Verdens vildeste rutsjebaner er netop kåret i en international afstemning, som havde til formål at rangere de 1211 absolut bedste og vildeste rutsjebaner på verdensplan. I alt deltog 2700 rutsjebaneentusiaster fordelt på mere end 40 lande.

Så hvis Dæmonen i Tivoli giver dig kvalme, og du bliver svimmel ved bare at kigge op på Det Gyldne Tårn, så hold dig langt væk fra Steel Vengeance i USA – listens nr. 1. Det er nemlig verdens bedste rutsjebane, hvis man spørger folk, der har forstand på dén slags.

Steel Vengeance ligger i forlystelsesparken Cedar Point i Ohio i USA. Den har en tophastighed på 119 km. i timen. Dens vildeste egenskab er en stort set lodret bakke og i alt 27,2 sekunders frit fald. Så sørg lige for at vente med frokosten til EFTER turen!

Hele 6 amerikanske rutsjebaner er at finde på Top 10, mens 4 er i Europa. Faktisk finder du verdens næstbedste rutsjebane i Polen. Og dén rutsjebane på Top 10, der ligger tættest på Danmark, er listens nr. 9: ”Wildfire” i Kolmarden i Sverige

 

 

Dansk rutsjebane blandt verdens vildeste rutsjebaner

Selvom flere danske rutsjebaner var med i afstemningen, var det kun en enkelt, der fik stemmer nok til at komme med på listen – nemlig Piraten i Djurs Sommerland. Den stryger ind som verdens 48. bedste rutsjebane, og med en topfart på 90 km/t og en højde på 32 meter, er Piraten Danmarks største og hurtigste rutsjebane.

Internationalt findes mange rutsjebaner, der er både hurtigere og højere. Alligevel er Piraten spektakulær og udfordrende nok til at gøre sig internationalt bemærket, og gennem årene har den fået rutsjebane-entusiaster fra både USA og store dele af Europa til at besøge Djurs Sommerland.

– Vi er stolte over, at vi, her i Djurs Sommerland, har en rutsjebane, som klarer sig så godt i en international afstemning blandt så mange kendte og velrenommerede rutsjebaner, siger adm. direktør Henrik B. Nielsen i en pressemeddelelse.

Djurs Sommerland er kendt for sine mange rutsjebaner, der udover Piraten tæller 6 andre rutsjebaner, herunder Juvelen. Den er stemt ind som den anden bedste rutsjebane i Danmark i afstemningen.

 

 

Piraten - verdens vildeste rutsjebaner

 

Top 10

  1. ‘Steel Vengeance’ i Cedar Point, USA
  2. ‘Zadra’ i Energylandia, Polen
  3. ‘Lightning Rod’ i Dollywood, USA
  4. ‘El Toro’ i Six Flags Great Adventure, USA
  5. ‘Fury 325’ i Carowinds, USA
  6. ‘The Voyage’ i Holiday World, USA
  7. ‘Untamed’ i Walibi Holland, Holland
  8. ‘Maverick’ i Cedar Point, USA
  9. ‘Wildfire’ i Kolmarden, Sverige
  10. ‘Taron’ i Phantasialand, Tyskland