tage på kulinariske vandreture. Ruterne fører dig gennem udvalgte landskaber, med stop hos kroer og restauranter. Her er der mulighed for at gå ombord i forskellige retter og drinks. 

Vorarlberg er desuden kendt for de delikate oste – sørg for at smage Walserstolz! 

Læs mere her

 

4. Kløftvandring gennem Rappenloch-kløften og Breitach-kløften i Kleinwalsertal

Steffen-Berschin

Steffen-Berschin

 

Er du en vandre-haj, skal du ikke gå glip af Vorarlbergs muligheder for kløftvandringer. Kløftvandringer er både behagelige, kølige og fascinerende. Du kan blandt andet slentre gennem Rappenloch-kløften Dornbirn eller Breitach-kløften i Kleinwalsertal. 

Turene tager dig igennem spektakulære, nærmest filmiske kløfter, omgivet af silende vandfald og store stenvægge. 

 

5. “Skyspace Lech” i Lech Zürs am Arlberg i Vorarlberg 

Vorarlberg

Vorarlberg-Tourismus_Rupert-Muehlbacher

 

Skyspace Lech” i Lech Zürs am Arlberg, byder på helt usædvanlige udsigter til himlen. Ved solopgang og solnedgang, kan du gennem en stor, oplyst rudde, opleve et unikt lys, med kig til skyerne. 

Udkigsposten er et kunstværk af den amerikanske kunstner James Turrell, og er blandt andet af Los Angeles Times blevet kaldt for “et af nutidens mest spektakulære offentlige kunstværker”.