Verdens største lande – Her er top 10 målt på areal

Har du et godt bud på, hvilke 10 lande der er verdens største lande? Du kan sandsynligvis komme med et ret velkvalificeret gæt, men det er muligt, at ét eller to af landene på listen vil komme bag på dig. Listen over de 10 største lande er lavet ud fra landenes arealmæssige størrelse.

 

1. Rusland – 17.125.200 kvadratkilometer

Nummer 1 på listen over verdens største lande er Rusland. Det er næsten dobbelt så stort som Canada og dækker store dele af Europa og Asien. På trods af sin enorme befolkningstæthed er befolkningstallet stadig relativt lille for et så stort landområde. Rusland huser nemlig kun den niende største befolkning i verden. Det meste af den russiske befolkning bor i hovedstaden Moskva – den største by.

 

2. Canada – 9.984.670 kvadratkilometer

Beliggende på den vestlige halvkugle er Canada det næststørste land i verden. Det har en kystlinje på 202.080 km og er omgivet af tre oceaner: Atlanterhavet, Stillehavet og Arktis. Canada er det land i verden, der har den længste kystlinje. På trods af at landet er enormt, er befolkningstallet lavt. Det var indianerne, der var de første til at bosætte sig i landet.

 

3. USA – 9.629.091 kvadratkilometer

USA er verdens tredjestørste land. USA rummer et befolkningstal på mere end 320 millioner og består af mange forskellige etniske grupper. Dette skyldes, at mange befolkningsgrupper fra hele verden har immigreret til landet gennem mange hundrede år.

 

Kina

 

4. Kina – 9.598.093 kvadratkilometer

Kina er det største land i Asien og deler grænse med 14 forskellige lande. Derudover er det også det land i verden med det største befolkningstal på ca. 1,4 milliard indbyggere. Det er i dag stadig et kommunistisk styret land og er i særdeleshed kendt for sin store eksport til resten af verdens lande.

 

5. Brasilien – 8.514.877 kvadratkilometer

Brasilien er det største land i Sydamerika og det femte på listen over verdens største lande. Amazon, verdens største regnskov, er beliggende i landet. Det dækker et stort område og er hjemsted for flora og fauna. I den vestlige del af Brasilien findes også en lang kystlinje, herunder Rio de Janeiro og Sao Paolo, der ligger langs kysten.

 

6. Australien – 7.692.024 kvadratkilometer

Australien kan anses som en ø men har alligevel en enorm stor kontinental landmasse. Størstedelen af indbyggerne i landet bor i kystbyer som Perth i vest og Sydney i øst. Den australske Outback er én af verdens tørreste og varmeste regioner, og derfor er indbyggertallet lavt i dette område. Western Australia er den næststørste stat i verden.

 

Verdens største lande

 

7. Indien – 3.287.263 kvadratkilometer

Indien har haft en hel del grænsefejder i de sidste årtier, og lande som Nepal, Myanmar, Afghanistan, Kina, Bhutan, Pakistan, Bangladesh og Kina deler den samme grænse til Indien. Indiens overfladeareal strækker sig lige fra den sydlige halvøs kyst op til Himalaya-bjergene.

 

8. Argentina – 2.780.400 kvadratkilometer

Argentina er det største spansktalende land i verden. Landet kan prale af sine forskellige landskaber og klimaer. I det nordlige område vil du blive mødt med tropisk og sumpet vejr, hvorimod det sydlige Argentina er en del køligere. Cape Horn, spidsen af Argentina, er et af de mest stormende steder i verden, og i landet finder du også Patagonia, der er kendt for at være et af de farligste men også storslåede steder på kloden.

 

9. Kasakhstan – 2.724.900 kvadratkilometer

En tidligere del af Sovjetunionen, Kasakhstan, indtager 9. pladsen på listen over verdens største lande. Det er beliggende i både Europa og Centralasien. De fleste af landets geografiske områder består af skove, sneklædte bjerge, stepper, ørkener og deltaer. Derudover har landet et lavt befolkningstal på ca. 16 millioner.

 

10. Algeriet – 2.381.741 kvadratkilometer

Algeriet sniger sig lige netop med på Top 10 over verdens største lande. Det er beliggende i Nordafrika med Middelhavet som kystlinje. 90 procent af landet består af ørkener, der ligger højt i landskabet, og Tell Atlas bjergkæden går langs den nordlige grænse.

Rejsetilbud

Hotel Røde Kro
Sønderjysk kro tæt på Aabenraa
Se rejsetilbud
Stranden Hotel Gilleleje Strand
Romantisk ophold på Hotel Gilleleje Strand
Se rejsetilbud
Luksusrejse til USA
Luksusrejse til USA: Boston, New York og Washington
Se rejsetilbud

I samme kategori

Togo, Pelle Hvenegaard
populære rejsemål i 2023
Lokale unge i landsbyen Kfar Kama, Israel
hotel dubai

Mest læste

troldejagt i Danmark
Ferie med børn
All-inclusive resorts
Verdens mindste lande

Forsiden netop nu

Togo, Pelle Hvenegaard
All-inclusive resorts
photographer-g4ab2a9fc9_640
Weekendophold i Randers
populære rejsemål i 2023
Lokale unge i landsbyen Kfar Kama, Israel
hotel dubai
Togrejser for 2023

Mest læste

Danmark

Weekendophold i Randers
Kroophold
Juleophold
julemarked i tivoli

Skiferie

Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie
skiferie i Zillertal

Camping

Holmely glamping
Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus

Rejsetilbud

Zillertal
Solnedgang på Mallorca
Stranden i Tel Aviv
zakynthos-1281685_640
Vorarlberg
Australiens bedste rejseoplevelser
Ferie for Alle

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)