Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Kulinariske lækkerier i Vorarlberg

Har du endnu ikke spist dig gennem det østrigske Vorarlberg? Vil du kombinere udsøgte naturoplevelser med lækre oste og gode specialøl? Vorarlberg er den perfekte sommerferiedestination til dig, der ønsker at være aktiv, men som samtidig leder efter kulinarisk udsøgthed. 

Vorarlberg er særdeles kendt for sit velsmagende køkken – og her er osteproduktion i førersæddet.  

Vorarlberg ligger i den vestligste del af Østrig mellem Bodensøen, og er foruden madscenen også kendt for dets smukke bjerge på op til 3.000 meters højde, og de flotte, grønne dale. Vorarlberg grænser op til Tyskland, Schweiz og Fyrstendømmet Liechtenstein. 

Herunder guider vi dig gennem Vorarlbergs kulinariske lækkerier! 

 

1. Smag på en omgang Kässpätzle 

Vorarlberg_Vorarlberg-Tourismus_Michael-Gunz
Vorarlberg_Vorarlberg-Tourismus_Michael-Gunz

 

Æg, pasta, ristede løg og god, fed ost. Dét er hovedingredienserne i den Vorarlbergske yndlingsret. Retten serveres på kroer og restauranter rundt omkring i Vorarlberg, og det siges, at du ikke kan besøge området, uden at smage på en omgang Kässpatzle!

 

2. Tag på ostejagt i Vorarlberg

Vorarlberg-Tourismus_Michael-Gunz

 

Apleost, bjergost, cream cheese og surost – Vorarlberg er kendt for sine mangfoldige oste, herunder specielt gede- og fåreoste. Faktisk siges det, at 60 % af den mælk, der bliver produceret i Vorarlberg, går til osteproduktion. En specialitet i Montafon er “Sura Kees” (sur ost). Det er en krydret mager ost, som helt sikkert bør smages. 

Det er derfor heller ikke svært, at finde god ost i Vorarlberg. De oste-elskende- og interesserede kan på kurser lære meget mere om ostekulturen på Vorarlbergs alpe-mejerier og i ostehusene. Disse er blandt andet beliggende i byerne Bregenzerwald, Montafon og i biosfæreparken Großes Walsertal. 

 

3. Lad dig overraske af mad fra innovative kokke

Vorarlbergs kulinariske lækkerier
Angela-Lamprecht

 

Vorarlberg er fyldt med unge, innovative kokke, der specialiserer sig i nytænkende kokkekunst. For eksempel kan du flere steder bestille en Carte Blanche menu, som overrasker dig med mad lavet på friske sæsonråvarer. Råvarer, der typisk er produceret i Vorarlberg. 

Blandt de unge, innovative kokke, finder du blandt andet Janine Wieland, kok hos Alpensteakhaus i Brand og Jonathan Burger, chef kok hos Hotel Gasthod Hirschen i Schwarzenberg.

 

 

4. Køb kulinariske delikatesser på lokale markeder i Vorarlberg 

Vorarlbergs kulinariske lækkerier
Vorarlberg-Tourismus_Angela-Lamprecht

 

Skal du stoppe kufferten med lokale delikatesser, bør du besøge et af de ugentlige lokale markeder. I byerne Bregenz og Feldkirch afholdes det lokale marked om tirsdagen, mens Dornbirn-markedet afholdes om onsdagen og Hohenems om torsdagen. 

I sommermånederne er fredagens markedet i Bezau, Bregenzerwald og torsdagsmarkedet i Schruns, Montafon, bestemt også et besøg værd. 

Hvis du er på jagt efter endnu flere af Vorarlbergs specialiteter, kan du desuden besøge en af de mange gårdbutikker

 

5. Nyd morgenmad fra en bjergkro 

Vorarlbergs kulinariske lækkerier
Vorarlberg-Tourismus_Dietmar-Denger

 

Hvordan smager morgenmaden i 2.000 meters højde? Forestil dig en sommermorgen. Luften er frisk og sprød, morgensolen spreder sig over de lysegrønne bjergtoppe, og bjergkroene lokker med velsmagende morgenplatter. 

Overalt i Vorarlberg inviterer bjergkroer indenfor til en omgang bjergmorgenmad. Udsigten bliver ikke bedre, og retterne serveres altid med friske råvarer og delikate oste. 

Rejsetilbud

nyhavn-district
den-verdensberømte-blå-moské
Ischia

I samme kategori

Zillertal adventure (4)
Zillertal (4)
Innsbruck (3)
Hohe Salve-kopi

Mest læste

Zillertal (4)
Verdens største byer
backpackerdestinationer
Gade Milano

Populære kategorier

Information

Nyhedsmail

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)