Moskva er et interessant og måske et lidt anderledes storbyferie-valg, men byen har en meget spændende historie, og er en perfekt feriedestination for den kultur- og historieinteresserede.

Moskva er oplagt til en forlænget weekend, hvor du vil kunne fornemme, hvor kontrastfyldt byen er. Moskva er det mest moderne sted i Rusland, og byen gennemgår løbende en stor ansigtsløftning i forhold til sin kommunisme fortid med mange nye byggerier. Kontrasterne mellem rig og fattig er også tydelige. Russernes engelsk er stadig ikke godt, men den yngre storbygeneration er dog ved at være godt med.

Moskva – Et historisk og kulturelt centrum

Ruslands hovedstad og største by har intet mindre end 12,5 millioner indbyggere og har i mere end 850 år været landets politiske, finansielle, uddannelsesmæssige og kulturelle centrum. Du finder derfor et utal af historiske monumenter, bla. Den Røde Plads, som er en stor oplevelse at se. I nærheden ligger mange af byens øvrige seværdigheder, bl.a. Vasilij-katedralen, Lenins mausoleum og det store fæstningsværk Kreml. Moskva Kreml, der er på UNESCO’s Verdensarvsliste og Putins residens, består af fire paladser, fire katedraler og er omringet af Kremlmuren med Kremltårnet.

Prøv især at opleve byen til fods og mærk stemningen, tag på shopping, på markeder og smag på russisk mad. Tag også på sejltur på Moskvafloden. Flodbådene afgår ca. hvert 20. minut, og afgår fra molerne ved henholdsvis Kievs Kaya metrostationen og Novospassky-broen. Turen varer 1,5 – 2 timer og tager dig omkring mange af de største seværdigheder, som du i ro og mag kan sidde og beundre.

Det kan godt være, at vi lige har anbefalet dig at opleve Moskva til fods, men er du blevet træt i benene, er det heldigvis sådan, at Moskvas metro er en seværdighed i sig selv! Metroen er intet mindre end et underjordisk museum. Det er så smukt i sin arkitektur, og hver station har sit eget unikke design.

Russisk ballet – en særlig oplevelse

Når du nu har været igennem de traditionelle storbyferie-aktiviteter, som at se på seværdigheder, spist god mad og sejlet en tur på floden, så bør du springe ud i noget helt nyt og overraskende. Tag til ballet på Bolsjoteatret! Teatret er Ruslands nationale teater og er ét af verdens bedste. Det er svært ikke at blive berørt af den elektriske atmosfære og smukke neoklassiske bygning. Hvad enten det er en historisk ballet som Onegin eller nyfortolkningen af Dostojevskijs Idioten, der opføres. Et godt tip er at købe billetter på salgskontoret i Moskva, da det er billigere end at købe over internettet. Men sørg for at købe i god tid, da der hurtigt bliver udsolgt.

Moskva er byen, der aldrig sover. Få steder i verden finder man så mange døgnåbne restauranter, barer, caféer og supermarkeder som her. Der er også kommet et nyt promenadestrøg langs Moskvafloden, og en gammel fabrik er lavet om til gallerier, restauranter og designbutikker. Dertil kommer, at nattelivet er heftigt!

Moskva prøver altså ihærdigt på at indtage en plads på listen over moderne storbyer, der er med på beatet. Måske er det nok til at imponere dit turisthjerte? Vi tror, du vil huske din rejse til byen i mange år fremover.

Læs om de billigste storbyer her:

Russisk ballet Moskva